Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Γρεβενών για τον εορτασμό των Πολιούχων Δεσκάτης Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

21 Μαΐου 2020
15:01

Σήμερα, Πέμπτη, 21 Μαΐου τιμούμε τη μνήμη των Πολιούχων, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη νοτιότερη πόλη της Μακεδονίας, τη Δεσκάτη Γρεβενών.

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των Γρεβενών, με την πλούσια και μοναδική τοπική της ιστορία, μετά το 1881 και κατά την διάρκεια της ίδρυσης της Μητρόπολης Δεσκάτης, θεμελίωσε τον επιβλητικό Ιερό Ναό, αφιερωμένο στους Ισαποστόλους Κωνσταντίνο και Ελένη, τον οποίο κοσμεί σπάνιο ξυλόγλυπτο τέμπλο.

Μετά τις επιβαλλόμενες απαγορεύσεις της Πολιτείας για την αποτροπή μετάδοσης της νέας πανδημίας, μας δόθηκε η ευκαιρία να συνεορτάσουμε με τους συμπολίτες και συμπατριώτες μας σε κλίμα συγκίνησης, βαθιάς ευλάβειας και χαράς υπό την πνευματική Ιεραρχία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ελασσώνος, κ.κ. Χαρίτωνος.

Ευχόμαστε, η προστασία των Αγίων να σκεπάζει τη Δεσκάτη και να λαμπρύνει την πορεία της στον ρου του χρόνου.

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά!

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΤΣΙΟΣ

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.