Στην εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης

24 Μαΐου 2020
17:35
Κανένα σχόλιο

«Λαός που ξεχνά την ιστορία του δεν έχει μέλλον». Αυτό υπογράμμισε σήμερα ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης στην ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη Γενοκτονία των Πόντιων που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 24 Μαΐου. Η φετινή Ημέρα Μνήμης κορυφώθηκε με την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Γενοκτονίας που κοσμεί τον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου της πόλης των Γρεβενών και αποτελεί ιστορικό σύμβολο που μαρτυρά τον ξεριζωμό και την προσφυγιά που βίωσε ο Ποντιακός Ελληνισμός.

Ο κ.Δασταμάνης τόνισε ακόμη στο μήνυμα του ότι «πρέπει να αγωνιστούμε από κοινού και με όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου να αναγνωριστεί διεθνώς η γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού καθώς πάνω από 353.000 ψυχές χάθηκαν άδικα από τις σφαγές και τους διωγμούς», επισημαίνοντας ότι η σημερινή ημέρα είναι «Ημέρα Μνήμης και Τιμής για τους συνανθρώπους μας που εκτελέστηκαν και εκδιώχτηκαν από τους Κεμαλικούς».

Η σημερινή εκδήλωση τελέστηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ.Δαβίδ ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι της πολιτείας, του στρατού, των σωμάτων ασφαλείας και τοπικών συλλόγων. Από τον Δήμο Γρεβενών το παρών έδωσαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας κ.Αχιλλέας Πασχαγιαννίδης,ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κ.Ματθαίος Αδάμος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ.Γρηγόρης Φαρμάκης.

Γραφείο Τύπου

Δημάρχου Γρεβενών

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.