Αντιπροσωπεία της ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ συναντήθηκε με την Επιτροπή Αγώνα για τη ΛΑΡΚΟ

7 Μαΐου 2020
20:01
Κανένα σχόλιο

 

 

Την Τετάρτη 6 Μάη, αντιπροσωπεία της ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, αποτελούμενη από το Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής και περιφερειακό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Θανάση Χαστά και το Νίκο Γεωργακόπουλο, μέλος της Επιτροπής Περιοχής και δημοτικό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης Σερβίων», συναντήθηκε με την Επιτροπή Αγώνα για τη ΛΑΡΚΟ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων.

Έγινε αναλυτική ενημέρωση από τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα για το πώς εξελίσσεται η κατάσταση μετά την κυβερνητική απόφαση που οδηγεί σε κλείσιμο τη ΛΑΡΚΟ και την περιοχή των Σερβίων σε μαρασμό, αλλά και για το πώς εξελίσσεται ο δίκαιος αγώνας που δίνουν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ και τις εργολαβίες της εδώ και αρκετούς μήνες. Αναδείχθηκαν μια σειρά μεθοδεύσεις από την πλευρά της κυβέρνησης για να διασπάσει το ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων και να κερδίσει χρόνο για την υλοποίηση των αντιλαϊκών σχεδιασμών της.

Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ δήλωσε ότι είναι και δικιά της υπόθεση ο αγώνας ενάντια στην εκποίηση της ΛΑΡΚΟ, με τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ να είναι από την αρχή στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Ανέδειξε τις σημαντικές παρεμβάσεις του Κόμματος διαχρονικά, σε τοπικό επίπεδο και κεντρικά με παρεμβάσεις του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ερωτήσεις στη βουλή κ.ά. τόσο για τα προβλήματα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, αλλά και για την αξιοποίησή της προς όφελος του λαού στα πλαίσια της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ. Τόνισε την ανάγκη να αγκαλιαστούν πλατιά από το λαό της περιοχής οι απεργιακές κινητοποιήσεις που διεξάγονται αυτή την περίοδο ενάντια στην εκκαθάριση και το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ. Να δυναμώσει ο αγώνας για σταμάτημα της εκκαθάρισης, απόσυρση της τροπολογίας για την ειδική εκκαθάριση, καταβολή κρατικής χρηματοδότησης για την πλήρη λειτουργία, τον εκσυγχρονισμό και την περαιτέρω ανάπτυξη της ΛΑΡΚΟ.

Τέλος, ανέδειξε την πρόταση του ΚΚΕ για έναν δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρο την κάλυψη των αναγκών του λαού, με την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της περιοχής, οι οποίες θα είναι πραγματικά λαϊκή περιουσία, με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό. Μόνο έτσι μπορεί να μπει τέλος στην εξής αντίφαση: από τη μια μεριά τις τεράστιες πραγματικά δυνατότητες που έχει η χώρα μας και η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας να αναπτύξει επιχειρήσεις και υποδομές, κρίσιμες για την ευημερία του λαού, από την άλλη αυτές οι δυνατότητες είτε υπονομεύονται είτε παραχωρούνται προς εκμετάλλευση, προς κερδοφορία στο μεγάλο κεφάλαιο, με κραυγαλέα παραδείγματα την ΛΑΡΚΟ και την καταστροφή της βαριάς βιομηχανίας της λιγνιτικής παραγωγής.

Η λύση σε αυτή την αντίφαση είναι η πρόταση του ΚΚΕ, έτσι ώστε οι εταιρείες στρατηγικής σημασίας, όπως είναι η ΛΑΡΚΟ, όπως είναι διάφορες υποδομές, η ενέργεια, ο ορυκτός πλούτος – η εξόρυξη και αξιοποίησή του, τα λιμάνια, τα ναυπηγεία, να γίνουν πραγματικά λαϊκή περιουσία. Μόνο έτσι θα τεθούν πραγματικά στην υπηρεσία των εργαζομένων και της ανάπτυξης της χώρας, που θα έχει στο επίκεντρο τις πραγματικές, λαϊκές ανάγκες.

Κοζάνη, 7/5/2020

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.