kozan.gr: Π. Πλακεντάς στη συζήτηση για τα αδέσποτα: “Yπάρχουν κυρίες που βγαίνουν από το σπίτι τους με την κατσαρόλα και την αναποδογυρίζουν ρίχνοντας το φαγητό στο δρόμο . Σε παρατήρηση που έκανα – σε μία από αυτές – κόντεψα και να βρω και το μπελά μου. Αυτά δημιουργούν συνθήκες Πακιστάν” (Βίντεο)

27 Μαΐου 2020
23:28

 

Στη συζήτηση για τα αδέσποτα και τις κακές πρακτικές που χρησιμοποιούν κάποιοι/ες για να τα ταΐσουν, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Εορδαίας Π. Πλακεντάς στη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Πτολεμαΐδας, το βράδυ της Τετάρτης 27/5, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “Yπάρχουν κυρίες που βγαίνουν από το σπίτι τους με την κατσαρόλα και την αναποδογυρίζουν ρίχνοντας το φαγητό στο δρόμο . Σε παρατήρηση που έκανα – σε μία από αυτές – κόντεψα και να βρω και το μπελά μου. Αυτά δημιουργούν συνθήκες Πακιστάν”.

19 σχόλια

  • Συνθηκες πακισταν δημιουργειτε εσεις δημαρχε αφηνοντας τσοπανοσκυλα ελευθερα. Εχουμε μικρα παιδια και τρομαζουμε να τα βγαλουμε βολτα με τα ποδηλατακια τους. Ορμανε ακομη και στα καροτσια. Οσο υπαρχουν αδεσποτα θα υπαρχουν και φιλοσκυλοι που θα πετανε τα φαγητα τους οπουδηποτε. Εγω εχω δει να πετανε φαγητα σε νηπιαγωγειο μπροστα

  • Μπράβο Δήμαρχε. Επιτέλους κατάλαβες ότι σε αυτό το καθημερινό και επικίνδυνο θέμα υπάρχει ένα ποσοστό κατοίκων 99,99% που επιθυμεί να μαζευτούν όλα τα σκυλιά μέσα στην πόλη, ειδικά αυτά που βρίσκονται πλησίον νηπιαγωγείων, δημοτικών, πάρκων και πλατειών. Δεν είναι δυνατόν μερίδα 5-10 κυριών να τσαμπουκαλεύονται σχεδόν φασιστικά, αδιαφορώντας για τις ζωές μικρών παιδιών και γερόντων και να δημιουργούν αγέλες τσομπανόσκυλων μέσα στην πόλη. Έχουμε κάνει επανειλημμένως επισημάνσεις για 2 τσομπανόσκυλα ανάμεσα στα οικοδομικά τετράγωνα του 9ου νηπιαγωγείου, του 4ου δημοτικού και 11ου δημοτικού) που αργά η γρήγορα θα προκαλέσουν κάποιο τρομακτικό ατύχημα σε παιδιά, καθώς βρίσκονται σε δρόμους που περνούν κάθε ημέρα περίπου 200 παιδιά. Τί ακριβώς περιμένει ο αρμόδιος για την περισυλλογή;

    • Τα συγκεκριμένα τσομπανόσκυλα, λευκού χρώματος με αποχρώσεις μαύρου το ένα από αυτά, είναι μεγαλόσωμα και ορμάνε σε μικρά σκυλάκια και ποδήλατα που τυγχάνει να περάσουν από εκεί. Βρίσκονται πλησίον ταβέρνας για να βοηθήσουμε τους αρμόδιους. Από το σημείο όπου βρίσκονται καθημερινά περνάνε δεκάδες παιδιά από 4-18 ετών καθώς και όλοι οι φοιτητές του τμήματος μαιευτικής.

      • Καλησπέρα. Όπως έχω ξανά αναφέρει τα παιδιά τα έχετε ρωτήσει αν θα φοβούνται;; Τα περισσότερα παιδιά είτε είναι μεγάλο είτε μικρό πάμε και παίζουν μαζί τους.. αναφέρατε και σε 2 περιοχές όπου προσκοπικά έχω δει παιδιά να παίζουν με τα σκυλιά μια να τα ταιζουν δεν έχω δει κανένα να τα φοβάται.. άντε και μαζεύτηκαν το θέμα δεν θα λυθεί εκεί.. αλλά τόσα θα παρατήσουν….

