Το Σάββατο 16-5-2020 ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Νομού Κοζάνης Γιώργος Αμανατίδης επισκέφθηκε τα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά παρουσία του Δημάρχου Βοΐου Χρήστου Ζευκλή, των Προέδρων και Δημοτικών Συμβούλων.

Σκοπός της επίσκεψης στα δύο χωριά Δραγασιά και Δαμασκηνιά ήταν να περάσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ασφάλειας. Τα δυο χωριά του Βοΐου αποτέλεσαν παράδειγμα για όλους τους Έλληνες, αντιμετωπίζοντας μια απροσδόκητη κρίση με ευθύνη και συνέπεια.

Σήμερα πιο “δυνατά” είναι έτοιμα να δεχθούν τους ανθρώπους τους που με αγωνία παρακολουθούσαν από τα ΜΜΕ τον τόπο τους να δοκιμάζεται και πλέον από αύριο θα μπορούν να τον επισκεφτούν, να δουν τους δικούς τους και να μετατραπεί η νοσταλγία σε χαρά.

Όλοι μας βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μία δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση για τα σύγχρονα δεδομένα, οι εμπλεκόμενοι όμως φορείς συμπεριφέρθηκαν με τρόπο υποδειγματικό και ακολούθησαν με συνέπεια τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας με τη συνδρομή της Αυτοδιοίκησης.

Οι κάτοικοι των δυο χωριών με υπομονή και συνεργασία κατάφεραν να ξεπεράσουν όλα τα προβλήματα και να συνεχίσουν. Το μήνυμα αισιοδοξίας και η ελπίδα για επανεκκίνηση με ασφάλεια έρχεται από τη Δραγασιά και τη Δαμασκηνιά.

Προτεραιότητά ήταν είναι η προστασία της υγείας των πολιτών, γιατί κάθε ζωή που σώζεται έχει ανεκτίμητη αξία. Για αυτό έχουμε υποχρέωση ως Κυβέρνηση, με αίσθημα ευθύνης προς όλους τους Έλληνες να σχεδιάσουμε και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο, με όχημα ένα δυναμικό σχέδιο κοινωνικής και οικονομικής σταθερότητας.

Κοζάνη 17-5-2020

Γιώργος Αμανατίδης

Βουλευτής Ν. Κοζάνης – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