Τιμάμε την 9η Μάη, που είναι καταγεγραμμένη στην Ιστορία ως η ημέρα λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, σε πείσμα όσων επιχειρούν να παραχαράξουν την Ιστορία, για να ξεχάσουν οι λαοί και κυρίως οι νεότερες γενιές την Αντιφασιστική Νίκη και τα ιστορικά διδάγματα που απορρέουν απ’ αυτήν.

Τιμάμε όσους αγωνίστηκαν, όσους θυσιάστηκαν, όσους έδρασαν με κάθε τρόπο ενάντια στο ναζιστικό – φασιστικό ιμπεριαλιστικό “Άξονα” Γερμανίας – Ιταλίας – Ιαπωνίας και των συμμάχων τους. Τιμάμε τη δράση των Κομμουνιστικών Κομμάτων, που ηγήθηκαν των εθνικοαπελευθερωτικών και αντιφασιστικών κινημάτων.

Τιμάμε τον απελευθερωτικό κόκκινο στρατό της ΕΣΣΔ, και τα πάνω από 20.000.000 σοβιετικούς πολίτες και στρατιώτες που έδωσαν τη ζωή τους σε αυτόν τον τιτάνιο αγώνα ενάντια στον ναζισμό και φασισμό. Χωρίς την συμβολή της ΕΣΣΔ δεν θα μπορούσε να νικηθεί το ναζιστικό τέρας.

Οι καταθέσεις των στεφάνων θα γίνουν ως εξής:

-12:00 Κατάθεση στεφάνων από τις Κομματικές Οργανώσεις Ενεργειακού Κέντρου στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης στη λαϊκή αγορά Πτολεμαΐδας.

-12:30 Κατάθεση στεφάνων από την ΚΟ Αμυνταίου στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην κεντρική πλατεία Αμυνταίου.

-12:00 Κατάθεση στεφάνων από την ΤΕ Ενεργειακού Κέντρου στο μνημείο του Ολοκαυτώματος του χωριού στην Ερμακιά Εορδαίας.

-12:45 Κατάθεση στεφάνων από την ΤΕ Ενεργειακού Κέντρου στο μνημείο των πεσόντων του Ολοκαυτώματος του χωριού και του μνημείου των τριών σοβιετικών στρατιωτών στο Μεσόβουνο Εορδαίας.

-1:30 Κατάθεση στεφάνων από την ΤΕ Ενεργειακού Κέντρου στο μνημείο των πεσόντων του Ολοκαυτώματος του χωριού στους Πύργους Εορδαίας.