H αναφορά στην απολιγνιτοποίηση που έκανε ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη του στη Bild: “Kλείνουμε όλα τα ανθρακωρυχεία μας στη βόρεια Ελλάδα, νωρίτερα από τη Γερμανία – θα πρέπει πλέον οι κάτοικοί της να βρουν κάτι άλλο να κάνουν – Και, βεβαίως, θα επωφεληθούν και γερμανικές εταιρείες”

27 Μαΐου 2020
15:54

H αναφορά στην απολιγνιτοποίηση που έκανε ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη του στη Bild:

«Με ρωτήσατε πού θα διοχετευτούν τα χρήματα. Ένα άλλο παράδειγμα είναι ότι κλείνουμε όλα τα ανθρακωρυχεία μας στη βόρεια Ελλάδα, νωρίτερα από τη Γερμανία. Συνεπώς, μέρος των χρημάτων θα διατεθεί για τη στήριξη της πράσινης μετάβασης σε μια ολόκληρη περιφέρεια της Ελλάδας, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον άνθρακα και θα πρέπει πλέον οι κάτοικοί της να βρουν κάτι άλλο να κάνουν. Και, βεβαίως, θα επωφεληθούν και γερμανικές εταιρείες. Η RWE σύναψε συμφωνία με τη ΔΕΗ για την εγκατάσταση ενός πολύ μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου στη θέση όπου υπήρχε μια παλιά λιγνιτική μονάδα. Συνεπώς είναι και προς το συμφέρον γερμανικών εταιρειών, επειδή θέλω να αλλάξω το αφήγημα. Δεν είναι πλέον θέμα αποπληρωμής χρέους προς την ΕΕ, αλλά επενδυτικών ευκαιριών που θα είναι επωφελείς για ελληνικές εταιρείες, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, αλλά ταυτόχρονα θα ωφελήσουν και γερμανικές εταιρείες. Η τελευταία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν την εμφάνιση του κοροναϊού ήταν ένα φόρουμ στο Βερολίνο. Ήταν η τελευταία δημόσια εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκα και νομίζω ότι ήταν η τελευταία δημόσια εκδήλωση και για την Καγκελάριο Μέρκελ. Ήμασταν μαζί στο φόρουμ, στις 9 Μαρτίου όπου μιλήσαμε με γερμανικές εταιρείες και τις παροτρύναμε να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, κάτι το οποίο συνεχίζει να ισχύει. Έχουμε τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μια σημαντική εμπορική έκθεση, όπου φέτος η Γερμανία θα είναι η τιμώμενη χώρα. Ελπίζω ότι τον Σεπτέμβριο θα μπορέσω να υποδεχτώ εκεί την Καγκελάριο στη ΔΕΘ και ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την επιχειρηματολογία εξηγώντας για ποιους λόγους είναι προς το συμφέρον και των γερμανικών εταιρειών να τα πάει καλά η Ελλάδα».

34 σχόλια

  • Κουλη θέλατε ε;βγείτε εσεις που τον ψηφίσατε να μας πείτε τώρα πως αισθάνεστε!!με τον σωτήρα της περιοχής!

    • Δεν χρειαζεται να βγει κανεις γιατι εχουν βγει ηδη οι δεητζηδες με την εθελουσια και τον αποθεωνουν!!!! Και στις επομενες εκλογες νταμπλ σκορ θα εχει απο τον τσιπροκιο!!!

      • Καισαρας:

        Έτσι σου είπαν οι 5-10 δεητζήδες νεοδημοκράτες φίλοι σου; Εντάξει όπως μάθει κανείς οκ! Η πλειοψηφία όμως του κόσμου που διαμαρτύρεται και πολλοί δεν είναι καν δεητζήδες λένε άλλα.
        Όσον αφορά για τον Τσιπροκιο που λες
        ναι γνωρίζουμε καλά πόσο κουτοπόνηρος είναι ο αγαπημένος σας πρωθυπουργός
        αυτός ντε..που τον έβγαλαν κάτι ακομμάτιστοι ντεμεκ πατριώτες πέρσι
        θα ξαναπάει σε εκλογές το φθινόπωρο για να ξανακλείσει μετά τον κόσμο μέσα λόγο ιού. Να θυμάσαι μόνο ότι δεν θα υπάρχει πάντα Κορονοιός για να τον χειροκροτάνε οι ημέτεροι και να κάνουν πλύση εγκεφάλου τον λαουτζίκο με το νέο τσιτάτο ”Πήρε έγκαιρα μέτρα μας έσωσε..” ο κοσμάκις ξυπνάει και όσοι έχουν 2 δράμια μυαλό βλέπουν τις κωλοτούμπες του εν Κουλί που έκανε μέσα σε 1 χρόνο

