Επαναλειτουργία Αρχαιολογικού Χώρου Αιανής – Η είσοδος στο χώρο ήταν ελεύθερη,

19 Μαΐου 2020
09:48
Κανένα σχόλιο

 

 

Άνοιξε χθες, 18 Μαΐου 2020, ο Αρχαιολογικός Χώρος Αιανής, μετά την προσωρινή παύση της λειτουργίας του λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η είσοδος στο χώρο ήταν ελεύθερη, ενώ αρχαιολόγοι της Εφορείας ξενάγησαν τους πρώτους επισκέπτες, λόγω και της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, με την οποία και συνέπεσε το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων.

Η περιήγηση έγινε με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, σε ένα ανοιξιάτικο και πολύχρωμο τοπίο.

Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για την μακρόχρονη και λαμπρή ιστορία της αρχαίας πόλης Αιανής, πρωτεύουσας του μακεδονικού βασιλείου της Ελίμειας, θαυμάζοντας τα εντυπωσιακά δημόσια κτήριά της, τις ιδιωτικές κατοικίες, τη μεγάλη δεξαμενή υδροδότησης του οικισμού στην κορυφή του λόφου, και τους μοναδικούς κτιστούς βασιλικούς τάφους της.

Υπενθυμίζουμε ότι ο αρχαιολογικός χώρος της Αιανής, και συγκεκριμένα ο οικισμός, έχει εν μέρει αποκατασταθεί στο πλαίσιο έργου ΕΣΠΑ, ενώ η ολική ανάδειξή του έχει ενταχθεί στο τρέχον ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΟΧΕ, όπου έχει δρομολογηθεί η άμεση έναρξη των εργασιών.

Προσοχή: Η επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αιανής, γίνεται καθημερινά κατόπιν συνεννοήσεως με τους φύλακες του Μουσείου (τηλ. 24610/98800-801, εσωτ. 4).

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.