Ενότητα- Μαζί για το μέλλον: Κυνηγήστε αλλού Στοιχειά και Μάγισσες. Δεν μένουν πλέον στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης – Άνθρακας ο θησαυρός λοιπόν κύριοι. Λογοδοτήστε πρώτα για τα δικά σας πεπραγμένα

28 Μαΐου 2020
14:33

Το όψιμο ενδιαφέρον ορισμένων για τις επιλογές και την οικονομική κατάσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, το μόνο που δηλώνει είναι υποκρισία. Από τις 17 Σεπτεμβρίου 2019, οπότε και ανέλαβε καθήκοντα το νέο Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., είναι η μοναδική περίοδος σε όλα τα χρόνια της λειτουργίας του που οι αναλυτικοί προϋπολογισμοί των παραγωγών αναρτώνται στη διαύγεια. Το Δημοτικό Θέατρο λειτουργεί με πλήρη οικονομική διαφάνεια, όπως αυτό προβλέπεται από το νόμο.

Όσοι ηθικολογούν και διατυπώνουν απόψεις περί νομιμότητας ας μας απαντήσουν γιατί τα προηγούμενα χρόνια ουδέποτε είδαμε στη διαύγεια τους αναλυτικούς προϋπολογισμούς του οργανισμού; Προφανώς εκεί δεν εντοπίζεται ούτε τυπικό, ούτε ουσιαστικό πρόβλημα. Το δυστυχές επακόλουθο της εν λόγω τακτικής των προηγούμενων ετών, είναι να μην γνωρίζει ποτέ ο δημότης το πραγματικό κόστος των παραγωγών.

Ισχυρίζονται ότι η φετινή Θερινή Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. είναι η ακριβότερη παραγωγή όλων των εποχών, αλλά γιατί δεν μας αποκαλύπτουν πόσο στοίχισαν παραγωγές όπως το «Romeo + Ιουλιέτα» και «Το Τάβλι»; Φυσικά ουδεμία αναφορά υπάρχει στον προϋπολογισμό για τις αμοιβές των πρωταγωνιστών.

Επιπλέον, δεν υπάρχει καμία αναφορά στο χρέος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. από τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό του 2019, που ανέρχεται σε 104.000,00€ και μοιραία μεταφέρθηκε στον προϋπολογισμό 2020. Αντίθετα, ο νέος σχεδιασμός του Δ.Σ είναι απολύτως διασφαλισμένος οικονομικά.

Η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση όμως δεν σταματά εδώ. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης γνώριζε ότι από τις 8 Μαρτίου 2020 είχε υπογραφεί η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για την κάλυψη της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή και εκκρεμούσε μόνον η υπογραφή του Υπουργού Εσωτερικών. Η πανδημία που όλοι ζήσαμε δυστυχώς, έθεσε σε προτεραιότητα άλλα ζητήματα και έτσι ο Υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε τελικά την Υπουργική απόφαση στις 22/5/2020. Αν αυτό δεν ικανοποιεί ορισμένους, στο μέλλον θα φροντίζουμε να παίρνουμε «χρησμούς» πριν πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση, για το αν θα ξεσπάσει υγειονομική κρίση και πότε.

Η αναφορά στο σχεδιασμό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης χωρίς την παρουσία Καλλιτεχνικού Διευθυντή, αποδεικνύει σίγουρα έλλειψη ενημέρωσης, ίσως και κακόβουλη πρόθεση. Έχοντας ως μόνο στόχο να δημιουργήσουν εντυπώσεις και χωρίς να υπολογίσουν την ηθική φθορά που μπορεί να προκαλούν στη συνείδηση των πολιτών, αναφορικά με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., δεν φρόντισαν να ενημερωθούν, ότι το Δ.Σ. είχε τη σύμφωνη γνώμη του ΥΠΠΟΑ να προχωρήσει στον καλλιτεχνικό σχεδιασμό, εφόσον από το Νοέμβριο του 2019 είχε κινήσει τις διαδικασίες για την πλήρωση της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή. Εξ ου και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης έλαβε κανονικά την πρώτη δόση της επιχορήγησης του Υπουργείου για το 2020 και αναμένει σύντομα, τόσο τη δεύτερη δόση όσο και την έκτακτη ενίσχυση.