    • Δεν έχει σημασία δεξιός αριστερός.Κανένας πρωθυπουργός δεν λέει στους κατοίκους μιας ολόκληρης περιοχής που φώτιζε και φωτίζει όλη την χώρα χρόνια τώρα ΒΡΗΤΕ ΚΝΑ ΚΆΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΆΝΕΤΕ.Να πάρουν θέση όλοι οι άρχοντες τη Δυτικής Μακεδονίας.

  • Μην ξεχασετε το απογευμα εχει πλυση εγκεφαλου στα καναλια που τον λιβανιζουν σε λιγο καιρο δεν θα μεινει κανεις να εχει δουλεια

  • Διαβάσατε το άρθρο τι λεει η μείνατε στην επικεφαλίδα; μέρος των χρημάτων θα διατεθεί σε ολόκληρη την Περιφέρεια.. Τη συμφωνια για το πάρκο την έκλεισε η ΔΕΗ και όχι η Κυβέρνηση.. οι μόνιμοι υπάλληλοι τακτοποιηθηκαν χωρίς φωνές σε άλλες υπηρεσίες και με μεγάλες απολαβές για όσους φύγουν (απιαστες για όσους είναι στον ιδιωτικό τομεα). Το σύστημα κρατάει χωρίς τα ζημιογονα εργοστάσια.. Το μόνο πρόβλημα είναι όι εργολάβοι της δεη με τους εργαζόμενους που πρέπει να βρουν τρόπο να συνεχίσουν στις αποκαταστάσεις. Το μεγαλύτερο στοίχημα που έχει να κερδίσει η κυβέρνηση. Όλοι οι υπόλοιποι πάλι τα χρήματα τους θα τα πάρουν και πάλι στην περιοχή θα τα ρίχνουν…

  • Τόσα απλα….. μιας και υπάρχουν παρά πολλές επιλογές … θα βρούμε -μόνοι μας- να κανουμε κατι άλλο ……..τόσο απλα!!!!

  • Μια χαρα θα επωφεληθούν οι Γερμανοι..το λεει και καμαρωνει…Για τους Έλληνες που θα πεινάσουν τιποτα..απορώ γιατι δεν λενε τιποτα οι 4 βουλευτες της κοζανης..γιατι τοση μουγκα;

    • Ποιος θα πεινασει;επικοινωνεις;Τα 35.000+το εφαπαξ+τη συνταξη τι πεινα θα εχουμε.Ζουμε στην πλουσιοτερη πολη της Ελλαδας και συγχρονως στη χειροτερη απο αποψη ομορφιας.

    • Θα βρουν κάτι άλλο αυτή είναι απάντηση Πρωθυπουργόυ κλειστα να δούμε τι θα καταλάβεις ήδη έχουν πάρει το δρόμο της πρόσφυγιας ούτε σχέδιο Μετά Λιγνητικης εποχής υπάρχει θα υπάρξει εριμοποιση και φτώχεια της περιοχής τα 4.χρονια περνάνε έχεις να φας Μαύρο στης επόμενες εκλογές ούτε 1.Βουλευτη δεν θα βγαλεις

  • Θα βρουν κάτι άλλο να κάνουν είναι απάντηση Πρωθυπουργόυ κλειστα να δούμε τι θα καταλάβεις ήδη έχουν πάρει το δρόμο της πρόσφυγιας ούτε σχέδιο Μετά Λιγνητικης εποχής υπάρχει θα υπάρξει εριμοποιση και φτώχεια της περιοχής τα 4.χρονια περνάνε έχεις να φας Μαύρο στης επόμενες εκλογές ούτε 1.Βουλευτη δεν θα βγάλεις

