kozan.gr: N. Kέφαλος σε Χ. Κουζιάκη: “Με προσωπική θλίψη διαπίστωσα πως κάποιοι βιάστηκαν να προχωρήσουν σε καταγγελίες – Εμένα η αγωγή που μου έχει δοθεί από τους γονείς και τους δασκάλους μου, μου επιβάλει να μην παίζω ούτε με την υπόληψη ούτε με τη ζωή ούτε με την καριέρα κανενός προκειμένου να αποκομίσω οποιουδήποτε είδους όφελος (οικονομικό, πολιτικό κτλ.)” – Πολλά τα ερωτήματα, από πλευράς Χ. Κουζιάκη, για την παράσταση (Δείτε μόνο στο kozan.gr όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. – Βίντεο 30′)

3 Ιουνίου 2020
22:48

 

Στην τροποποίηση τμήματος του προϋπολογισμού της παράστασης «Αχ έρωτα!” και συγκεκριμένα δύο τμημάτων του, που αφορούσαν την οριστικοποίηση των ονομάτων των συντελεστών της παραγωγής αλλά και την παραίτηση τού Ν. Κέφαλου από την αμοιβή ύψους 1240 ευρώ (με το ΦΠΑ) για τις υπηρεσίες του ως βοηθός σκηνοθέτης (θα παραμείνει στο συγκεκριμένο πόστο χωρίς αμοιβή), προχώρησε, κατά πλειοψηφία,  το βράδυ της Τετάρτης 3/6 το Διοικητικό Συμβούλιο  του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ν. Κέφαλος ξεκαθάρισε πως ο προϋπολογισμός του έργου που ψηφίστηκε την προηγούμενη φορά αφορούσε μόνο το οικονομικό σκέλος της παραγωγής, ωστόσο, παραδέχτηκε πως από δικό του λάθος στη “Διαύγεια” δημοσιεύτηκε έγγραφο που περιελάμβανε και τους συντελεστές, γεγονός που προκάλεσε σύγχυση για το τι ακριβώς είχε ψηφιστεί κι εν τέλει και τις γνωστές αντιδράσεις που ακολούθησαν, με εκατέρωθεν ανακοινώσεις του συνδυασμού της “Ενότητας” και της Δημοτικής Κίνησης “Κοζάνη – Τόπος να Ζεις”.

Ο κ. Κέφαλος δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την έκταση που πήρε τ’ όλο θέμα και στην αρχή της εισήγησής του σημείωσε χαρακτηριστικά: “Με προσωπική θλίψη διαπίστωσα πως κάποιοι βιάστηκαν να προχωρήσουν σε καταγγελίες χωρίς προηγουμένως να κάνουν μια τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μου”.

Απαντώντας, στα προαναφερόμενα, το μέλος του Δ.Σ., εκπρόσωπος της Δημοτικής Κίνησης Χ. Κουζιάκης, είπε: “Σχετικά με την τοποθέτηση του προέδρου δεν ήταν προσωπικό το θέμα. Η δημοτική κίνηση ειναι αντιπολίτευση και πρέπει να ελέγχει και να κρίνει τις πράξεις της Διοίκησης. Υπήρχε όντως πρόβλημα και γίναμε δέκτες πολλών τηλεφώνων και παραπόνων. Δε μπορούσαμε να το αφήσουμε να περάσει. Έτσι το βγάλαμε στη δημοσιότητα και το καταγγείλαμε όπως το καταγγείλαμε. Δε θεωρούμε ότι σαν παράταξη έχουμε κάτι μεμπτό στην τοποθέτησή μας. Είναι δεδομένη η στήριξη της Δημοτικής Κίνησης στο ΔΗΠΕΘΕ και στο έργο που θέλει να επιτελέσει”.

Ανταπαντώντας ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης Ν. Κέφαλος είπε: “Σαφώς και το δικαίωμα της αντιπολίτευσης είναι να ασκεί κριτική στο έργο και του ΔΗΠΕΘΕ κι όλων των Οργανισμών και της Δημοτικής Αρχής, ωστόσο η προσωπική μου αίσθηση είναι ότι θα μπορούσατε κύριε Κουζιάκη να ενημερωθείτε & να ενημερώσετε και το συνδυασμό σας για το τι συμβαίνει. Εμένα η αγωγή που μου έχει δοθεί από τους γονείς και τους δασκάλους μου, μου επιβάλει να μην παίζω ούτε με την υπόληψη ούτε με τη ζωή ούτε με την καριέρα κανενός προκειμένου να αποκομίσω οποιουδήποτε είδους όφελος (οικονομικό, πολιτικό κτλ.)”.

