Κορωνοϊος πράξη 2η (του Βασίλη Μαρκόπουλου)

4 Μαΐου 2020
22:27

Η πρώτη πράξη της πανδημίας πέρασε , διανύουμε τη δεύτερη. Οι Νομοί Καστοριάς και Κοζάνης ήταν από τους πρώτους Νομούς στη Χώρα σε θύματα.

Μερικές απλές ερωτήσεις που πλανώνται στα χείλη πολλών συμπολιτών μας :

1.- Πόσες νέες προσλήψεις Γιατρών και Νοσηλευτών έγιναν στο πρώτο στάδιο της πανδημίας στα δύο Νοσοκομεία του Νομού και ο σημερινός συνολικός αριθμός απασχολούμενου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού τί ποσοστό αντιπροσωπεύει στο σύνολο του Νομαρχιακού πληθυσμού ;

2.- Πόσες είναι συνολικά οι ΜΕΘ των δύο Νοσοκομείων και τί ποσοστό αντιπροσωπεύουν στο συνολικό πληθυσμό του Νομού ; Γιατί καθυστερεί η λειτουργία της ΜΕΘ του Μαμάτσειου Νοσοκομέιου ;

3.- Κατά πόσο υπάρχει επάρκεια ιατροφαρμακευτικού υλικού ;

4.- Σε πιθανή επανεμφάνιση του κορονοϊού τα Νοσοκομεία μας είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν ;

Αρμόδιοι να απαντήσουν είναι :

1.- Ο κ. Περιφερειάρχης

2.- Οι κ.κ Διοικητές των δύο Νοσοκομείων

3.- Οι Συλλογικοί Φορείς των Γιατρών και των Νοσηλευτών

Οποιος προλάβει.

Αν δεν απαντήσει κανείς , σημαίνει ότι όλα βαίνουν καλώς και μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Η ατομική ευθύνη μόνη δεν αρκεί , χρειάζεται και η κοινωνική.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο και τα Δημοτικά Συμβούλια των τεσσάρων Δήμων δεν θα ήταν άσχημη η ιδέα να συνεδριάσουν με μοναδικό θέμα την κατάσταση των Νοσοκομείων του Νομού και για την γένει πορεία τους στην 1η φάση της πανδημίας.

Ένα σχόλιο

  • Στην Ευρωπη,νομιζω,πως η αναλογια πληθυσμου και ΜΕΘ ειναι120 κλινες ανα 1.000.000 κατοικους.Στη Δ.Μακεδονια με πληθυσμο 300.000 περιπου επρεπε να εχουμε 36 κλινες και αυτην τη στιγμη, παλι νομιζω,πως εχουμε μονο 6 η 8.Αν καποιος τα ξερει καλυτερα ας μας ενημερωσει υπευθυνα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.