Στάθης Κωνσταντινίδης: «Οι ήρωες ξεκουράζονται στη χώρα των ηρώων»

5 Μαΐου 2020
10:52

Το προηγούμενο διάστημα, η Ελλάδα πέτυχε διεθνή αναγνώριση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Στις παγκόσμιες κατατάξεις η χώρα μας καταλαμβάνει μία από τις χαμηλότερες θέσεις στην αναλογία κρουσμάτων και θανάτων σε σχέση με τον πληθυσμό. Το υγειονομικό μας σύστημα ανταποκρίθηκε εξαιρετικά ενώ μάλιστα ενισχύθηκε σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, μεσούσης της κρίσης. Στη συνείδηση πολλών πολιτών άλλων κρατών, ιδίως των πιο άμεσα εμπλεκομένων με τον ιατρικό τομέα, η Ελλάδα έχει καταγραφεί ως μία ασφαλής χώρα.

Στην περίοδο αυτή, η σφοδρότητα με την οποία η πανδημία έπληξε κράτη, συστήματα και πληθυσμούς, ενεργοποίησε τα ευγενέστερα ανθρωπιστικά ένστικτα και επανέφερε παραδοσιακές αξίες στο ύψος τους. Αναδείχθηκαν νέοι ήρωες, και αναμφίβολα ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγονται οι άσπρες στολές, οι άνθρωποι του υγειονομικού τομέα. Μάλιστα, όλες σχεδόν οι χώρες ανέλαβαν πρωτοβουλίες για την έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς τους.

Στα περισσότερα κράτη, τα μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης του φονικού ιού και τη διάσωση των πολιτών τους, συνδυάστηκαν με ευρύτατους περιορισμούς στην οικονομική λειτουργία τους. Ήδη, όμως, αναπτύσσουν προγράμματα και δράσεις για την επανεκκίνηση ζωτικών δραστηριοτήτων τους.

Στην ελληνική οικονομία κυρίαρχο ρόλο κατέχει ο τουριστικός τομέας, ο οποίος αναμένεται να πληγεί σημαντικά, γεγονός που θα έχει επίπτωση και στην ανεργία. Είναι λοιπόν αναγκαίο να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τη στήριξη του κλάδου και των απασχολούμενων σε αυτόν.

Διάφορα δημοσιεύματα από το εξωτερικό δείχνουν ότι, παρά τις επιφυλάξεις, εξακολουθεί να υπάρχει τουριστικό ενδιαφέρον, έστω και σημαντικά περιορισμένο.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι πλέον οι τουρίστες θα έχουν κάθε λόγο να επιλέξουν τον προορισμό τους και με το κριτήριο της ασφάλειας. Οι χώρες όμως μπορούν να διαλέξουν επισκέπτες; Ενδεχομένως και να μπορούν!

Τα παραπάνω δεδομένα συγκεφαλαιώνονται, ίσως, σε ένα τουριστικό πακέτο προσέλκυσης ιατρονοσηλευτικού τουρισμού. Στην έκδοση ενός τουριστικού εκπτωτικού κουπονιού από την Ελλάδα, το οποίο θα απευθυνθεί στο υγειονομικό δυναμικό όλου του κόσμου, ή έστω της Ευρώπης και φυσικά της Ελλάδας. «Καλούμε τους ήρωες της υγειονομικής κρίσης, για διακοπές στην Ελλάδα, τον ασφαλή προορισμό». Το υγειονομικό δυναμικό χρειάζεται ξεκούραση από τη μάχη, οι περισσότεροι έχουν ελεγχθεί και διαθέτουν την καλύτερη γνώση για τους κανόνες αυτοπροστασίας. Για αυτούς και για άλλους λόγους είναι οι τουρίστες που θα ήθελε η χώρα, η οποία, παράλληλα, μπορεί να εκπέμψει και το ισχυρό μήνυμα ότι «Οι ήρωες ξεκουράζονται στην χώρα των ηρώων».

Η επιτυχής υλοποίηση μιας τέτοιας δράσης θα παρείχε στήριξη σε ανοιχτές και όχι σε κλειστές τουριστικές μονάδες, ενώ θα κρατούσε ισχυρό το τουριστικό μας σήμα.