  • Φτάνει πια με τις λεγόμενες κυρίες που αγαπούν και θέλουν το καλό των σκύλων.Να τα πάρουν στα σπίτια τους και να υποστούν τις συνέπειες τους.

    • Φτάνει αυτή η καραμέλα αν θέλετε να λυθεί το πρόβλημα κάντε καταγγελίες όταν κάποιος εγκαταλείπει σκύλο γιατί δεν κάνει κανείς τίποτα;;; Από την στιγμή που θα ξέρετε κάποιον που θα εγκαταλείψει το σκύλο του γιατί δεν τον λέτε κάτι;; Η μάλλον δεν σας ενδιαφέρει;; Πριν πείτε οτιδήποτε βάλτε το ελάχιστο μυαλό σας να σκεφτεί

  • Δεν φτενε τα σκυλάκια φτενε αυτή που κάνουν τους κοκορες ζώο φίλους που δεν ήταν ποτέ φίλη με τα ζωα

    • Φταίει ο δάσκαλος που είχες στο δημοτικό αγαπητέ σκυλοφιλε “φτέχτη”. Που μας έβγαλες τα μάτια σε 5”

  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ

    • Μιχαλάκη μπερδεύτηκες λίγο. Από την μία ο δήμαρχος (που καλά κάνεις και τον συμπαθείς γιατί προσπαθεί και λέει αλήθειες) και από την άλλη τα αδέσποτα που τα βάζεις επάνω από τους ανθρώπους!!! Μιχαλάκη είσαι μπερδεμένος ή μου φαίνεται;

  • ΑΜΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΗΣΤΙΚΟ ΕΝΑ ΣΚΥΛΙ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΑΓΚΩΣΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ , ΟΠΩΣ ΑΜΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΘΑ ΚΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ “ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ” ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΛΕΓΑΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ , ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ . ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ FACEBOOK ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΑΞΕΙΣ Η ΛΥΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΚΑΝ. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ , ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΔΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ . ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΤΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΛΗΛΗ ΥΠΟΔΟΜΗ.

  • Όποιος ταιζει ζώα σε κατοικημένη περιοχή και δημιουργεί αγέλες επικίνδυνες για τους υπόλοιπους, πρέπει να είναι υπόλογος στη δικαιοσύνη.
    Επίσης αγέλες από υπεραριθμες γάτες που συντηρούνται από κάποιες κυρίες, προκαλούν θέματα σε περιοχές που είναι πυκνοκατοικημένες.
    Θα πρέπει να ορισθούν συγκεκριμένα σημεία ώστε να ταιζουν ζώα οι φιλοζωοι, χωρίς να ενοχλούν τους υπόλοιπους πολίτες…
    Επίσης κύριοι που κάνατε αγώνα να εκλεγείτε στους δήμους, καιρός να κάνετε κάτι για αυτό.
    Διότι τους σκύλους και τις γάτες δεν μπορούμε να κάνουμε ζαφτι,σκέψου τι γίνεται με την οργάνωση των δήμων,τα αντανακλαστικά τους και τις χρηματοδοτήσεις τους.
    Χάος τσεπωματος….

