Μαζέψτε κάνα σκουπίδι, μη ρίχνετε μόνο (Γράφει ο Γιώργος Τριανταφύλλου)

3 Ιουνίου 2020
15:04

Όπως όλοι μας και εγώ όταν βγαίνουμε έξω με τη παρέα μου, πίνουμε μπύρες, τρώμε σπόρια και πετάμε δεξιά-αριστερά, αποτσίγαρα, χαρτοπετσέτες από φαγωμένα πιτόγυρα κ.ο.κ. Κάποια στιγμή βέβαια όταν περάσει η ώρα και πρέπει να αποχωρήσουμε ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, ότι τα μαζεύουμε πράγμα που για πολλούς φαίνεται εξωπραγματικό. Δεν σπάμε μπουκάλια, δεν γεμίζουμε τους δρόμους με σκουπίδια, δεν φτύνουμε και δεν παρατάμε οτιδήποτε, όπως ακριβώς κάνουμε και στο σπίτι μας, στο οποίο ζούμε εμείς, μένουν και άλλοι, μας σεβόμαστε, τους σεβόμαστε και θέλουμε να ναι ΚΑΘΑΡΟ.

Το ίδιο δυστυχώς ΔΕΝ γίνεται στους δημόσιους χώρους, ούτε καν στο σχολείο το οποίο θεωρητικά είναι το δεύτερο σπίτι μας, πολλοί ανεξαρτήτως ηλικίας περνάνε ώρες έξω, μπορεί και καθημερινά στα ίδια μέρη, έχοντας συντροφιά το στίγμα τους, δηλαδή τα απορρίμματα και ζημιές που αφήσαν τις προηγούμενες μέρες. Η Κοζάνη είναι και αυτή ένα σπίτι, ένα μεγάλο σπίτι, μια πόλη που μας φροντίζει, μας χαρίζει όμορφες στιγμές και πρέπει να της το ανταποδώσουμε.

Θα πρέπει λοιπόν τη Παρασκευή 5 Ιουνίου τις 5 η ώρα, να συγκεντρωθούμε στο Στρατιωτικό Γήπεδο Κοζάνης και να δείξουμε το καλό παράδειγμα καθαρίζοντας το υπαίθριο θέατρο και τα πέριξ.

Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στις Αντιδημαρχίες Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, στον ΟΑΠΝ στη ΔΙΑΔΥΜΑ, στη Κοινότητα Κοζάνης που είχαν τη πρωτοβουλία για την διοργάνωση της τριήμερης δράσης στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος. Ένα μεγαλύτερο μπράβο όμως στα παιδιά του Τοπικού Συμβουλίου Νεολαίας Κοζάνης, που στηρίζουν αυτή τη πρωτοβουλία και ήταν πρόθυμα απ’ τη πρώτη στιγμή να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για τη πόλη που ζουν, δείχνοντας ξεκάθαρα για μια ακόμη φορά, πόσο θέλουν και μπορούν να προσφέρουν ενεργά στη κοινωνία.

Καλό θα ήταν αυτές οι δράσεις να υιοθετηθούν, από τις οικογένειες, τα σχολεία, όλους τους φορείς κοινωνικοποίησης και διαμόρφωσης συνείδησης των ανθρώπων και εννοείται να υποδεικνύονται απ’ τα μέσα ενημέρωσης. Έτσι σιγά σιγά οι εκκολαπτόμενοι πολίτες, θα αρχίσουμε να σεβόμαστε το χώρο που ζούμε, όποιος και αν είναι αυτός.

3 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.