  • Τα φ/β ειναι μια επενδυση κεφαλαιου δεν μπορει καποιος να υποστηριζει οτι θα καλυψει τα κενα εργασιας που θα δημιουργηθουν απο την απολιγνιτοποιηση καθως τα φ/β παραγονται εξω και η θεσεις εργασιας που θα χρησιμοποιηθουν θα ειναι μονο για εγκατασταση(εργασια ενος εξαμηνου) και συντηρησης (ελαχιστο προσωπικο

  • στις επομενες εκλογες ενα ωραιο μαυρο στους βολευτες της ΝΔ που πουλησαν την περιφερεια τους ετσι απλα…
    Κατι αλλο θα βρουνε να κανουν….

    • Κανε ονειρα και στις επομενες εκλογες ο κυριακος θα ειναι πρωθυπουργος και με μεγαλη διαφορα!!!! Και ο τσιπρας σπιτακι του!!!

      • φιλε μου εγω στους χαριζω και τους δυο και να τους χαιρεσαι πολυ αποτελεσματικοι και οι δυο για την περιφερεια μας αξιζουν συγχαρητητια. Δεν ξερω με τι ασχολησε αλλα αν δεν εισαι δημοσιος υπαλληλος και δουλευεις στον ιδιωτικο τομεα πολυ δυσκολα τα πραγματα. Ας κανουμε λοιπον λιγο πρακτικη τα αγγλικα και τα γερμανικα που γνωριζουμε σιγουρα θα μας χρειαστουν αμεσα με αυτους τους αετους που εχουμε

  • Πώς το ‘λεγε ο αξέχαστος Δήμος Σταρένιος στην ταινία; “Είναι φίλοι μας οι Γερμανοί!”
    Ε, “οι φίλοι μας” ξανάρχονται, τους φέρνει ο Μητσοτάκης.

  • Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΕΙΛΗ, ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΚΙ ΑΣ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ..ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΟ, Η ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΞΑΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ. ΟΥΤΕ ΣΤΗ 10ΕΤΙΑ ΤΟΥ 1950-60 ΝΑ ΗΜΑΣΤΑΝ!!!

    • Είστε όντως φτωχοί. Στο μυαλό βέβαια! Σε ποια ιδιωτικοποίηση δημόσιας υπηρεσίας έπεσαν οι τιμές; Στα αεροπλάνα; Εδώ γελάνε! Στα τηλέφωνα; Εδώ καγχάζουν! Στα ταχυδρομεία; Πλήρωνε δεκάρικα! Στο ρεύμα; Ανέβασε ο Χατζηδάκης τα τιμολόγια της ΔΕΗ κι έτρεξαν όλοι ν’ ακολουθήσουν, αφού τους έδωσε τα περιθώρια!

      • Στην βενζίνη;
        Οταν απελευθερώθηκαν τα καύσιμα θυμάμαι είχε η βενζίνη 70δρχ το λίτρο και μέσα σε μια νύχτα πήγε 140δρχ.
        Τις επόμενες μέρες μετά βγήκαν οι πινακίδες στα βενζινάδικα ο ένας είχε την τιμή 140 ο άλλος 139 ο άλλος 141 άλλος 138 και ο πρωθυπουργός της εποχής έλεγε:
        ΕΙΔΑΤΕ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΣΕ Ο ΑΝΤΑΓΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ

    • Αυτά στους έχοντες που ψηφίζουν σαν πελάτες τόσα χρόνια.
      Από φτωχούς εργατικούς ανθρώπους έχετε να πάρετε ξέρετε τι.
      Μαθαμε να ζούμε με το τίποτα,δεν μας αγγίζει κάτι.
      Αυτά σε αυτούς που έμαθαν στην ξάπλα και στο εύκολο χρήμα.

  • Περιμένουμε αντιδράσεις από τους Μακεδονομάχους πατριώτες που τον ψηφίσαν πέρσι! Αμπελαλε… τους είδε κανείς? Αχαχαχαχ!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.