kozan.gr: Ως έγκλημα χαρακτήρισε το κλείσιμο των ναών ο Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης Παύλος – “Aν ένα κρούσμα, είχαμε μέσα σε ένα ναό, θα εσείετο το σύμπαν, πανηγύρια θα έκαναν μέσα στην Ομόνοια, στο Σύνταγμα, σ’ άλλες πλατείες, οι άθεοι κι οι βλάσφημοι και δη οι απορρίπτοντες το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας – Θείας Κοινωνίας – Έκλεισαν τους ναούς, στο μεγαλύτερο, στο αγιότερο, στο ιερότερο, πνευματικό γεγονός. Έτσι τους έβαλε ο διάβολος. Τι κάναν όμως; Tίποτα!” (Βίντεο)

27 Μαΐου 2020
06:58

 

Κατά το χθεσινό κήρυγμά του, στη διάρκεια της Ιεράς αγρυπνίας απόδοσης του Πάσχα, στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Νικολάου Κοζάνης, ο Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλος χαρακτήρισε ως έγκλημα το κλείσιμο των ναών, λέγοντας χαρακτηριστικά: ” Οι προσευχές του λαού του θεού (έστω κεκλεισμένων των ναών), οι λειτουργίες, οι παρεκκλίσεις του Αγ. όρους,  “αιχμαλώτισαν”, πολιόρκησαν (δεν βάζω τυχαία ρήματα) τη φιλανθρωπία του Θεού κι όπως πάντα έτσι και τώρα εσκέπασε. Κι η Παναγία μας που είναι η σκέπη του κόσμου άπλωσε το μαφόριό της και σκέπασε το έθνος μας, αλλά μωροί και τυφλοί, που να το δουν αυτό. Αυτοί ζουν στο δικό τους κόσμο. Στον κόσμο της απιστίας τους, της αθεΐας τους, στον κόσμο της παγκοσμιοποιήσεως, στον κόσμο του άθεου γαλλικού διαφωτισμού. Δεν το εύχομαι, επειδή είμαι κληρικός, αλλά αν δεν επιστραφούν (όπως ακούσατε στο ευαγγέλιο) κι ιαθούν, θα τα βρουν όλα μπροστά τους. Σ’ αυτό έγκλημα που διέπραξαν να κλείσουν τους ναούς”.

Στο ερώτημα, που θέτουν κάποιοι, τι έκανε η εκκλησία, από την πλευρά της, ώστε να μη συμβεί αυτό, δηλ. να μην κλείσουν οι ναοί, ο Μητροπολίτης, ανέφερε: “Δεν ειναι εύκολα τα πράγματα. Χρειάζεται υπευθυνότης, σοβαρότης, γιατί αν ένα κρούσμα, είχαμε μέσα σε ένα ναό, θα εσείετο το σύμπαν, πανηγύρια θα έκαναν μέσα στην Ομόνοια, στο Σύνταγμα, σ’ άλλες πλατείες, οι άθεοι κι οι βλάσφημοι και δη οι απορρίπτοντες το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας – Θείας Κοινωνίας”, συμπληρώνοντας, λίγο αργότερο: Έκλεισαν τους ναούς, στο μεγαλύτερο, στο αγιότερο, στο ιερότερο, πνευματικό γεγονός. Έτσι τους έβαλε ο διάβολος. Τι κάναν όμως; Tίποτα! Δεν κέρδισαν τίποτα. Έστω κι έτσι οι ναοί, ο λαός έτρεξε, να κοινωνήσει. Nέοι άνθρωποι. Και την περασμένη Κυριακή στα Σέρβια, με συγκίνηση και δάκρυα, έβλεπα τα νέα παιδιά να έρθουν να κοινωνήσουν και να τους αφήνουν όλους αυτούς πίσω, που μας κάνουν τους προοδευτικούς.”

 

35 σχόλια

  • Kαι πού να΄ταν ο Τσίπρας π/θ!!!! Ρουά ματ τους κάναν κάτι τετοιους ο Μητσοτάκης με τον (ψάλτη) Τσιόδρα και μπράβο τους!!!

  • Τιποτα δεν έγινε εν τέλει έτσι?
    Δε περιμένουμε να ακούσουμε και τίποτα πιο σοβαρό είναι η αλήθεια.