Στη συνέχεια ο Χ. Κουζιάκης έθεσε μια σειρά από ερωτήματα, όπως γιατί επιμένει ο κ. Ν Κέφαλος, ακόμη κι αν δεν υπάρχει αμοιβή, να είναι βοηθός σκηνοθέτης της παράστασης, τι ακριβώς αφορούν τα 14.000 ευρώ για δημόσιες σχέσεις, τι αφορούν τα 3000 ευρώ για τον προγραμματισμό της περιοδείας, γιατί έχει προγραμματιστεί να γίνει τόσο μεγάλη περιοδεία, ποιοι ακριβώς είναι οι 6 ηλεκτρολόγοι κ.α..

Ο κ. Κέφαλος σε γενικές γραμμές ανέφερε ότι θέλει παρακολουθήσει και να ακολουθήσει σε όλη την περιοδεία της την παράσταση,  επειδή η παραγωγή σχεδιάστηκε από εκείνον δε θέλει να την αφήσει να “τρέξει” μόνη της έτσι ώστε να μπορεί να ελέγξει τόσο το καλλιτεχνικό όσο και το οικονομικό αποτέλεσμα. “Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης ειναι και σκηνοθέτης”, σημείωσε ο κ. Κέφαλος.

Αίσθηση έκανε η αναφορά του Ν. Κέφαλου για τη σωστή τήρηση του ταμείου, στη διάρκεια της περιοδείας, επισημαίνοντας: “Από τα οικονομικά στοιχειά που παρακολούθησα από τις περιοδείες της προηγούμενης περιόδου προκύπτουν ενδείξεις κι όχι αποδείξεις ότι τα ποσά που αποδόθηκαν ως έσοδα στο ΔΗΠΕΘΕ (τα προηγούμενα έτη) από τις περιοδείες δεν ήταν σωστά. Ένας από τους λόγους που θέλω να παρακολουθήσω την περιοδεία και να είμαι εκεί, ειναι, για να είμαι βέβαιος, ότι το ταμείο θα είναι αυτό που πρέπει κι όχι αυτό που κάποιοι θέλουν να εμφανίσουν”, διευκρινίζοντας κατηγορηματικά και μετά από σχετικό ερώτημα,  ότι αυτό δεν ειναι μομφή προς τους εργαζόμενους.

Ο κ. Κουζιάκης αναφέρθηκε και στο ποσό των 14.000 ευρώ για δημόσιες σχέσεις τα οποία, όπως είπε ο Ν. Κέφαλος, θα λάβουν επιπλέον, πέραν δηλαδή του προβλεπόμενου μισθού τους, οι ηθοποιοί Νάντια Μπουλέ και Παναγιώτης Πετράκης  (δηλ.από 7000 ο καθένας) γιατί αυτοί οι ηθοποιοί πληρώνονται μέσω των γραφείων που τους εκπροσωπούν (έχουν ατζέντη).

Σε ό,τι αφορά τα έξοδα, ύψους 3000 ευρώ, για τον προγραμματισμό περιοδείας, ο κ. Κέφαλος διευκρίνισε ότι  αφορά το ποσό που θα δοθεί σε κάποιο γραφείο για να προγραμματίσει – αποκλειστικά και μόνο – τα της περιοδείας στην Αθήνα. Ο υπόλοιπος προγραμματισμός θα καλυφθεί από το ίδιο το ΔΗΠΕΘΕ,  χωρίς επιπλέον κόστος.

Η συζήτηση, για το συγκεκριμένο θέμα, διήρκεσε λίγο περισσότερο από μισή ώρα κι η τροποποίηση του προϋπολογισμού εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με ψήφους 8 υπέρ και 1 λευκό του κ. Χ. Κουζιάκη.

kozan.gr

11 σχόλια

  • Οι υπόλοιποι συνδυασμοί, δηλαδή ο Κυριάκος και ο Βαγγέλης που είναι και “συνεργάτες”, συμφωνούν με όλα αυτά;;; στηρίζουν αυτές τις αποφάσεις του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ;;; αν ναι, πρέπει να βγουν νά το πούνε δημόσια και όχι μόνο δήλωση που έκανε η ενότητα του Λάζου. Διαφορετικά υπάρχει θέμα, γιατί μέχρι τώρα δέν πήραν θέση….. Αναμένουμε για να ξέρουμε τις απόψεις τους….

