kozan.gr: Χύτρα ειδήσεων: Ο τοπικισμός βλάπτει σοβαρά την “Υγεία”

11 Ιουνίου 2020
10:27

 

Την ώρα που η ανθρωπότητα βιώνει δύσκολες καταστάσεις, λόγω κορωνοϊού, κάποιοι, τοπικοί παράγοντες, όχι μόνο από το χώρο της Υγείας αλλά γενικότερα,  απεργάζονται διάφορα σχέδια, που ενδεχομένως να επιφέρουν, στον ήδη ανούσιο ανταγωνισμό  των δύο μεγάλων νοσοκομείων της περιοχής, μια επιπρόσθετη κρίση, που δεν θα εξυπηρετεί κανέναν, πέραν από τον αδιάλλακτο τοπικισμό ορισμένων. Γιατί μπορεί η απόφαση, των εμπλεκόμενων φορέων, για τη δημιουργία εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας στο Μαμάτσειο, αντί για το Μποδοσάκειο, που συνοδεύτηκε και με την προμήθεια ειδικού μηχανήματος, ικανού να εξυπηρετεί το σύνολο των δειγματοληπτικών ελέγχων για κορωνοϊό (κι όχι μόνο) σε επίπεδο Δ. Μακεδονίας, να προκάλεσε διαφωνίες κι εύλογα ερωτήματα του τύπου: “γιατί εκεί κι όχι εδώ;”, ωστόσο, ας έχουν κάποιοι κατά νου, πως, αντιστοίχως, ίδιους εύλογους προβληματισμούς θα δημιουργήσει και το υποθετικό σενάριο, που θέτει για πρώτη φορά δημόσια η στήλη, αν για παράδειγμα  το Μποδοσάκειο προμηθευτεί, λίαν προσεχώς, ένα αντίστοιχο μηχάνημα για τον ίδιο ακριβώς σκοπό. Δεν είναι αξονικός ή μαγνητικός τομογράφος το συγκεκριμένο μηχάνημα ώστε να απαιτείται να υπάρχει σε κάθε νοσοκομείο. Από την άλλη πλευρά, αν κάποιοι στο Μαμάτσειο, επειδή το νοσοκομείο διαθέτει το εν λόγω μηχάνημα, λειτουργούν υπεροπτικά, υπερφίαλα κι επηρμένα, καλλιεργώντας αυτό το διχαστικό κλίμα “ψυχρού πολέμου”, καλό είναι να προσγειωθούν στην πραγματικότητα κι ας αναλογιστούν τι δε διαθέτει η εν λόγω νοσοκομειακή μονάδα σε σχέση με εκείνη της Εορδαίας. Το βέβαιο είναι πως ο τοπικισμός, απ’ όπου κι αν εκπορεύεται, βλάπτει σοβαρά την “Υγεία”.

Η Χύτρα

8 σχόλια

  • Ο ΤΟΠΙΚΙΣΜΟΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΝ ΠΑΝΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΠΑΝΤΟΤΑΙ Η ΕΟΡΔΑΙΑ ΗΤΑΝ Η ΡΥΓΜΕΝΗ ΣΕ ΟΛΑ ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΕΗ,ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΓΙΓΑΝΤΩΘΗΚΕ ΤΟ ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    • 1. Πάντοτε από πλευράς Κοζάνης
      2. Ποτέ από Πτολεμαίδα
      3. Κοζανίτικο κράτος

      Συμπέρασμα περί τοπικισμού?!?!

      Υ.Γ. Ρυγμένη ??????

    • Η πόλη ΚΟΖΑΝΗ είναι ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ του Νομού ΚΟΖΑΝΗΣ και της Περιφέρειας ΔΥΤΙΚΗΣ Μακεδονίας
      Η Πτολεμαίδα είναι μια πόλη του νομού ΚΟΖΑΝΗΣ .
      Εάν αυτά δεν μπορούν μας ικανοποιούν , να ζητήσει η Πτολεμαίδα να γίνει αυτή Πρωτεύουσα η να γίνει ξεχωριστός νομός .
      Όλα τα άλλα είναι να εμποδίζουν την ΚΟΖΑΝΗ να παίξει τον ρόλο της ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ

  • Ενα και καλο νοσοκομειο χρειαζομαστε αυτο της Πτολ/δας και της Κοζανης να γινει Κεντρο Υγειας.Και για να μην ειμαστε………..ρειγμαινει!!!!!!!!!!!!

  • Πάνω στον τοπικισμό και στην έχθρα έχουν χτιστεί πολιτικές καριέρες.

    Και επειδή υπαρχουν δυστυχώς πολλοί που υποστηρίζουν τέτοιες απόψεις χαμένοι βγαίνουμε όλοι.

    Προτιμούν να λειτουργούν 2 νοσοκομεία υποστελεχωμενα με τεράστια λειτουργικά έξοδα και χωρίς τμήματα ζωτικής σημασίας.

    Ένα νοσοκομείο χρειάζεται σε κομβικό σημείο το οποίο με την εξοικονόμηση απιστευτων ποσών που γίνει σε σχέση με τώρα θα μπορεί επιτέλους να γίνει και καρδιοχειρουργικη και αγγειοπλαστικη μονάδα. Κάτι που τόσο λείπει από την περιοχή μας. Όλοι ξέρουμε ότι για τα παραπάνω πας “συστημένος” σε κάποιο ιδιωτικό της Θεσσαλονίκης.

    Από 1 κέντρο υγείας σε κάθε πόλη για τα επείγοντα καρδιολογικά και τέλος.

    Κερδισμένοι θα βγούμε όλοι και θα είχαν σωθεί ζωές.

    Απλά κάποιοι τρέχουν οπαδικα αισθήματα σχετικά με κάθε τι ανάμεσα στις δύο πόλεις. (ΤΕΙ, ΑΕΙ, νοσοκομεία, υπηρεσίες κλπ)

    η ανοησια και η βλακεία είναι ανίκητη

  • Πριν πολλά χρόνια (30); Οι Οικολογική κίνηση, ζητούσε από τους τότε αρμόδιους, νά γίνει ένα μεγάλο περιφερικό Νοσοκομείο, (μας είπαν γραφικούς), Πόσο δίκαιο είχαμε!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.