Καταγγελία Δημάρχου Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη στην Αστυνομία για Προσφυγικό-Μεταναστευτικό

29 Μαΐου 2020
14:01
Κανένα σχόλιο

Στο Αστυνομικό Τμήμα των Γρεβενών βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Μαΐου 2020 ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης προχωρώντας σε επώνυμη καταγγελία για τις νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχεία του Ορεινού Όγκου. Η σημερινή καταγγελία του κ.Δασταμάνη, που κοινοποιήθηκε ήδη στην Εισαγγελία των Γρεβενών, έρχεται ως έμπρακτη συνέχεια της χθεσινοβραδινής τοποθέτησής του που έκανε κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης τύπου για τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις αναφορικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα στην περιοχή μας. Εξελίξεις που δυστυχώς ανέδειξαν με τον χειρότερο τρόπο την απαξιωτική συμπεριφορά της Κυβέρνησης με την οποία αντιμετωπίζει τον τόπο μας και τους συμπολίτες μας.

Πιο συγκεκριμένα ο κ.Δασταμάνης αναφέρει στην καταγγελία του ότι «Κατόπιν ανώνυμου τηλεφωνήματος που έλαβα, αναμένεται σήμερα στον Δήμο Γρεβενών η άφιξη 150 περίπου προσφύγων, των οποίων ο συνολικός αριθμός τις επόμενες ημέρες θα ανέλθει στους 600, χωρίς ωστόσο να έχει ελεγχθεί η πλήρωση των προϋποθέσεων διαμονής τους στη χώρα μας».

Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος Γρεβενών υπενθυμίζει την υπεύθυνη στάση που κράτησε ο Δήμος τα τελευταία δυο χρόνια σηκώνοντας μόνος του το βάρος της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας.

«Ο Δήμος Γρεβενών έχει ήδη δεχθεί 1250 πρόσφυγες με αποτέλεσμα την πλήρωση – κάλυψη της ποσόστωσης που έχει οριστεί νόμιμα και διέπει αναλογικά το Δήμο και με την άφιξη των ανωτέρω 600 να υπερβαίνει τα νόμιμα μέσα αντιβαίνοντας με τον τρόπο αυτό τις νόμιμες προϋποθέσεις απορρόφησης προσφύγων από έναν Δήμο όπως ο δικός μας».

Ο κ.Δασταμάνης, αιτιολογώντας περαιτέρω το περιεχόμενο της καταγγελίας του, ζητά τη διενέργεια των απαιτούμενων ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές που θα τεκμηριώνουν τη νομιμότητα διαμονής και φιλοξενίας του νέου αριθμού προσφύγων και μεταναστών οι οποίοι αναμένονται να έρθουν στα Γρεβενά, θέτοντας ταυτόχρονα και το μείζον θέμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Για τους ανωτέρω λόγους καταγγέλλω τις προβλεπόμενες αφίξεις εντός του Δήμου και αιτούμαι να μεριμνήσετε προκειμένου να ελεγχθεί η ύπαρξη νομιμοποιητικών εγγράφων διαμονής καθώς και η νόμιμη ποσοστιαία απορρόφηση αυτών σύμφωνα με τα όσα έχουν οριστεί. Επιπλέον, αιτούμαι τον έλεγχο των υποδοχέων-ξενοδοχειακών μονάδων που αναμένεται να δεχθούν τις ανωτέρω αφίξεις προκειμένου να αποδειχθεί εάν πληρούνται ή όχι οι νόμιμες προϋποθέσεις φιλοξενίας αυτών καθώς και σε ποιο βαθμό και αν ακολουθούνται τα πρωτόκολλα εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του COVID-19 που έχουν οριστεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).»

Γραφείο Τύπου

Δημάρχου Γρεβενών

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.