Ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης για την Πυροπροστασία ενόψει Θερινής Περιόδου

25 Μαΐου 2020
14:45
Κανένα σχόλιο

«To Δασαρχείο δεν καθαρίζει έγκαιρα, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, κανέναν δασικό δρόμο τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα ακόμη και στην περίπτωση μιας μικρής πυρκαγιάς να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη γρήγορη αντιμετώπιση της». Αυτό τόνισε σήμερα -και όχι για πρώτη φορά – ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης στο πλαίσιο των συνεδριάσεων των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 25 Μαΐου για την καλύτερη προετοιμασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων όσον αφορά την αντιπυρική προστασία εν όψει καλοκαιριού.

Συνεχίζοντας την εισήγηση του για τον τρόπο λειτουργίας των Δασαρχείων, ο κ.Δασταμάνης υπογράμμισε «ότι η δημοπράτηση των απαιτούμενων έργων για τον καθαρισμό των δασικών δρόμων καθυστερεί δραματικά» επισημαίνοντας ακόμη ότι «η καλύτερη λύση για την εξομάλυνση της υπάρχουσας κατάστασης είναι να ακολουθηθεί το παράδειγμα που εφάρμοσε ο Δήμος Γρεβενών καθώς για μια χρονιά δεν έγινε καμία δημοπράτηση προκειμένου το επόμενο έτος ο ανάδοχος να ξεκινά τις εργασίες του στον κατάλληλο χρόνο, όταν και οι ανάγκες είναι αυξημένες. Έτσι, ο εργολάβος αναλαμβάνει καθήκοντα στις αρχές Απριλίου και όχι τον Οκτώβριο που λόγω και των βροχοπτώσεων ο κίνδυνος μιας φωτιάς είναι περιορισμένος.»

Στη σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Διοικητήριο της Π.Ε. Γρεβενών πήρε μέρος και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Γρεβενών κ.Χρήστος Τριγώνης ο οποίος παρουσίασε την ετοιμότητα της δημοτικής αρχής για την αντιμετώπιση και φέτος των δασικών πυρκαγιών. Πιο συγκεκριμένα, ο κ.Τριγώνης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες φορείς ότι τις επόμενες ημέρες αναμένονται να πιάσουν δουλειά οι ανάδοχοι για την πυροπροστασία ενώ σχολίασε και την άψογη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών. Ωστόσο, υποστήριξε «ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να είναι όλα υπό έλεγχο παρά το γεγονός ότι τα κονδύλια δεν επαρκούν γιατί η έκταση του Δήμου Γρεβενών είναι μεγάλη άρα και οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες».

Τέλος, από την πλευρά του, ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γρεβενών κ.Παντελής Καραϊορδανίδης συμπλήρωσε ότι «τα μηχανήματα του Δήμου που θα συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης όπως είναι υδροφόρες, φορτηγά, γκρέιντερ είναι έτοιμα να βοηθήσουν όταν και όπου χρειαστεί».

Γραφείο Τύπου

Δημάρχου Γρεβενών

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.