Επίσκεψη στις Τοπικές Κοινότητες Κέλλης και Βεύης της Π.Ε. Φλώρινας πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης

13 Μαΐου 2020
22:53

Τις δύο μεγαλύτερες κτηνοτροφικές περιοχές της Π.Ε Φλώρινας επισκέφτηκε σήμερα, Τετάρτη 13 Μαρτίου 2020, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, προκειμένου να παρουσιάσει το σχέδιο στήριξης των κτηνοτρόφων, που περιλαμβάνει:

  • Κάλυψη των απαραίτητων υποδομών (οδοποιία, ηλεκτροδότηση, ύδρευση)

  • Ενίσχυση της γεωργικής εκπαίδευσης σε συνεργασία με την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

  • Εκτροφή και ανάδειξη αυτόχθονων φυλών προβάτων (Πελαγονίας).

  • Ενθάρρυνση της συλλογικής ή ατομικής πρωτοβουλίας για επενδύσεις στη μεταποίηση

Ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Φλώρινας Γιάννη Κιοσέ , τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Άμπα και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Σωτήρη Βόσδου, επισκέφτηκε αρχικά την Τ.Κ. Κέλλης του Δήμου Αμυνταίου, όπου τον υποδέχτηκαν ο Αντιδήμαρχος Αμυνταίου Στυλιανός Δεμερτζίδης και ο Πρόεδρος του χωριού, Αθανάσιος Τάσκας,με τους οποίους συζήτησε τα χρόνια προβλήματα του πρωτογενή τομέα και επισκέφτηκαν τις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις του τυροκομείου και της ταπητουργίας, για τις οποίες ο κος Κασαπίδης δεσμεύτηκε να επαναλειτουργήσουν, εφόσον οι κάτοικοι ιδρύσουν συνεταιρισμούς.

Στη συνέχεια οι αιρετοί μετέβησαν στην Τ.Κ. Βεύης, όπου τους υποδέχτηκαν ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας Κωνσταντίνος Σακουλέβας και ο Πρόεδρος του χωρίου Δημήτριος Κυριακού, οι οποίοι κατέθεσαν εγγράφως στον Περιφερειάρχη, τις προτάσεις των κτηνοτρόφων της Τοπικής Κοινότητας, ώστε να αναβαθμίσουν ποιοτικά τον χώρο εργασίας τους και να τονώσουν την ανταγωνιστικότητα της κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης, ενώ έθεσαν και το θέμα της αποκατάστασης του περιβάλλοντος και των εκτάσεων από την εξόρυξη του παλαιού ορυχείου.

Επίσης ανακοίνωσε την υπογραφή προσκλήσεων για την στήριξη της Δυτικής Μακεδονίας, που προβλέπουν:

  • Βελτίωση της πρόσβασης των ΑμεΑ στους κοινόχρηστους χώρους και τα δημόσια κτίρια συνολικού προϋπολογισμού 2 εκ ευρώ.

  • Αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης συνολικού προϋπολογισμού 30 εκ ευρώ.

  • Ανάδειξη της τοπικής πολιτισμικής κληρονομιάς με ψηφιακά μέσα προϋπολογισμού 6 εκ ευρώ.

  • Αναβάθμισης κοινωνικών υποδομών (βελτίωση, αναβάθμιση, επέκταση κοινωνικών υποδομών όπως στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης, δομές αυτόνομης και ημιαυτόνομης διαβίωσης ΑμεΑ, κέντρα διημέρευσης, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, υποδομές φροντίδας αστέγων κ.ά.) συνολικού προϋπολογισμού 5,5 εκ ευρώ.

  • Υλοποίηση μικρών εγγειοβελτιωτικών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 6 εκ ευρώ.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.