Γεια σε όλους,

Επειδή φαίνεται πως κάποιοι απεργάζονται απεγνωσμένα σενάρια διάλυσης της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» με εμένα στο ρόλο του κακού λύκου, θα ήθελα να τους ενημερώσω ότι λυπάμαι αλλά θα απογοητευθούν οικτρά.

Η Δημοτική Κίνηση ήρθε στα πολιτικά πράγματα του τόπου για να αλλάξει το προφίλ του πολιτικού ήθους και ύφους, ήρθε για να είναι χρήσιμη και όχι αρεστή, ήρθε για να αποτελέσει τον δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ του πολίτη και της εξουσίας, ήρθε για να αντισταθεί στο λαϊκισμό και τον κιτρινισμό. Η Δημοτική Κίνηση ήρθε στα πολιτικά πράγματα του τόπου για να μείνει και να προσφέρει και όχι για να αποτελέσει λάφυρο κανενός περισσότερο δε εμού που την «υπηρετώ» απαρέγκλιτα τα τελευταία 8-9 χρόνια.

Πολιτικές διαφωνίες, συζητήσεις και διεργασίες στο εσωτερικό της γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται γιατί έτσι λειτουργούν οι συμμετοχικοί, αμεσοδημοκρατικοί, πολυσυλλεκτικοί πολιτικοί οργανισμοί σε αντίθεση με τα προσωποπαγή, εφήμερα, πολιτικά μορφώματα.

Λέγαμε ανέκαθεν ΝΑΙ στις πολιτικές ιδεολογίες και ΟΧΙ στις κομματικές ταυτότητες. Είμαστε περήφανοι γι΄ αυτή μας την “ιδιομορφία” και έτσι έχουμε σκοπό να συνεχίσουμε, ειδάλλως δεν έχουμε λόγο ύπαρξης.

Αυτά για την ώρα, θα συναντηθούμε σήμερα, αύριο και κάθε μέρα για να τα πούμε και από κοντά εκεί έξω, όπως κάνουμε τόσα χρόνια, στις πλατείες, στην αγορά, στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, εκεί που δεν έχει θέση η μάσκα της ανωνυμίας, η καμαρίλα, ο μακιαβελισμός και η δολοφονία χαρακτήρων.

Καλή αντάμωση και καλούς αγώνες για το καλό του τόπου.

To δημοσίευμα της στήλης “Χύτρα ειδήσεων” που προηγήθηκε