  • 4 Μαίου απεβίωσε ο μητροπολίτης και επίτιμος πρωθιερέας του ναού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Αλτούφιεβο, Ιωνάς (κατά κόσμον Καρπούχιν), αναφέρει η ιστοσελίδα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

    Χθες, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια ομάδα εργασίας του Πατριαρχείου της Μόσχας και πασών των Ρωσιών που συντονίζει την δραστηριότητα των Εκκλησιαστικών ιδρυμάτων σε συνθήκες πανδημίας κορονοϊού, στο κανάλι που διαθέτει στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram, απεβίωσαν εξαιτίας του κορονοϊού, ο διάκονος Αντρεί Μολτσάνοφ που υπηρετούσε σε εκκλησία της Μόσχας και ο πρωθιερέας γυναικείας μονής Γιεβγκένι Κορτσουκό

    Επίσης ως γνωστόν η μεγαλύτερη πηγή της επιδημίας στην Ελλάδα ήταν οι πιστοί που ταξίδεψαν στα Ιεροσόλυμα…

    Σεβασμός στην πίστη, σεβασμός και στην λογική μας….

    • ΠΟΛΛΑΚΗΣ : Οι χριστιανοί φταίνε για τον κορωναιό. και εσύ πολλακίζεις, άξιος !!! σκοτισμένη λογική, θέλει και σεβασμό !!!

  • Δηλαδή δεν έσωσαν οι επιδημιολόγοι την Ελλάδα από 200 θανάτους/ημέρα την έσωσαν οι παπάδες με τις προσευχές τους.
    Ζουν ακόμα στο 900 μΧ οι παπάδες μας.

    • Έχεις φάει πολύ σανό Ανώνυμε, πρόσεχε, δεν είναι καλό για το στομάχι.
      Ψάξε πρώτα πόσοι είναι οι θάνατοι φέτος σ’ όλο τον πλανήτη από οποιαδήποτε αιτία κι αν βρεις διαφορά από προηγούμενα χρόνια γράψε μας!
      Για να σε βοηθήσω, ξεκίνα απ’ το Euromomo.

  • Όπως βλέπεις, τις εκκλησίες Δέσποτα δεν τις έκλεισαν οι αριστεροί, οι δεξιοί τις έκλεισαν. Για να μην ξεχνιόμαστε…

  • Ρε τι έγινε, γίναμε όλοι “αριστεροί” ή μούγκα γιατί η Μαγκούρα του Σεβασμιοτατου χτυπάει τα ιερά και τα όσια της Παράταξης;

  • Κανονικά θα πρέπει να του επιβληθεί πρόστιμο για βλασθημία υπέρ δημόσιας υγείας και επίσης να καταλάβει ότι η πίστη του καθενός είναι μέσα στο μυαλό και στην καρδιά του κι όχι στα δισκοπότηρα των παπάδων.

  • Ελάχιστος πνευματικα, κρίμα για την Κοζάνη και τα Σέρβια που είχαν διαχρονικά σπουδαίους ιεράρχες, με πνευματικό υπόβαθρο, κοντά στην κοινωνία, ο συγκεκριμένος δεν έχει κάτι να επιδείξει πέρα από ακριτομυθίες και απομακρύνει τον λαό από την εκκλησία.

      • Καμία σχέση ο Παύλος με τον Άνθιμο. Ψάξε την ιστορία τους. Χριστός Ανέστη για τελευταία φορά, και για πάντα!

  • Για αυτόν ακριβώς το λόγο (το κήρυγμα του Μητροπολίτη) δεν πήγαμε χθες στον Άγιο Νικόλαο αν και θέλαμε. Συγχαρητήρια.

    • Ουαί εις εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριταί.
      Όταν ακούγατε από του ‘Αμβωνος ότι τις «θεομηνίες μας τις έστειλε ο θεός γιατί μας κυβερνόν άθεοι και αντίχριστοι» ή όταν ακούγατε «Να σαπίσει το χέρι του Φίλη», και άλλα τέτοια «κηρύγματα αγάπης» ήταν οι «Φωτισμένοι Ποιμένες» και οι «Παπαφλέσσες», τώρα που «ανακαλύψατε τον ΝεοΜωησή», του γυρνάτε την Πλάτη.
      Ζήτω η Ορθοδοξία

  • Ο ΠΑΤΕΡ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ (ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ),ΚΡΙΜΑ

  • Τι λέει,βρε,ο άνθρωπος! Στην Αιανή,όταν μπήκε ο διάβολος μέσα τους και έκαψαν (ποτέ δε μάθαμε ποιοι) με εμπρησμό την κεντρική εκκλησία “κρυφτήκαμε” ,δεσπότη;; Ούτε μια λέξη;; Στο πηγάδι…… εμείς;;

