Αγωνιστική Συνεργασία ΔΕΗ: Όχι στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

8 Μαΐου 2020
15:54
Κανένα σχόλιο

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Εν μέσω την πανδημίας και τον λαό σε καραντίνα, με το φόβο του ιού, γνωρίζοντας την γύμνια του Συστήματος Υγείας, λόγω έλλειψης γιατρών, νοσηλευτών κα υποδομών, η Κυβέρνηση βαδίζοντας με γρήγορους ρυθμούς στο δρόμο που έστρωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, και αφού υποκριτικά επαινεί τους εργαζόμενους του Ε.Σ.Υ., προχωρά ακάθεκτη στην ψήφιση Ν/Σ και χαρίζει – ξεπουλάει με fasttrack διαδικασίες ότι έχει απομείνει από την λαϊκή περιούσια. Με το παρόν Ν/Σ χαρίζει τον ορυκτό πλούτο της χώρας, καταστρέφοντας ακόμα και περιοχές που έχουν χαρακτήρα NATURA, υποδομές, δίκτυα στο μεγάλο κεφάλαιο ονομάζοντάς το «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».

Η πράσινη ανάπτυξη που προωθούν η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα κατ’ εντολή των αφεντικών τους, μόνο πράσινη δεν είναι. Κερδισμένοι θα είναι μόνο οι επενδυτές στις νέες πράσινες τεχνολογίες που μεταφράζονται σε πανάκριβο ηλεκτρικό ρεύμα για τον λαό, λιγότερη θέρμανση, ακριβές νέες εγκαταστάσεις. Ανάπτυξη δηλαδή, με μοναδικό κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος. Λες και μοιράζει την κληρονομιά της.

Στο άρθρο 115 του Ν/Σ ψηφίστηκε η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, ενός δικτύου που είναι πληρωμένο με αίμα και ιδρώτα από τον Ελληνικό λαό ακόμα και σήμερα με τις διασυνδέσεις των νησιών. Όλα τα νομοσχέδια για την απελευθέρωση της Η/Ε που έχουν ψηφίσει όλα τα κόμματα, Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙ.ΝΑΛ, συμφωνούν σε μια στρατηγική που είναι επώδυνη και εγκληματική για τον λαό και τους εργαζόμενους.

Το έγκλημα έχει δύο βασικές συνιστώσες:

1ον Η πολιτική της απελευθέρωσης που οδηγεί σε έναν εργασιακό μεσαίωνα τον οποίο υπηρετούν πιστά όλα τα κόμματα.

Πάνω από το 1/3 των εργαζομένων είναι εργολαβικοί – μπλοκάκια – συμβασιούχοι – ενοικιαζόμενοι. Εντατικοποίηση της εργασίας με δεκάδες εργατικά ατυχήματα. Καταστροφή του περιβάλλοντος με την άναρχη χωροθέτηση των φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων.

2ον Απολιγνιτοποίηση: Μη αξιοποίηση των εγχώριων πηγών, εξάρτηση από εισαγώμενο καύσιμο, μη μπορώντας η χώρα να κάνει κεντρικό σχεδιασμό και τεράστια κέρδη για τους «επενδυτές»…

Συνάδελφοι, η υποκρισία της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων μαζί με τους εκφραστές τους στα συνδικάτα δεν έχει όριο!!

Γιατί σήμερα διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους οι θυσιασώτες της απελευθέρωσης, οι πλειοψηφίες των συνδικάτων και οι εκπροσώποι τους στα Δ.Σ, με πληθώρα ανακοινώσεων για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ;

Δεν το γνώριζαν όταν ψηφίζανε μετοχοποίηση – διαχωρισμό, ότι όσο υπάρχει το κέρδος, το κεφάλαιο θα συνεχίζει να πιέζει και δεν θα σταματήσει μέχρι να ξηλωθεί όλο το πουλόβερ;

Ως πότε θα μας περνούν για ιθαγενείς μοιράζοντάς μας καθρεφτάκια;

Συνάδελφοι, πρέπει σαν εργαζόμενοι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση αυτό θα σημαίνει εργασιακό μεσαίωνα και το λιγότερο δυνατό κόστος για την εταιρία. Ήδη απεργάζονται σχέδιο για τους εργαζόμενους στην Συντήρηση και Κατασκευή Γ/Μ & Υ/Σ μακριά από την έδρα.

  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
  • ΚΑΜΙΑ ΑΜΕΣΗ Ή ΕΜΜΕΣΗ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ
  • ΚΑΜΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ KWH

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΔΕΗ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ,

ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ, ΔΙΑΝΟΜΗ, ΕΜΠΟΡΙΑ

ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΛΑΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.