Μήνυμα του Πρύτανη στην ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας – «Ένας χρόνος νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας»

7 Μαΐου 2020
09:17

 

Αγαπητά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, πέρασε κιόλας ένας χρόνος από τη δημοσίευση του ΦΕΚ με το Νόμο 4610 της συνέργειας μεταξύ Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Το σημερινό περιφερειακό γίγνεσθαι αλλά και η μέχρι σήμερα πορεία μας, δείχνει ότι η απόφαση για τη δημιουργία ενός μεγάλου ανώτατου Ιδρύματος στη Δυτική Μακεδονία ήταν τελικά η ορθή επιλογή.

Η μετάβαση δεν ήταν εύκολη υπόθεση, χρειάστηκε μια τεράστια συλλογική προσπάθεια ώστε το Ίδρυμα να καταφέρει να βρει το βηματισμό του και, πώς το ‘φερε η τύχη, ακριβώς ένα χρόνο μετά να παρουσιάζει τον πολυπόθητο Εσωτερικό Κανονισμό, το Στρατηγικό Σχεδιασμό και την Πρόταση Πιστοποίησής του. Το μήνυμα αυτό δεν έχει απολογιστικό χαρακτήρα, ας σκεφτούμε όμως πού βρισκόμασταν ένα χρόνο πριν και σε τι σημείο οργάνωσης και επιτευγμάτων έχουμε φτάσει σήμερα.

Στο εξής ο ρόλος του Πανεπιστημίου θα είναι κομβικός καθώς τώρα που η δική μας μετάβαση ολοκληρώνεται, μπροστά μας ανοίγεται μια νέα: η μετάβαση της περιοχής μας στη μεταλιγνιτική εποχή, στην οποία καλούμαστε να συμβάλλουμε ώστε να γίνει όσο το δυνατό πιο δίκαιη.

Οι μάχες λοιπόν που απομένει να κερδηθούν είναι ακόμη πολλές. Όμως με συντονισμένο σχεδιασμό, επιμονή και προσήλωση στο στόχο, τίποτα δε φαντάζει ακατόρθωτο. Καλή δύναμη σε όλους.

Με εκτίμηση

Θεόδωρος Θεοδουλίδης

7 σχόλια

  • ΜΑΚΑΡΙ κ.ΠΡΥΤΑΝΗ, ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ,ΑΛΛΑ ΑΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΑΣ ΜΕ ΒΑΘΜΟΥΣ 2,3,4 ΚΑΙ ΚΑΤΙ, ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ.

    • Παρά πολύ σωστή διαπίστωση.απο τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην Παιδεία αυτό το νομοσχέδιο όνειδος που εξισώνει τα πάντα προς τα κάτω και ενια νυκτί βαφτίζει τα ΤΕΙ ΑΕΙ

      • κούνα το κεφάλι σου, ρουσφέτι ήταν για ΤΕΕ και “πανεπιστήμια”, αυτά που μπαίνουν στον κατάλογο των 70.000 καλύτερων καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση από το τέλος.

  • Ένας χρόνος στον οποίο όποιος δεν ευθυγραμμίζεται με τη διοίκηση περιθωριοποιείται.

    Φτιάξατε έναν οργανισμός για τους υπαλλήλους που σπεύδουν να σας προσφέρουν γην και ύδωρ.

    Ερώτηση: Ποια καθηγήτρια μένει σε δωμάτιο της εστίας;

    • Ως περιθωριοποιημένος μιλάς? ψυχούλα τι σου έκαναν? Πες τα εδω …να βγάλεις τη χολή σου.

  • Για την ΣΤΕΦ και τους φοιτητές της οι οποία εισήχθησαν με υψηλότερες βαθμολογίες από τους νέους εισαχθέντες τι θα κάνετε; Υπήρχε υπόσχεση από τον πρωήν Υπουργό ότι θα λυθεί το πρόβλημα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.