Επαγγελματικός Προσανατολισμός στην περίοδο του κορωνοϊού

21 Μαΐου 2020
10:35
Κανένα σχόλιο

Με τον τίτλο αυτό θα μπορούσαμε να αποδώσουμε την ενδιαφέρουσα εκδήλωση που διοργάνωσε η συμπατριώτισσά μας, Μαρία Μπιλιώνη, και αυτό για δύο λόγους: α) γιατί η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε αξιοποίησε την τεχνολογία webinar (διαδικτυακό σεμινάριο) και γι’ αυτό το λόγο απευθύνθηκε σε συμπολίτες μας αλλά και σε μια κοινότητα ανθρώπων που δεν προσδιορίστηκε από τη χωρική διάσταση αλλά από το κοινό τους ενδιαφέρον στο θέμα των επαγγελματικών προοπτικών και των σπουδών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. β) γιατί η κα Μπιλιώνη εστίασε, εκτός των άλλων, στο νέο εργασιακό και επαγγελματικό τοπίο που διαμορφώνεται στην περίοδο του κορωνοϊού και σχετίζεται με ραγδαίες αλλαγές στις κοινωνικές μας πρακτικές και δραστηριότητες.

Βάσει της ανάλυσης που πρότεινε, φαίνεται ότι το τεχνολογικό χάσμα αποτελεί πλέον μια εξαιρετικά κρίσιμη παράμετρο στη διαμόρφωση οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων αλλά και στις μεσοπρόθεσμες προοπτικές ακόμη και εδραιωμένων έως σήμερα επαγγελμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμετέχουσες και συμμετέχοντες στο σεμινάριο στη συνέχεια ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα που συνεπάγεται (ή δε συνεπάγεται) η αποφοίτηση από τα Τμήματα των ελληνικών Πανεπιστημίων, τις ευκαιρίες που εξασφαλίζουν δυναμικοί συνδυασμοί προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών, τις προοπτικές που διανοίγονται από τις σπουδές σε νεοπαγή Τμήματα ενός τοπίου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που άλλαξε ριζικά στη χώρα μας την τελευταία διετία.

Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία, που ώθησε τους συμμετέχοντες να χαρτογραφήσουν, ανάλογα με το ειδικό ενδιαφέρον τους, το δυναμικό τοπίο των σπουδών και της επαγγελματικής σταδιοδρομίας στη χώρα μας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.