Ελπίδα Κουϊμτζίδου: «Τα ευτράπελα συνεχίζονται… Το ερώτημα είναι από ποιον;»

4 Ιουνίου 2020
13:48

 

Με έκπληξη, διάβασα την κριτική της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να ζεις», στη συνέντευξη, που παραχώρησα στις 02.06.2020, κατόπιν πρόσκλησης της ιστοσελίδας kozanitv.

Πραγματικά, δεν περίμενα ότι η αγωνιώδης προσπάθεια της παραπάνω παράταξης να ασκήσει αντιπολίτευση στη Δημοτική Αρχή, θα έφτανε στο σημείο της παρερμηνείας της λευκής ψήφου! Λευκό ή άρνηση ψήφου, σημαίνει ότι στην καταμέτρηση των παρόντων, απουσιάζει αριθμητικά αυτός που επέλεξε να ψηφίσει λευκό. Με άλλα λόγια, λευκό σημαίνει ότι «δεν είσαι εδώ», γιατί δεν θέλεις να αναλάβεις την ευθύνη είτε της υπερψήφισης είτε της καταψήφισης κάποιου θέματος.

Όσον αφορά τα μαθήματα Συνταγματικού Δικαίου περί διάκρισης εξουσιών και αρμοδιοτήτων, τα έχω παρακολουθήσει επιτυχώς, στο 1ο εξάμηνο της Νομικής Σχολής ΑΠΘ. Προς διευκρίνηση όμως, για κάποιους κακοπροαίρετους, επισημαίνω ότι έλαβα γνώση της παραίτησης του κ. Κέφαλου από την αμοιβή του βοηθού σκηνοθέτη, αφού είχε ήδη κοινοποιηθεί σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ όπως και σε εμένα, η ημερήσια διάταξη του συμβουλίου της 03.06.2020.

Η Δημοτική Κίνηση Κοζάνη Τόπος να ζεις συγχέει, προφανώς, εσκεμμένα, τις έννοιες του αντιδεοντολογικού, του νόμιμου και του ηθικού. Αν είναι λοιπόν δεοντολογικό και ηθικό, οι καλλιτεχνικοί διευθυντές των ΔΗΠΕΘΕ να αμείβονται επιπλέον του μισθού τους, για την παροχή υπηρεσιών στις παραστάσεις, τόσοι οι ίδιοι όσο και μέλη των οικογενειών τους, γιατί να υπάρχει άλλη αντιμετώπιση για τα μέλη του Δ.Σ. των ΔΗΠΕΘΕ, ακόμα και για τον Πρόεδρο αυτού, αν δεν υπάρχει νόμιμο κώλυμα;

Όσον αφορά το κόστος της παράστασης «Τριαντάφυλλλο στο στήθος», είναι πράγματι απροσδιόριστο, δεδομένου ότι στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετείχα ως μέλος, ποτέ και για καμία παράσταση, δεν ήρθε οικονομικός απολογισμός, παρ’ ότι είχε ζητηθεί επανειλημμένως, αίτημα το οποίο είναι καταχωρημένο στα πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου.

Φυσικά, είναι «μικρά γράμματα» για τους ίδιους, το κόστος που έχει το είδος της αντιπολίτευσης, που ασκούν στην υπόσταση και τη λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ, αφού προτιμούν να υπονομεύσουν την ύπαρξη του, για να σώσουν τη δική τους.

Όσον αφορά στην επιλογή καλλιτεχνικού Διευθυντή, να είστε σίγουροι ότι αυτή θα γίνει με αντικειμενικά κριτήρια και δεν θα περιμένουμε οποιονδήποτε «εκλεκτό» από το εξωτερικό για να περάσει συνέντευξη!

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

και Τουρισμού του Δήμου Κοζάνης,

Ελπίδα Κουϊμτζίδου

19 σχόλια

  • Αντιδήμαρχος Πολιτισμού που λέει ότι θα μικρύνει σε διάρκεια τα Λασσάνεια, θα κόψει τα χωριά και τις εκδηλώσεις τους, με την πρόφαση ότι θα βλέπουμε μόνο ποιοτικές παραστάσεις και ο προγραμματισμός για το καλοκαίρι 2020 είναι φεστιβάλ γκράφιτι

    • Και θα έχει αντικειμενικα κριτήρια για τον καλλιτεχνικό διευθυντή αλλά όχι να είναι και από αλλού, από το εξωτερικό

      • Αν δεν καταλαβαίνεις τι γράφει, μη σχολιάζεις!Περιμεναν να έρθει από το εξωτερικό όπου βρισκόταν για να περάσει συνέντευξη, δεν του πήραν συνέντευξη διαδικτυακά όπως τους άλλους υποψήφιους…

    • Μείνει εσυ στα ίδια και άφησε εμάς να δοκιμάσουμε και να βιώσουμε κάτι διαφορετικό. Η εξέλιξη και η πρόοδος μάλλον αποτελούν, άγνωστες για σένα λέξεις!Μεινε στα ίδια Λασσανεια και στις ίδιες εκδηλώσεις εδώ και 20 χρόνια. Αλίμονο, μη γίνει κάτι διαφορετικό, να βγάλουμε τις πέτρες!

  • Ως συνήθως άλλα λέει και παρερμηνεύονται εσκεμμένα για προφανείς λόγους. Ούτε τις εκδηλώσεις των χωριών θα κόψει ούτε ο προγραμματισμός είναι η ειρωνεία σου… αυτά να τα λες στον καθρέφτη σου…

    • τη μετεγκατασταση της ακρινης για την οποια οι προηγουμενοι δεν εκαναν τιποτα. τι ακριβως θελεις να πεις…οταν λες οτι γελανε οι πετρες τοσο προσεκτικα τις κοιτας γιατι μαλλον εχεις το κεφαλι κατω.η αντιδημαρχος εχει ομως ψηλα το κεφαλι

  • τους ξεγυμνωσε εντελως. απο γκαφα σε γκαφα η δημοτικη κινηση. ουτε τα στοιχειωδη αυτοδιοικητικα δεν εμαθε 5 χρονια

  • Θλίψη και λύπη. Απογοήτευση για τα δεινά που υφίσταται το Δηπεθε. Κρίμα. Τώρα πια, τη λύση μπορεί να τη δώσει μόνο ο δήμαρχος. Να λύσει το γορδιο δεσμό

  • το Δηπεθε κλειστε το η πληρωστε απο την τσεπη σας!!! Τα 190.000 δωστα καπου που πιανουν τοπο!!!

    το χρυσοπληρωνουμε καθε χρονο το Δηπεθε

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.