Στο 70- 80% υπολογίζουν οι Αρτοποιοί της Εορδαίας την πτώση που σημειώθηκε στην αγορά αρτοσκευασμάτων ( κουλούρια, σάντουιτς, σφολιατοειδήκ. λ. π) από την αρχή επιβολής των απαγορευτικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Κορωνοϊού. Μειωμένη, συγκριτικά με πέρυσι, ποσοστό 50%, ήταν η ζήτηση στα Πασχαλινά τσουρέκια, όπως και στην προσέλευση, κατά την πρώτη ημέρα του Πάσχα, για το ψήσιμο αρνιών στους φούρνους. Ο Γραμματέας του Σωματείου Αρτοποιών Χρυσόστομος Καραγιαννάκης, χαρακτηρίζει «ερμαφρόδιτη» την κατάσταση με την διάθεση του ψωμιού, αφού, «την μία ημέρα άδειαζαν τα ράφια γιατί αρκετοί καταναλωτές προμηθεύονταν 10 ψωμιά και την επόμενη η ζήτηση ήταν εξαιρετικά περιορισμένη με αποτέλεσμα το προϊόν να παραμένει αδιάθετο», εκτιμώντας ότι η πτώση αγγίζει το 20%. Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να συνυπολογισθεί και το γεγονός πως πολλές νοικοκυρές φρόντισαν να αγοράσουν αρκετά κιλά αλεύρι και να παρασκευάζουν ψωμί, όπως και λοιπά είδη αρτοποιίας, στα σπίτια τους
Όλοι οι κλάδοι πλήττονται, αλυσίδα είναι