kozan.gr: Προκρίνεται, η λύση με ηλεκτρο-λέβητες, για την τηλεθέρμανση Πτολεμαίδας, για να καλυφθεί το έλλειμμα θερμικής ισχύος που αναμένεται να υπάρξει το δεύτερο εξάμηνο του 2021

12 Ιουνίου 2020
12:34

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, που αποκαλύπτει το θέμα, τη λύση με ηλεκτρο-λέβητες, για τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης Πτολεμαίδας, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021 και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, προκρίνουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (Περιφέρεια, Δήμος Εορδαίας, ΔΕΗ, ΑΝΚΟ ΚΤΛ), προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα θερμικής ισχύος, που θα υπάρξει όταν ο ΑΗΣ Καρδιάς σταματήσει τη λειτουργία κι ωσότου η νέα υπό κατασκευή νέα λιγνιτική μονάδα “Πτολεμαίδα 5” τεθεί σε λειτουργία (περί τις αρχές του 2022), έχοντας κι ως δεδομένο  πως μέχρι τότε δεν θα υπάρχει έτοιμο κατασκευασμένο δίκτυο μεταφοράς Φυσικού Αερίου.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η εγκατάσταση δύο ηλεκτρικών λεβήτων (High Voltage Electric Boilers) θερμικής ισχύος 2 x 35ΜWth, συνολικού κόστους επένδυσης περίπου 2.000.000 ευρώ. Η πηγή της χρηματοδότης εξετάζεται. Οι συγκεκριμένοι λέβητες θα εγκατασταθούν σε χώρο του ΑΗΣ Καρδιάς, ενώ για την τροφοδοσία τους απαιτείται σύνδεση με το δίκτυο Υψηλής Τάσης.

kozan.gr

5 σχόλια

  • Πριν ξεκινήσει η σπατάλη χρημάτων σε εργολαβίες σύνδεσης σε δίκτυα αερίου, ή σύνδεση στην 5η μονάδα που θα κλείσει το 2028 κατά τον Μητσοτάκη, καλό θα είναι να ενημερώσει η ΔΕΤΗΠ και ο δήμος Εορδαίας πόσο θα είναι το κόστος θέρμανσης για κάθε μια από τις λύσεις που διαβάζουμε, έτσι ώστε το κάθε νοικοκυριό να γνωρίζει τι θα πληρώνει και να κρίνει αν το συμφέρει να παραμείνει στην ΔΕΤΗΠ…

    Να ενημερώσουν επίσης για το διοξείδιο του άνθρακα που θα παράγεται από την καύση Φ.Α. Σύμφωνα με το υπουργείο ενέργειας των Η.Π.Α για κάθε εκατ. BTU ενέργειας που παράγεται από καύση λιγνίτη εκλύονται στην ατμόσφαιρα 215,4 pounds ενώ με κάυση Φ.Ε 117.

    Το ερώτημα λοιπόν είναι αν αξίζει όλη αυτή η φασαρία για να μειώσουμε τις εκπομπές διοξείδιου του άνθρακα κατά 45% μόνο.

    https://www.eia.gov/tools/faqs/faq.php?id=73&t=11

  • Και γιατί δεν προτείνουν δεξαμενές υγραερίου,εντός πόλης επιτρέπεται η τοποθέτηση τους 50% κάτω συγκριτικά με το πετρέλαιο….ΑΣ αποφασίσει στην τελική… ο κόσμος. Υπάρχουν εταιρείες που χρησιδανιζουν την δεξαμενή,επίσης μπορεί κάποιος να την αγοράσει

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.