kozan.gr: Αποκλειστική δήλωση “βόμβα” από τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Γ. Αδαμίδη: “Βλέπω αρκετά σύννεφα πάνω από την επένδυση της Πτολεμαΐδας V – Εαν η τηλεθέρμανση της Πτολεμαΐδας, εάν η ΔΕΤΗΠ δε συνδεθεί με την Πτολεμαΐδα V, τότε η τύχη της Πτολεμαΐδας V ειναι πολύ αμφισβητούμενη. Φοβάμαι τ’ ότι, όχι το 2028 θα κλείσει, αλλά ότι μπορεί να μην ξεκινήσει καν η λειτουργία της” – Ο συσχετισμός του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ και με την κατασκευή νέας μονάδας φυσικού αερίου, αντίστοιχου μεγέθους με την Πτολεμαΐδα V (Ηχητικό)

26 Μαΐου 2020
21:22

 

Στο kozan.gr μίλησε το απόγευμα της Τρίτης 26/5 ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Γ. Αδαμίδης ο οποίος ερωτηθείς για την υπό κατασκευή νέα λιγνιτική μονάδα και συγκεκριμένα για το μέλλον της σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της, προχώρησε σε μια δήλωση που θα συζητηθεί. Όπως ανέφερε: “Βλέπω αρκετά σύννεφα πάνω από την επένδυση της Πτολεμαΐδα V. Εαν η τηλεθέρμανση της Πτολεμαΐδας, εάν η ΔΕΤΗΠ δε συνδεθεί με την Πτολεμαΐδα  V, τότε η τύχη της Πτολεμαΐδας V ειναι πολύ αμφισβητούμενη. Φοβάμαι τ’ ότι όχι το 2028 θα κλείσει, αλλά ότι μπορεί να μην ξεκινήσει καν η λειτουργία της”, σημείωσε ο κ. Αδαμίδης, με αφορμή και την πρόσφατη συνάντηση στην Αθήνα που είχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας  Γιώργος Κασαπίδης και οι δήμαρχοι Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς και Αμύνταιου Άνθιμος Μπιτάκης, με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη, τον υφυπουργό κ. Γεράσιμο Θωμά και τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κ. Κωστή Μουσουρούλη. Το γεγονός ότι στη συνάντηση από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ και του Συντονιστή ΣΔΑΜ κ. Μουσουρούλη δεν έγινε καμιά αναφορά στην Πτολεμαίδα V στη συζήτηση για τις τηλεθερμάνσεις, παρά μόνο στο φυσικό αέριο (όπως αναγράφεται κι εδώ), είναι κάτι που τον προβληματίζει όσο και το ποιος εν τέλει θα πληρώσει το κόστος για τη σύνδεση της ΔΕΤΗΠ με την Πτολεμαΐδα V. Tέλος ο κ. Αδαμίδης έβαλε κι έναν επιπλέον προβληματισμό σχετικά και με το πότε θα είναι έτοιμη η νέα μονάδα φυσικού αερίου, αντίστοιχου μεγέθους με την Πτολεμαίδα V, που ανακοινώθηκε από γνωστό επιχειρηματικό όμιλο κι η οποία, όταν θα είναι έτοιμη, θα είναι εκείνη που θα “μπαίνει” στο σύστημα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την Πτολεμαίδα V.

 

14 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.