Εμπιστοσύνη και εθελοντισμός

Όσο και αν προσπαθούν πρωί πρωί ορισμένοι, ο εξής ένας, να μας χαλάσει αυτήν την όμορφη και εορταστική ημέρα δεν θα το καταφέρει. Τα γενέθλια μου σήμερα, τα Χρόνια Πολλά όμως πάνε και αξίζουν σε όλες τις Μητέρες! Χρόνια Πολλά στην Ελληνίδα Μάνα!

Όσο για αυτούς που δεν καταλαβαίνουν ότι τους ξεπέρασε ο χρόνος, τα γεγονότα, οι πραγματικές ανάγκες του κόσμου και οι καταστάσεις έχω να πω ότι:

Δεν μπορεί να κάνει λόγο για έπαρση ο κατεξοχήν άνθρωπος της έπαρσης και του ύφους.

Λυπούμαστε βέβαια που δεν μπορεί να κατανοήσει ότι η συνεργασία της Δημοτικής Αρχής και των δημοτών αποτελεί δείγμα της εμπιστοσύνης που δείχνουν οι πολίτες, στην προσπάθεια που γίνεται από όλους μας, αιρετούς και δημότες, ώστε ο δήμος να σταθεί και πάλι στα πόδια του. Αυτή η συνεργασία εκφράζεται και μέσα από πράξεις/δράσεις εθελοντισμού από τους ανθρώπους των τοπικών συμβουλίων, των συλλόγων των πολίτων, σε κάθε γωνία του δήμου μας.

Σίγουρα για να συμβαίνει αυτό κάτι έχει αλλάξει και αυτό το κάτι δεν μπορεί να καταλάβει και πρωί πρωί αντί να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς τους ανθρώπους εξαπολύει τις γνωστές του αντιδημοφιλείς απόψεις οι οποίες δεν βρίσκουν ευήκοα ώτα εδώ και πολλά χρόνια.

Βασιζόμενοι σε αυτήν την εμπιστοσύνη που γαλουχήθηκε τόσο γρήγορα και μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα, μπορούμε σήμερα να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας όσο και αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους.

Όλοι αυτοί που στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια κάτι παραπάνω θα γνωρίζουν. Όπως γνωρίζουν σε τι κατάσταση ήταν ο δήμος μέχρι πριν από λίγους μήνες αλλά ταυτόχρονα βλέπουν ότι πολύ σύντομα πολλά πράγματα έχουν πάρει το σωστό δρόμο. Αυτό αναγνωρίζουν και γι’ αυτό στέκονται δίπλα μας. Και εμείς από την πλευρά μας τους ενισχύουμε με ότι ζητηθεί, εργαλεία, κάδους σακούλες απορριμμάτων, μεσινέζες κ.α.

Ειδικά για το θέμα καθαριότητα/κόψιμο χόρτων αυτήν την περίοδο θα ήθελα αρχικά να ευχαριστήσω όλους για αυτό το κύμα εθελοντισμού από άκρη σε άκρη του δήμου.

Του τόπου μας που ζούμε – όχι σαν κάτι άλλους που μόνο τον επισκέπτονται για να κάνουν πολιτική της μιζέριας – και θέλουμε κάθε μέρα να δείχνει όμορφος. Γιατί είναι όμορφος ο τόπος μας. Και τον αγαπάμε πραγματικά.

Επίσης να αναφέρω ότι από την πρώτη στιγμή προχωρήσαμε σε μία συντεταγμένη αναδιοργάνωση της υπηρεσίας καθαριότητας έχοντας να αντιμετωπίσουμε δύο βασικά ζητήματα. Ελάχιστο προσωπικό σε απόλυτους αριθμούς και κατεστραμμένα/παρατημένα μηχανήματα/εργαλεία. Για το δεύτερο είναι φανερό σε όλους ότι ήδη πολλά από αυτά βρίσκονται στους δρόμους και στα χέρια του προσωπικού του δήμου που επίσης θέλω να ευχαριστήσω για την μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια που κάνουν καθημερινά. Ταυτόχρονα αξιοποιείται το υπάρχον προσωπικό έστω και αν αυτήν την περίοδο του κορωνοιού υπήρξαν αντικειμενικές δυσκολίες, ευπαθείς ομάδες, άδειες ειδικού σκοπού κ.α. Αυτό το προσωπικό της καθαριότητας καθημερινά εκτελεί εργασίες είναι όμως αντικειμενικά δύσκολα να καλυφθούν την ίδια μέρα όλες οι ανάγκες με βάση πάντα τους αριθμούς των υπαλλήλων. Επίσης να υπενθυμίσω ότι εμείς δεν μπαίνουμε στη λογική αυτές οι εργασίες να δίνονται ως εργολαβίες που τελικά δεν πληρώνονται όπως συνέβαινε κάποτε.

Εργολαβίες που παρόλα αυτά εμείς καλούμαστε να πληρώσουμε αυτήν την περίοδο την ίδια ώρα που ορισμένοι δεν ψηφίζουν στο Δημοτικό Συμβούλιο τις απαραίτητες αποφάσεις ώστε να πραγματοποιηθούν αυτές οι πληρωμές.
Λέμε λοιπόν ναι στην ελπίδα, όχι στη μιζέρια.

Χρήστος Ποντίκης
Αντιδήμαρχος Υποστήριξης της Καθηµερινότητας