Το βασικό βέβαια είναι ότι ανακάλυψαν επιτέλους και το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο! Κάνουν εκτεταμένη αναφορά στην επιλογή του προέδρου να αναλάβει το έργο του βοηθού σκηνοθέτη με αμοιβή 1.000,00€. Ευτυχώς που αναγνωρίζουν την επαγγελματική ιδιότητα του σκηνοθέτη. Αλήθεια γνωρίζουν ότι η θέση του προέδρου του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης δεν είναι επάγγελμα;

Άνθρακας ο θησαυρός λοιπόν κύριοι. Λογοδοτήστε πρώτα για τα δικά σας πεπραγμένα και κυνηγήστε αλλού μάγισσες! Δεν μένουν πια στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης.

37 σχόλια

  • Η πιο αστεία απάντηση ever, σοβαρά μιλάτε? ο ίδιος αποφασίζει να δώσει λεφτά στον εαυτό του και το δικαιολογειτε κιόλας, έλεος!

  • Ενότητα….το κείμενο σου είναι Αχρωμο,Αοσμο και Αγευστο….στην ουσία δεν λέει τιποτα.

    Κάτι για την ταμπακέρα έχετε να πείτε?

  • Εκει έξω βρίσκεται η ελεύθερη αγορά για όλα τα επαγγέλματα κύριοι αλλά προυποθέτει ανταγωνισμό.
    Αστεία ανακοίνωση, παιδική συμπεριφορά απόκρυψης ευθυνών μέσω του αντιπερισπασμού. Οι προηγούμενοι κρίθηκαν και πήγαν σπίτι τους. Όσο πιο γρήγορα πάτε και εσείς τόσο το καλύτερο για την Κοζάνη.

  • Μαλουτα, τα λεφτα που δινεις στο Δηπεθε ειναι παρα πολλα!! ο κοσμος δουλευει για 500 ευρω, η περιοχη θα υποβαθμιστει κ εσυ δινει χρημα στο Δηπεθε αντι να κανεις αναπτυξιακο!!!

    ουτε τα αδεσποτα δεν μαζευεις!!!! τυχαρπαστε!!!

    • Και η πλάκα είναι ότι τους προηγούμενουε για πολλά μπορείς να τους κακοχαρακτηρισεις αλλά όχι για τέτοια πράγματα

  • Να μην ξεχνούν ποτέ οι εκάστοτε διοικούντες ότι απέναντι τους έχουν τον φουκαρα-φορολογουμενο,να ειναι σεμνοι και πάνω απ’ολα τίμιοι.

  • τοσα χρονια επι Λιακου και Ιωαννιδη κανενας Π/Υ δεν εβγαινε στη διαυγεια. πανακριβες διγλωσσες παραγωγες χωρις καμια αναφορα στους παμπολλους ηθοποιους. πανακριβες παραγωγες χωρις αντικρυσμα. Για τις θεορατες αμοιβες βεβαια του Γιοβανιδη ουτε λογος

  • Απάντηση ως παράταξη και όχι ως δημοτική αρχή!! Ενδιαφέρον ότι το ποσό δεν έχει πλέον σημασία!! Όταν ήταν να πείσετε τους πολίτες ότι είστε κάτι διαφορετικο είχε μεγάλη σημασία.. Το ότι αμείβεται ο πρόεδρος (Αφού είναι η δουλειά του) ειναι λογικό.. Δλδ αν ο προηγούμενος πρόεδρος που ήταν λογιστής κρατούσε τα λογιστικά του ΔΗΠΕΘΕ με αμοιβή δεν θα υπήρχε πρόβλημα.. λέμε τώρα..

  • Τον επόμενο αρχηγό της ενότητας τον Βαγγέλη τον ερωτησατε; Η απλά βγάζετε ανακοινώσεις

    • Πολίτη της Κοζάνης δεν βρίσκεις καμία δουλειά.
      Όλα να ξέρεις,όλα τα μαχαιρώνεις.
      Αλλά όταν όλα αυτά που γράφεις κατά καιρούς αποδειχθούν ψέματα,τότε απλά θα αλλάξεις ψευδώνυμο θα γίνεις κομήτης της Κοζάνης και όλα καλά.

