Η ΤΕ Ενεργειακού Κέντρου του ΚΚΕ τιμά την 9 Μάη ημέρα αντιφασιστικής νίκης των λαών – Οι καταθέσεις στεφάνων στο Δήμο Εορδαίας και Αμυνταίου

6 Μαΐου 2020
13:31
Κανένα σχόλιο

Τιμάμε την 9η Μάη, που είναι καταγεγραμμένη στην Ιστορία ως η ημέρα λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, σε πείσμα όσων επιχειρούν να παραχαράξουν την Ιστορία, για να ξεχάσουν οι λαοί και κυρίως οι νεότερες γενιές την Αντιφασιστική Νίκη και τα ιστορικά διδάγματα που απορρέουν απ’ αυτήν.

Τιμάμε όσους αγωνίστηκαν, όσους θυσιάστηκαν, όσους έδρασαν με κάθε τρόπο ενάντια στο ναζιστικό – φασιστικό ιμπεριαλιστικό “Άξονα” Γερμανίας – Ιταλίας – Ιαπωνίας και των συμμάχων τους. Τιμάμε τη δράση των Κομμουνιστικών Κομμάτων, που ηγήθηκαν των εθνικοαπελευθερωτικών και αντιφασιστικών κινημάτων.

Τιμάμε τον απελευθερωτικό κόκκινο στρατό της ΕΣΣΔ, και τα πάνω από 20.000.000 σοβιετικούς πολίτες και στρατιώτες που έδωσαν τη ζωή τους σε αυτόν τον τιτάνιο αγώνα ενάντια στον ναζισμό και φασισμό. Χωρίς την συμβολή της ΕΣΣΔ δεν θα μπορούσε να νικηθεί το ναζιστικό τέρας.

Οι καταθέσεις των στεφάνων θα γίνουν ως εξής:

-12:00 Κατάθεση στεφάνων από τις Κομματικές Οργανώσεις Ενεργειακού Κέντρου στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης στη λαϊκή αγορά Πτολεμαΐδας.

-12:30 Κατάθεση στεφάνων από την ΚΟ Αμυνταίου στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην κεντρική πλατεία Αμυνταίου.

-12:00 Κατάθεση στεφάνων από την ΤΕ Ενεργειακού Κέντρου στο μνημείο του Ολοκαυτώματος του χωριού στην Ερμακιά Εορδαίας.

-12:45 Κατάθεση στεφάνων από την ΤΕ Ενεργειακού Κέντρου στο μνημείο των πεσόντων του Ολοκαυτώματος του χωριού και του μνημείου των τριών σοβιετικών στρατιωτών στο Μεσόβουνο Εορδαίας.

-1:30 Κατάθεση στεφάνων από την ΤΕ Ενεργειακού Κέντρου στο μνημείο των πεσόντων του Ολοκαυτώματος του χωριού στους Πύργους Εορδαίας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.