Κοινοβουλευτική ερώτηση της Καλλιόπης Βέττα στον Πρωθυπουργό για την κυνική δήλωση του για τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας

5 Ιουνίου 2020
13:40

 

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη με θέμα: «Καμία μέριμνα για τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας οι οποίοι αφήνονται στην τύχη τους».

O κ. Μητσοτάκης ερωτάται για την δήλωση του ότι οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας, εν όψει της βίαιης απολιγνιτοποίησης «πρέπει να βρούνε κάτι άλλο να κάνουν», ενώ, παράλληλα, ζητούνται διευκρινήσεις για την επαναλαμβανόμενη αναφορά του στα συμφέροντα των γερμανικών εταιριών που θα ωφεληθούν από την δραματική αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της περιοχής.

Η κ. Βέττα δήλωσε: «Έχουν μεσολαβήσει δέκα ημέρες από την απίστευτα κυνική αναφορά του κ. Μητσοτάκη ότι οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας πρέπει ΄΄ πλέον να βρούνε κάτι άλλο να κάνουν΄΄, δήλωση που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή. Περιμέναμε από τον Πρωθυπουργό ότι θα ανασκευάσει αυτή την δήλωση ή, έστω, θα ζητήσει μια συγγνώμη.

Δυστυχώς, δεν υπήρξε κάτι τέτοιο, ως εκ τούτου, κατέθεσα κοινοβουλευτική ερώτηση ζητώντας να απαντήσει για την έλλειψη ευαισθησίας απέναντι στους πολίτες της περιοχής μας, οι οποίοι και επίσημα πλέον, εγκαταλείπονται στη μοίρα τους.

Παράλληλα, χρειάζεται να διευκρινιστεί για ποιο λόγο ο κ. Μητσοτάκης στην απάντησή του, δείχνει ιδιαίτερη σπουδή –4 αναφορές σε μια παράγραφο (!) – να διαβεβαιώσει το γερμανικό επενδυτικό κοινό, ότι από την βίαιη απολιγνιτοποίηση, θα προκύψουν οφέλη και σημαντικές ευκαιρίες για τις εταιρίες τους.

Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, πρέπει να αντιληφθούν επιτέλους ότι οι άνθρωποι είναι πάνω από τα κέρδη τους. Να αντιληφθούν ότι οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, δεν θα επιτρέψουν να επέλθει η ερημοποίηση της περιοχής για να ωφεληθούν τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, ελληνικά ή ξένα.

Ως εδώ κ. Μητσοτάκη. Οι κάτοικοι της Κοζάνης δεν είναι δεύτερης κατηγορίας πολίτες».

8 σχόλια

  • Μην προκαλείτε άλλο κυρία μου. Το Αμύνταιο και η Καρδιά κλείνουν απο το σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ. Τι δημιουργήσατε ή έστω τι σχεδιάσατε στη θέση τους; Επειδή ασχολήθηκες για πρώτη φορά τώρα με αυτά τα θέματα δεν σημαίνει ότι δεν έχει ευθύνες ο χώρος που εκπροσωπείς. Φτάνει με τον φτηνό λαϊκισμό

    • ΟΙ 17500 ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΌΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 2014. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΙ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΤΙΣ ΑΝΕΒΑΣΕ ΣΤΙΣ 32000 ΩΡΕΣ, ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΕ, ΚΙ ΗΡΘΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΝΩΡΙΤΕΡΑ. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;

    • Το παραμύθι ότι όλα τα κακά τα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τρώγεται.
      Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε όλα όσα είχανε βάλει στα μνημόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και δε μπόρεσε να τα αλλάξει.
      Θυμήσου, φωνάζατε: Βάστα Σόϊμπλε και Γερούν γερά, μη τυχόν και υποχωρήσουν στις δεσμεύσεις σας που πεισματικά πάλευε να αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ
      Βρες άλλο παραμύθι…

  • ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΝΗΣΙΟ ΑΠΟΓΟΝΟ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ 1965 ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟ ΚΥΠΡΟ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.