Έκκληση του Δήμου Γρεβενών για τον άμεσο καθαρισμό των μνημάτων στο Δημοτικό Κοιμητήριο

11 Ιουνίου 2020
11:05

Έκκληση για μια ακόμη φορά απευθύνει ο Δήμος Γρεβενών στους ιδιοκτήτες των μνημάτων του νεκροταφείου της πόλης για τον άμεσο και προσεκτικό καθαρισμό τους καθώς αποτελεί δική τους ευθύνη. Πιο συγκεκριμένα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου προχώρησαν πρόσφατα στον ευπρεπισμό εκείνων των τάφων που παρουσίαζαν εικόνα πολύχρονης εγκατάλειψης και αποδεδειγμένα δεν βρεθήκαν συγγενικά πρόσωπα των αποθανόντων που θα μπορούσαν να αναλάβουν τη συγκεκριμένη υποχρέωση.

Το Τμήμα Κοινωνικής Μεριμνάς του Δήμου Γρεβενών επαναλαμβάνει ότι τα μνήματα είναι ιδιωτικά και η συντήρηση τους βαραίνει αποκλειστικά τον συγγενή ή οικείο του θανόντος. Δυστυχώς, αρκετοί τάφοι στο Δημοτικό Κοιμητήριο βρίσκονται σε μια κατάσταση που δεν τιμά κανέναν καθώς είναι γεμάτοι με χόρτα και ακαθαρσίες. Επομένως, παρακαλούνται, όσοι έχουν αυτή την ευθύνη να πράξουν τα δέοντα, τιμώντας έτσι τα προσφιλή τους πρόσωπα και δείχνοντας παράλληλα τον απαιτούμενο σεβασμό που επιτάσσει ο χώρος.

3 σχόλια

  • Ερώτημα – Απορία νομικού.: Δηλαδή τα μνήματα αυτά πουλήθηκαν κατά κυριότητα με συμβολαιογραφική πράξη η κατα χρήση ..!

  • Διότι αν είναι κατά χρήση και όχι κατά κυριότητα η νομοθεσία προβλέπει την αφαίρεση του δικαίωμαωματος χρήσης εφ όσον δεν γίνεται κάποια πράξη η ρήση από τους δικαιούχους για αρκετό διάστημα και πάντως διάστημα εικοσαετίας . Ας το δει ο Δήμος και να πράξει ανάλογα …

  • Πρώτη φορά διαβάζω για ευθύνη ιδιωτών σε κοιμητήριο. Παντού τα κοιμητήριο είναι του Δήμου κι ο δήμος υποχρεούται να φροντίζει τον χώρο. Που ακούστηκε το αντίστροφο; μας κλέψανε το γάιδαρο μας ζητούν κ το κάρο…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.