  • Κ. Πλακεντά ως δήμαρχος της Εορδαίας θα έπρεπε να γνωρίζετε τι επιτάσσει το Σύνταγμα και οι νόμοι, πριν λάβετε υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές. Θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι υπάρχουν νόμοι με τον ανώτατο θεμελιώδη οργανωμένης και δημοκρατικής κοινωνίας το Σύνταγμα το οποίο προστατεύει την αξιοπρέπεια, την τιμή και την υπόληψη κάθε πολίτη καθώς και το δικαίωμα στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας και της συνείδησης του. Συγκεκριμένα θα έπρεπε να γνωρίζετε πρώτα εσείς και ύστερα οι συμπολίτες μας ότι η σίτιση αδέσποτων ζώων θεωρείται από τους νόμους 4039/2012 και 4235/14 ως υποχρέωση των πολιτων, ιδιαίτερα όταν η δημοτική φροντίδα είναι ανύπαρκτη. Κ Πλακεντα θα πρέπει να τιμάται το αξίωμα το οποίο σας εμπιστεύθηκαν οι πολίτες της Εορδαίας και να προστατεύετε όπως επιτάσσει το αξίωμα σας τον καθένα αυτής ξεχωριστά,αντί να προσβάλλεται έναν συμπολίτη μας δημοσίως. Κ Πλακεντά με μία απλή ανάγνωση του Συντάγματος θα αποτρέπατε τον δημόσιο διασυρμό της Εορδαίας ως κοινότητας του ”Πακιστάν”. Αν δεν γνωρίζετε, πριν προβείτε σε τέτοιες δηλώσεις υπάρχουν νομικοί σύμβουλοι για να σας συμβουλεύουν. Κ.Πλακεντά, ως πολίτης της δημοκρατικής και οργανωμένης κοινότητας της Εορδαίας που ανήκει στην ελληνική επικράτεια και όχι στο Πακιστάν (!) όπως αδικαιολόγητα αγνοείτε, σας ζητώ να σταθείτε στο ύψος των καθηκόντων σας. (αν μπορείτε).

    • Έχετε δίκιο εσύ και η 17:07. Θα πρέπει εμείς οι χιλιάδες μαζί με τον δήμαρχο που συντάσσεται με το δίκαιο πολύ σωστά και το 99,99% του πληθυσμού να σας ταράξουμε στις μηνύσεις εσάς τις 5-10 που θέτε σε κίνδυνο εμάς και τα παιδιά μας καθημερινά και να δούμε ποιος καταστρατηγεί τους νόμους που επικαλείσαι, θρασύτατη συμπολίτισσα.

  • Η κυρία προφανώς πρέπει να ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση μετά απο αυτές της δηλώσεις του δημάρχου (!). Αν είναι δυνατόν Δήμαρχε. Μην μας ντροπιάζετε στο πανελλήνιο.

    • Εσείς πρέπει να μηνυθείτε για βάναυση και επικίνδυνη καταπάτηση της ασφάλειας και της υγιεινής των πολιτών σε καθημερινή βάση όσο και για την υποβάθμιση της καθημερινότητας όλης της τοπικής κοινωνίας καθώς σχηματίζεται αγέλες δίπλα από σχολεία και γειτονιές, βγάζετε αγέλες βόλτες χωρίς λουρί ως κοπάδι και βρομίζετε τις γειτονιές πετώντας κρέατα και φαγητά επάνω στα πεζοδρόμια. Επίσης οι επιχειρηματίες και οι μαγαζάτορες θα πρέπει να σας πάνε για διαφυγόντα κέρδη κυρία μου καθώς υποβαθμίζετε εσκεμμένα τα μαγαζιά τους. Μήπως έχετε γνώση της Ελληνικής νομοθεσίας ή απλά παπαγαλίζετε κείμενα μερικών αντικοινωνικών σκυλόφιλων; Μπορείτε να ερμηνεύσετε την νομοθεσία αναφορικά με τις ευθύνες που απορρέουν για την σίτιση και τις βόλτες των αδέσποτων ή δεν σας νοιάζει καθόλου; Πληρώσατε καμιά φορά από την τσέπη σας για αυτήν την συμπεριφορά σας για να δούμε πόσο μάγκες τελικά είστε!!!

  • Λύσεις υπάρχουν έλεγχος σε Κτηνοτρόφους και σε Κτήματα για τις ανεξέλεγκτες γέννες των σκύλων τους, που καθημερινά παλεύω και όχι μόνο εγώ για να δοθούν για υιοθεσίες τα κουτάβια που πετάνε για να μην μείνουν στους δρόμους ….
    Όλα τα άλλα καραμέλα ….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.