Στάθης Κωνσταντινίδης

Βουλευτής Ν. Κοζάνης

Αναδημοσίευση από το makthes.gr

https://www.makthes.gr/oi-iroes-xekoyrazontai-sti-chora-ton-iroon-278499

22 σχόλια

  • ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΑΘΗ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΝΑΕΙ ΚΕΦΑΛΙ ΚΟΒΕΙ ΚΕΦΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ,ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΔΙΟΓΚΩΘΗΚΕ ΜΙΑ ΙΩΣΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΑΛΛΟΤΡΙΟΙ ΣΚΟΠΟΙ,ΤΡΙΤΟΝ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΦΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΝΩ ΤΟΥ 10 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΛΟΥΚΕΤΑ,ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΒΑΡΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΑΡΘΡΩΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΑΥΤΟΛΙΒΑΝΙΖΕΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.

  • Φτιάξτε το Σύστημα Υγείας, που το ρημάξατε την περίοδο 2011-2014, για να μη χρειαζόμαστε ήρωες. Αλλά με τον Τσιόδρα, των 24 εκατ. εμβολίων για τον Η1Ν1 το 2009 με τον Αβραμόπουλο, δεν γίνεται Σύστημα Υγείας!

  • Πραγματικά τώρα κ. Κωνσταντινίδη , χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω το κείμενό σας , τι γενικολογίες είναι αυτές και τι άνευ ουσίας διαπιστώσεις . πραγματικά περίμενα περισσότερες πραγματικές ενέργειες από εσάς

    • Σε αντίθεση αγαπητέ/ή μου. Θέτει μια πρόταση και πέρα από το πλαίσιο της δίνει και δύο τρεις ιδέες στο πως να γίνει. Προφανώς σε ένα έντυπο ενημερωτικό δεν μπορεί να γράφει κανείς αμιγώς τεχνικά εξειδικευμένα κείμενα για κάτι. Εαν δε, αυτά που γράφει τα καταθέτει και εκεί που πρέπει να ακουστούν (κάτι που γίνεται αν καταλαβαίνω καλά) τότε ναι αυτό είναι μια πραγματική ενέργεια του πολιτκού μας εκπροσώπου

  • Στάθη χωρίς έργα υποδομής , χωρίς την χρήση του ΕΣΠΑ , χωρίς αναπτυξιακά έργα πως θα γίνουν αυτά που λες. Μου θυμίζεις μια ιστορία με έναν χωρικό που έβγαινε έξω από το καφενείο του και φώναζε εδώ το καλό τσίπουρο και περίμενε να πάει ο κόσμος. Έτσι χωρίς δράσεις επι του πρακτέου θα πάμε μπροστά?

    • Εγώ είδα να γράφει για προσέλκυση παγκόσμιου ιατρονοσηλευτικού τουρισμού και μάλιστα να αναφέρει και ενδεικτικούς τρόπους. Τώρα υποδομή για τον τουρισμό δόξα το θεό έχουμε σαν χώρα. Μη κάνουμε κριτική μόνο για να κάνουμε αραδιάζοντας έτσι μια κουβέντα, γιατί θυμίζουμε εκείνη την ιστορία που κυκλοφορεί ο άλλος με μια στίβα βιβλία και σημειώσεις που δεν ξέρει τι περιεχόμενο έχουνε μέσα.

  • Λυπάμαι που σας ψήφισα διότι δεν είστε ενεργός στην περιοχή μας. Είχα μεγαλύτερες προσδοκίες. Η ανεργία έφτασε στα κόκκινα στην περιοχής μας . Με λόγια και διαπιστώσεις δεν δίνονται λύσεις. Ελπίζω να αλλάξετε τον σχεδιασμό σας και να προχωρήσετε σε ενέργειες.

  • Εύστοχη πρόταση και καλογραμμένο κείμενο. Έχει πολύ ενδιαφέρον και ο συμβολισμός. Αν συνεχιστούν τα καλά αποτελέσματα μπορεί να σωθεί ένα μέρος της τουριστικής περιόδου.

