Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα επισκέφθηκε τα δύο νοσοκομεία στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα και τη δομή υγείας στο Τσοτύλι ενώ επισκέφθηκε, επίσης, την Δαμασκηνιά και την Δραγασιά.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή παρευρέθηκε μαζί με κλιμάκιο της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τον συντονιστή Κώστα Πασσαλίδη και τα μέλη του Τμήματος Υγείας Αντωνία Ορφανίδου και Βαγγέλη Μούσιο, στο Μποδοσάκειο  και το Μαμάτσειο, όπου ενημερώθηκε από τους διοικητές των Νοσοκομείων, αλλά και από τους εργαζόμενους, γιατρούς, νοσηλευτές/τριες και διοικητικό προσωπικό, για τις εξελίξεις στα  θέματα υγείας της ΠΕ Κοζάνης.

Οι διοικητές των νοσοκομείων ευχαρίστησαν την κ. Βέττα για το έντονο  ενδιαφέρον της για την πορεία της υγείας των εργαζομένων και των πολιτών, αλλά και για την ενημέρωση που ζητούσε να έχει σε τακτά χρονικά διαστήματα για την ετοιμότητα των νοσοκομείων κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Η κ. Βέττα εξήρε την προσφορά των εργαζομένων και τη συνεχή προσπάθεια τους για την αναβάθμιση της Υγείας, πολλές φορές με προσωπικό και οικογενειακό κόστος.  Ζήτησε την συνδρομή όλων για την σχεδίαση του υγειονομικού χάρτη της περιοχής με βάση  τις ανάγκες της ΠΕ Κοζάνης ενώ ανέφερε ότι οι επαγγελματίες της Υγείας δεν πρέπει να μείνουν μόνο στην εκτίμηση της κοινωνίας αλλά να στηριχτούν με υλικοτεχνική υποδομή, επάρκεια υγειονομικών μέσων, πλήρες άνοιγμα των ΜΕΘ, μόνιμες προσλήψεις με κάλυψη των οργανογραμμάτων, και πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών.

Την Κυριακή η κ. Βέττα, επισκέφθηκε τα χωριά που είχαν τεθεί σε καραντίνα κατά την διάρκεια της πανδημίας, την Δαμασκηνιά και την Δραγασιά.

Συζήτησε με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, κκ. Παύλο Τζάνα και Δημήτριο Σμαρόπουλο αντίστοιχα, αλλά και με κατοίκους των χωριών, για την αντιμετώπιση της πανδημίας και ιδιαίτερα για την υγειονομική κατάσταση, την επιδημιολογική διαχείριση της καραντίνας από τους αρμόδιους φορείς και την σταδιακή επανέναρξη των καθημερινών δραστηριοτήτων τους

Σήμερα, η Βουλευτής επισκέφθηκε το κέντρο Υγείας στο Τσοτύλι, όπου ενημερώθηκε από την διοικήτρια κ. Εύχαρι Φιλέλη και τους εργαζομένους για την ετοιμότητα του συστήματος Υγείας και την προετοιμασία για την προστασία των κατοίκων από ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων στο μέλλον.

Η κ. Βέττα, θα ολοκληρώσει τον κύκλο ενημερωτικών επισκέψεων σε δομές Υγείας αύριο το πρωί στις 9:00 στη Σιάτιστα, ενώ έπειτα θα παρευρεθεί σε εκδηλώσεις μνήμης για τον Ποντιακό Ελληνισμό.