Μήνυμα του Βουλευτή Γρεβενών, Ανδ. Πάτση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

19 Μαΐου 2020
12:52

Ο Βουλευτής Π.Ε Γρεβενών, Ανδρέας Πάτσης εξέδωσε το ακόλουθο μήνυμα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου: 

101 χρόνια έχουν περάσει από τότε που γράφτηκε μια από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του Έθνους μας. Οι Έλληνες του Πόντου βασανίστηκαν, δολοφονήθηκαν, ξεριζώθηκαν βίαια και απάνθρωπα αφήνοντας πίσω τους τα σπίτια και τα υπάρχοντα τους και άταφους τους νεκρούς τους. Μπροστά σε αυτό το δράμα στεκόμαστε όλοι με βαθιά θλίψη για τα δεινά που υπέστησαν τα αδέρφια μας αλλά και με δέος για όσα κατάφεραν να πετύχουν στη συνέχεια οι Έλληνες του Πόντου. Γιατί παρά τον ξεριζωμό, τoν πόνο, τον σπαραγμό, τη φτώχια και τις κακουχίες κατάφεραν ως άξια τέκνα των προγόνων τους να μεταφέρουν μαζί τους τον σπόρο της δημιουργίας , να χτίσουν από την αρχή μια καινούργια ζωή και να διαπρέψουν. «Η Ρωμανία κι αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο».

Σήμερα είναι ημέρα Μνήμης για όλες τις ψυχές που χάθηκαν τόσο άδικα. Είναι η ημέρα που ανανεώνουμε την υπόσχεσή μας απέναντι στους Έλληνες του Πόντου αλλά και απέναντι στην Ιστορία μας: Να μην τους ξεχάσουμε ποτέ.

Με εκτίμηση,

Ανδρέας Πάτσης

Βουλευτής Π.Ε Γρεβενών- Νέα Δημοκρατία

3 σχόλια

  • Δημοσιεύστε και κανένα σχόλιο. Η αντικειμενικότητα στη δημοσιογραφία έγκειται στην ύπαρξη πλουραλισμού των απόψεων

    • Κύριε “Πετρόπουλε” αν θέλετε να δημοσιεύσουμε σχόλια, όπως αυτά που μας στέλνετε, να το κάνετε με ονοματεπώνυμο & τηλέφωνο επικοινωνίας. “Εξυπνάδες”, ανώνυμα, με πλάτες άλλων, δεν είναι αποδεκτές. Περιμένουμε ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνία σας και μετά ξανασυζητάμε για την αντικειμενικότητα που αναφέρετε. Δεν θα επανέλθουμε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.