Πτολεμαΐδα: Χειροποίητα δώρα για τον υπεραιωνόβιο πλάτανο των Πύργων

13 Ιουνίου 2020
11:13
Κανένα σχόλιο

Μια μεγάλη αγκαλιά στον υπερ αιωνόβιο πλάτανο των Πύργων  κάνουν οι μαθητές του Ολοήμερου τμήματος του 8ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας και του προσφέρουν, εκτός από την αγάπη τους, χειροποίητα περίτεχνα δώρα, τα οποία και θα τοποθετήσει  ολιγομελής Ομάδα  στο χώρο όπου τα
τελευταία 850 χρόνια στέκει επιβλητικός. Το ερέθισμα για την έρευνα του γηραιότερου πλάτανου στον Δήμο Εορδαίας δόθηκε μέσω του Eυρωπαϊκού προγράμματος e- twinning, δράση e-tree huggers, δίδοντας τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν και να ευαισθητοποιηθούν απέναντι στα δέντρα, την ανεκτίμητη φυσική μας κληρονομιά, υλοποιώντας σχετικές δραστηριότητες.

Τον περασμένο Φεβρουάριο μετά την απόφαση της υιοθεσίας, η δασκάλα του εν λόγω τμήματος  Ελένη Χατζηστεφάνου επισκέφθηκε τον εντυπωσιακό πλάτανο και αμέσως μετά, μαζί με τους μαθητές της σχεδίασαν το πλάνο της μεγάλης γιορτής που θα στηνόταν γύρω του στις αρχές Μαΐου, πλην όμως η πανδημία του Κορωνοϊού, ανέβαλε χρονικά την εκδήλωση.

Την Κυριακή, 14 Ιουνίου, οι φέροντες τα δώρα, θα μετριάσουν τη  μοναξιά του γερο – πλατάνου, εναποθέτοντας στη βάση του πέντε χειροποίητες φωλιές πουλιών- γλάστρες, θα «καρφιτσώσουν» στα κλαδιά του  πλεκτούς χαρταετούς, θα τοποθετήσουν περιμετρικά του χώρου  πινακίδες για την ταυτότητα του, όπως και  μία εικαστική ενότητα με έργα μαθητών που απεικονίζουν την ιστορία του, θα του αφιερώσουν ποιήματα και τραγούδια. Παρόμοιες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή περισσότερων μαθητών θα επαναληφθούν όταν το επιτρέψουν οι Υγειονομικές Συνθήκες

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.