  • Στά ἐπίσημα στοιχεῖα τοῦ ΕΟΔΥ, δείχνουν σαφῶς πώς οἱ θάνατοι ἀπό ἰώσεις,τό 2014-15 ἦταν 4161 στήν Ἑλλάδα!
    Τό 2017 ἦταν 3544. Ἀναληθεῖς οἱ ἀριθμοί; Παραπλανητικοί;
    Επίσημα στοιχεῖα εἶναι.
    ΕΡΩΤΗΣΗ:
    Γιατί δέν κλειστήκαμε μέσα τότε;
    Τότε δέν μᾶς ἔνοιαζαν οἱ εὐπαθεῖς;
    Οἱ παπποῦδες μας,οἱ γιαγιάδες μας δέν εἶχαν τήν ἀξία πού ἀπέκτησαν τό 2020;
    Ἤμασταν ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ&ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ὡς κράτη τότε;(ἄρα κάθε χρόνο).
    Ἡ ἀπάντηση λοιπόν στό ἐρώτημα τι θά γινόταν ἄν δεν κλείναμε εἶναι: Ὅ,τι στή Σουηδία.
    Νά μήν ξεχνᾶμε οτι ΔΕΝ πρέπει νά ἀποδείξουμε ἐμεῖς πώς δέν θά αποβίωναν τόσοι,μά τό παγκόσμιο σύστημα καλεῖται νά ἀποδείξει πού στηρίχτηκε πώς θά αποβίωναν τόσοι καί μᾶς ὁδήγησαν σ εναν ἀνεξήγητο εγκλεισμο.
    -Στήν Ἰταλία παρά τό δίμηνο lockdown παραμένουν πολλοί οἱ νεκροί ἀνά ἡμέρα. Εἶναι ἐπειδή δέν πρόλαβαν νά κλείσουν;
    2 μῆνες μετά;Ἁπλά αὐτοί οἱ νεκροί,ὅπως καί σ ὅλον τόν πλανήτη ,εἶναι νεκροί ἀπό ἄλλες αἰτίες.
    Αὐτό δείχνει καί τήν ἀποτυχία τοῦ ἐγκλεισμοῦ.

    Τό εἶπε καί στήν Ἰταλική βουλή ὁ sign.Sgarbi:τό 96,3% τῶν νεκρῶν ἦταν ἀπό ἄλλα αἴτια.

    Ἡ ὅποια ἴωση ὡς κερασακι στήν τούρτα θά τούς σκότωνε.Αὐτό πού συμβαίνει πάντα δηλαδή.

  • https://imargolidos.gr/%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B7-%CE%B3%CE%B7-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%AC/
    Μακράν πνευματικός ιεράρχης!!!! Και Υπάρχουν σαν και αυτόν αρκετοί αλλά δεν πουλάνε και δεν γίνονται γνωστοί γιατί δεν καταστροφολογουν… γι’αυτό δεν αναπαράγονται οι απόψεις και ο λόγος τους. Γιατί να μην έχει και η Κοζάνη κάποιον αντίστοιχο;

  • Δέσποτα στη Ρωσία και τη Σερβία ακόμα παλεύουν να συνέλθουν από τα κρούσματα, έχουν γονατίσει τα μοναστήρια και οι εκκλησίες αλλά τα έκρυψαν επιμελώς. Ενημερώσου και μετά βγάλε πνευματικό λόγο. (Αν και ο πνευματικός λόγος είναι μεγάλη κουβέντα) Και το λέω εγώ που είμαι ένθερμη υποστηρικτής της Εκκλησίας και ομολογώ Χριστό παντού και πάντα.

    • αμφιβάλλω αν είσαι “ένθερμη υποστηρικτής της Εκκλησίας και ομολογώ Χριστό παντού και πάντα”.

      • Αφού βγάζεις τόσο εύκολα συμπεράσματα μάλλον εσυ είσαι γνωστός ζηλωτης από αυτούς που κάνουν κακό στη θρησκεία μας.

        • Μεταδίδει η θεία κοινωνία τον ιό ;
          Θα κοινωνούσες αν ήξερες ότι αυτός που προηγήθησε πάσχει απο κορωναιό λοίμωξη ;

  • Εστάλη Ἀστυνομία μόνο στις εκκλησίες και έγιναν συλλήψεις Χριστιανών, αλλὰ δεν έγιναν συλλήψεις ούτε επεβλήθησαν πρόστιμα στην Πρωτοψάλτη, ούτε στους συνωστισμοὺς των Ρομά, των μεταναστών, τών ΚΚΕδων στο Σύνταγμα της Αθήνας και, ἀπὸ τὸν δήμαρχο Αθηναίων,στα άχρηστα εγκαίνια της Ομόνοιας.
    Η Πολιτεία απείλησε ὅτι ἐνδέχεται νὰ διωχθούν ποινικὰ ὅσοι ιερείς τέλεσαν γάμους και βαφτίσια!!!

  • Το Σεπτέμβρη θα έχουμε εκλογές Δέσποτα. Τότε να δούμε τι θα κάνετε, τώρα τα λόγια είναι εύκολα!

  • ΛΙΓΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΔΕ ΒΛΑΠΤΕΙ.ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ.ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ.

  • Σου τον χαρίζουμε ολόκληρο. Εμείς θέλουμε έναν Διονύσιο Κοζάνης, έναν Παύλο Σιατίστης, έναν Αργολίδος Νεκτάριο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.