  • Κεφαλε ή κάνεις επισημες καταγγελίες για τα οικονομικά τα προηγούμενα χρόνια ή σωπαινεις. Λάσπη στον ανεμιστήρα είναι αυτό που κάνεις.

  • Αν ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ ειναι και σκηνοθέτης και έχει και θεατρική ομάδα δική του συμπληρώνω τότε να παραιτηθεί από πρόεδρος και να συνεχίσει τις άλλες του δραστηριότητες.
    ονόματα και σχεδιασμό των ηλεκτρολόγων, και για το πώς και με ποιο τρόπο θα γίνει η προβολή (διαφημιστική καμπάνια κα). ο Ο βοηθός σκηνοθέτη και ο πρόεδρος θα λάβουν επίδομα μετακίνησης;

  • Μπράβο στον Κουζιακη, όταν είσαι μόνος σου και όλοι είναι απέναντι και μπορείς να κάνεις σωστή και ήρεμη κριτική τότε συγχαρητήρια.

    • δεν διαφωνει λευκο ψηφιζει πεταει την μπαλα στην εξεδρα να τα εχει καλα με ολους αφου ετοιμαζεται να αναλαβει τη δημοτικη κινηση

      • Ακουσες την εξήγηση του για το λευκό? Γιατί νομίζω οτι δεν την ακουσες και λες τα ιδια με προχθές. Ακουσε την και αν νομιζεις οτι πεταει την μπαλα στην εξέδρα ξαναμιλάμε. Ισα ισα τα χωνει ακομη περισσότερο. Απο το 28.10 και μετα, για δες.

  • δυστυχώς αφεθήκαμε τόσα χρόνια και πολλοί συνήθισαν. Και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και σκηνοθέτης και έκανε παραστάσεις ενώ ήταν βουλευτής. Ο Βενιζέλος έχει γραφείο κανονικά, ο Πάγκαλος είχε ραδιοφωνική εκπομπή, ο Βορίδης με δικηγορικό γραφείο εν ενεργεία. Ο Κασαπίδης βουλευτής και επιχειρηματίας στον αγροτικό τομέα (φυσικά με πληροφόρηση για τοις επιδοτήσεις πριν από όλους) Νόμιμα ναι. Όμως αφήστε ρε και κανά ψίχουλο σε εμάς.

  • Κύριε Κέφαλε με όλα αυτά που έχετε κάνει έχετε κάνει μια ολόκληρη πόλη να απεχθάνεται το ΔΗΠΕΘΕ και να μην αναγνωρίζει τίποτα από τις πρόσφατες καλές πρακτικές. Ε λοιπόν είχατε πολύ χρόνο ως τώρα για να αποδείξετε το αντίθετο, έχετε 10 μήνες που έχετε αναλάβει και ο κ. Γιοβανίδης σε 4 μόνο κατάφερε να ανακαινίσει όλο το χώρο. Μας εμπαίζετε όλους κανονικότατα. Το να απαντάτε κάθε φορά με επιπλέον κατηγορίες σε ότι σας λένε είναι η φθηνότερη και χαμηλότερη στρατηγική επικοινωνίας που μπορείτε να κάνετε. Προφανώς δεν μπορείτε παραπάνω. Αφήστε τότε κάποιον άλλο να ηγηθεί του σχήματος. Δεν είναι αυτό το ΔΗΠΕΘΕ που μας αξίζει.

    ΥΓ. Αν θέλετε στοιχεία μιλήστε μας με αριθμούς. https://www.facebook.com/dipethekozanis/posts/1524499691049256/ Ο απολογισμός του 2019 στα έσοδα είναι καταφανώς πολύ μεγαλύτερος από όλα τα προηγούμενα χρόνια. Εσείς θα καταφέρετε να πιάσετε έστω τα μισά στο υπόλοιπο εξάμηνο; Προτείνω να βάλετε ενα προσωπικό στοίχημα στα 270.000 μπας και ασχοληθείτε με κάτι άλλο.

  • “Εψαξα να βρω το νόμο που λέει ότι το δικαιούμαι αλλά δεν το βρήκα”
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    Κύριε Κέφαλε δεν κάνετε standup commedy

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.