    • Διαφωνώ φίλτατε, εγώ πάλι το βρήκα δομημένο και μετρημένο κείμενο. Συν το ότι προτείνει και κάτι. Πάντως έτσι για την ιστορία το να ασκείς αρνητική κριτική γίνεται με δύο τρόπους:
      – αναπτυξιακή αρνητική κριτική
      – μη-αναπτυξιακή αρνητική κριτική

      Στην πρώτη περίπτωση δείχνεις και εσύ ενδιαφέρον για το θέμα, τεκμηριώνεις κτλ κτλ , στην δεύτερη απλά αναλώνεσαι σε βολές έτσι άνευ λόγου

  • εννοείς ήρωες τους πολίτες η τους πολιτικούς. ( για να ευλογούμε τα γένια μας).εμείς το πληρώνουμε το μάρμαρο κλήσειμο ΔΕΗ ανεργία αυτά να βλέπεις.

  • TO YΓEIONOMIKO ΠPOΣΩΠIKO ΣE OΛON TON KOΣMO EXEI ΣHKΩΣEI MEΓAΛO ΦOPTIO KAI TO MHNYMA ΠOY ΠPOTEINETE ΘA EIXE ΣHMANTIKO ANTIKTYΠO. EΠIΣHΣ EINAI ΣΩΣTO AYTO ΠOY ΛETE OTI KATA TEKMHPIO ΠPOKEITAI ΓIA TOYΣ ΠIO EΠIΣKEΠTEΣ. ΘAYMAΣIA ΠPOTAΣH.

  • εννοείς ήρωες τους πολίτες η τους πολιτικούς. ( για να ευλογούμε τα γένια μας).εμείς το πληρώνουμε το μάρμαρο κλείσιμο ΔΕΗ ανεργεία αυτά να βλέπεις.

  • εννοείς ήρωες τους πολίτες η τους πολιτικούς. ( για να ευλογούμε τα γένια μας).εμείς το πληρώνουμε το μάρμαρο κλείσιμο ΔΕΗ ανεργία αυτά να βλέπεις.

  • Κ, ΚΩΝ/ΝΙΔΗ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΗΓΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΛΑ ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΘΑΝΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ. ΩΣΤΟΣΟ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΧΩΡΕΣ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ-ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΔΕΙΚΤΗ ΘΑΝΑΤΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΥΝΕΒΗ, ΟΠΩΣ Π.Χ. ΝΕΚΡΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΛΠ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΥΤΟ. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ Ν ΑΠΡΟΣΓΕΙΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.

  • Αυτήν την ώρα είναι που θέλουμε του πολιτικούς μας να προτείνουν και να διεκδικούν. Ο Μητσοτάκης σαν πρωθυπουργός είναι αυτός που θα διεκδικίσει ευρωπαϊκά κονδύλια για την χώρα μας (μέσω κορωνο ομολόγου, μέσω ΕΚΤ και ποσοτικής χαλάρωσης κοκ), η κυβέρνηση είναι αυτή που θα λάβει μέτρα για να ανακουφίσει τις συνέπειες της πανδημίας και οι βουλευτές μας είναι αυτοί που θα προτείνουν και θα διεκδικήσουν.
    Το κείμενο και οι απόψεις του κυρίου Κωνσταντινίδη είναι σε σωστή κατεύθυνση. Θέτει το ζήτημα και προτείνει λύσεις και υλοποιήσιμες ιδέες

  • Πολύ ωραία πρόταση. Αν δε μπορούμε να πάμε σε συνολική τουριστική λειτουργία να πάμε σε πιο εστιασμένο κοινό. Ακόμα και να μην έχει άμεσο τουριστικό αντίκρισμα εκπέμπει ισχυρό μήνυμα.

  • Η ποιότητα βρίσκεται στην απλότητα. Αντί να πληρώνω το κλειστό ξενοδοχείο και αυτούς που αφήνει άνεργους, ενισχύω τη λειτουργία του με επαγγελματίες της υγείας. Γιατί αυτοί είναι θεωρητικά οι πιο ασφαλείς. Ποια επεξήγηση χρειάζεται αυτό; Εξαιρετικό!

  • Δημόσιες σχέσεις χωρίς κανένα νόημα. Απλά για να ακούγεται. Άσε αυτά και κοίτα να κάνεις κάτι, έστω ελάχιστο για την περιοχή μας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.