  • Έχει δίκιο ο Δήμαρχος. Ας θυμηθούμε το παρελθόν. Με λίγο google:
    Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2012
    Άννα Νανοπούλου
    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να στοιχίζει 837.400 Ευρώ το ΔΗΠΕΘΕ όταν ο Δήμος Κοζάνης είναι υπερχρεωμένος
    Η θέση μας για το ΔΗΠΕΘΕ ήταν και είναι ότι αποτελεί μια όαση πολιτισμού στον Δήμο της Κοζάνης, παρ ότι θα μπορούσε να λειτουργεί με όλα τα χρήματα που δαπανήθηκαν από την ίδρυσή του έως τώρα , πολύ αποδοτικότερα .
    Όμως όπως δεσμεύθηκε σε σχετική κριτική μας στην συζήτηση του περυσινού προϋπολογισμού του στο Δ.Σ Κοζάνης η διοίκησή του, στον καιρό της κρίσης και με το δεδομένο του τεράστιου οικονομικού προβλήματος του Δήμου, ώφειλε να έχει ήδη περιορίσει δραστικά το κόστος λειτουργίας του , πράγμα που δεν συνέβη.
    Με το δεδομένο ότι το Υπουργείο Πολιτισμού δεν καταβάλει τα τελευταία χρόνια καμμία επιχορήγηση , ο Δήμος Κοζάνης καλείται να καταβάλει εξ ιδίων για την λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ πάνω από 600.000,00 ευρώ ετησίως . Κονδύλι δυσβάστακτο αν σκεφθεί κανείς τα χρέη του Δήμου και τις εν γένει ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του.
    ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ λοιπόν το ΔΗΠΕΘΕ να μειώσει άμεσα το κόστος λειτουργίας του στο 1/3 του σημερινού ποσού και τα έξοδά του να καλύπτονται κατά βάση από τα εισιτήρια των παραστάσεων και των λοιπών δραστηριοτήτων.
    Εάν αδυνατούν να εξορθολογίσουν τα κόστη λειτουργίας του, τότε να αναστείλει για ένα δύο χρόνια την λειτουργία του , τουλάχιστον με την μορφή οργανισμού που κοστίζει 837.400,00 ευρώ στον λαό του Δήμου της Κοζάνης και να λειτουργήσει ως δραστηριότητα του οργανισμού Πολιτισμού με την μετάκληση κάποιων πετυχημένων παραστάσεων (ξένες παραγωγές).
    Ο Δήμος Κοζάνης θα πρέπει να παρουσιάσει άμεσα πρόγραμμα εξοικονόμησης δαπανών. Εάν δεν αρχίσει από τις δαπάνες πολυτελείας, τι θα περικόψει ;
    Πιστεύουμε ότι όταν κωφεύουν στα προφανή και αυτονόητα και δεν υιοθετούν τις απόλυτα λογικές προτάσεις μας , έρχονται μετά αντιμέτωποι με τις διαθεσιμότητες των εργαζομένων .
    Και επειδή γνωρίζουμε ότι η απάντηση θα είναι του δακρύβρεχτου τύπου «η κακή αντιπολίτευση που θέλει να κλείσουν τέτοιες θαυμάσιες δραστηριότητες» , λέμε εκ των προτέρων ότι σε σοβαρές αιτιάσεις θα πρέπει η διοίκηση του Δήμου να απαντά με αριθμούς και επιχειρήματα που να στηρίζονται σε στοιχεία και όχι με το γνωστό ύφος του λαϊκισμού.
    Τέλος μέσα από το ΔΗΠΕΘΕ πληρώνονται κάποιοι εργαζόμενοι ή άλλοι , οι διοικούντες να το πουν , διότι ζούμε πλέον στην εποχή του «΄Όλα στο φως» .

  • Κουκουλοπουλος και μαλουτας 30 χρονια στην πολιτικη της κοζανης ας αφησουν και νεο αιμα με οραμα να βγει σε αυτον τον τοπο ως ποτε θα βλεπουμε τους ιδιους και τους ιδιους στις καρεκλες σε ολη την χωρα?

  • για τον ακριβοπληρωμενο προηγουμενο προεδρο του ΔΗΠΕΘΕ τσιμουδια. για τους ιδιους σιτιζομενους “καλλιτεχνες” τιποτα. ακομη ξαχνουμε στοιχεια για το ποσο μπηκε μεσα ο ραμαιος και η ιουλιετα

  • Λετε δημοσια για το Ρομέο και Ιουλιέτα ότι δεν βγήκε ο προϋπολογισμός και δεν ψάξατε λίγο να βρείτε ότι είναι δημοσιευμένος. Ούτε τα βασικά;

  • Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει και στο ΔΗΠΕΘΕ!!!Γιατί έβγαλε ανακοίνωση η ενότητα;Μάλλον οι υπόλοιποι της τριανδρίας δεν πολυσυμφωνούν…

  • Λάζο έχεις χάσει από την εποχή που έπειθες..
    Μίλα μας αν είναι με διαφάνεια και για τα χρέη που άφησες το 2014 και αποπληρώθηκαν.
    Δεν βολεύει ε; Κρίμα..

  • Βγήκε να μας κανει ντα ο Μαλούτας.
    Τσιτσούριασα από τις δηλώσεις
    Πού είσαι ρε Δημόπουλε;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.