Νίκος Σάρρης: «Χάνονται προγράμματα που θα μπορούσαν να δώσουν ανάσα πνοής στις επιχειρήσεις μας λόγω μικροπολιτικής» (Βίντεο)

15 Ιουνίου 2020
15:35

 

«Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Κοζάνης, με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού προς τον επιχειρηματικό κόσμο και τους πολίτες της περιοχής μας, θέσαμε έναν στόχο. Να κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να συμβάλλουμε στην στήριξη των επιχειρήσεων και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε όλους τους τομείς.

Ζητήσαμε τη συνεργασία όλων, μελών του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου , φορέων και πολιτικών παραγόντων της περιοχής , ώστε να δρομολογήσουμε ενέργειες και δράσεις με αναπτυξιακό χαρακτήρα, να προωθήσουμε την καινοτομία και την εξωστρέφεια, αλλά κυρίως να εκμεταλλευτούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο και ευκαιρία που θα προσφέρει ανάσα στις επιχειρήσεις και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Όλες μας οι ενέργειες έγιναν και θα συνεχίσουν να γίνονται με απόλυτη διαφάνεια και υπευθυνότητα, τηρώντας τη νομιμότητα όλων των διαδικασιών και σεβόμενοι τον κάθε επιχειρηματία που δείχνει εμπιστοσύνη σε έναν φορέα με πολλές δυνατότητες και μεγάλη προσφορά στην περιοχή, όπως το Επιμελητήριο Κοζάνης.

Με θλίψη διαπιστώνουμε στην μέχρι τώρα πορεία της θητείας μας, ότι η μικροπολιτική και οι προσωπικές και επαγγελματικές επιδιώξεις από άτομα που δηλώνουν ότι θέλουν να προσφέρουν, στέκονται εμπόδιο σε δράσεις που αφορούν το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου και ανασταλτικός παράγοντας στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης.

Φέραμε προς ψήφιση στο Διοικητικό Συμβούλιο δύο πολύ σημαντικές προτάσεις, μαζί με τα τεχνικά δελτία, ώστε να συζητηθούν και να υποβληθούν από τον φορέα μας για έγκριση χρηματοδότησης από τους αρμόδιους φορείς, εντός των προθεσμιών, τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες, ώστε από τη μία να εκμεταλλευτούμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μας προσφέρονται και από την άλλη να δώσουμε ανάσα στις επιχειρήσεις μέσα από την υλοποίηση σημαντικών δράσεων.

Η πρώτη πρόταση αφορούσε τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Επιμελητηρίου, ώστε να υπάρξει ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων, μείωση της γραφειοκρατίας και ανάπτυξη της καινοτομίας και της εξωστρέφειας . Με την πρόταση αυτή το Επιμελητήριο Κοζάνης θα μπορούσε να αναπτύξει συστήματα και υπηρεσίες πληροφορικής ώστε να αποτελεί ένα καινοτόμο και χρήσιμο εργαλείο για κάθε επιχειρηματία – μέλος αλλά και για τους πολίτες μας.

Η δεύτερη αφορά την υλοποίηση ευρωπαϊκού έργου , με στόχο την προώθηση των αρωματικών φυτών της περιοχής μας σε Ελλάδα αλλά κυρίως στο εξωτερικό, ενός κλάδου αναπτυσσόμενου και πολλά υποσχόμενου, που θα δώσει δυνατότητες για ανάπτυξη επιχειρηματικών ενεργειών και προώθηση της απασχόλησης , σε μία εποχή όπου ο τόπος μας βιώνει τις συνέπειες της μετάβασης προς την μεταλιγνιτική εποχή.

Δυστυχώς, οι προτάσεις μας δεν πέρασαν την έγκριση του Δ.Σ. , κι έγιναν αντικείμενο μικροπολιτικής , η οποία δυστυχώς λειτουργεί εις βάρος όχι μόνο του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και τω πολιτών μας. Τη στιγμή που πολύ σημαντικές δράσεις υλοποιούνται από τα υπόλοιπα Επιμελητήρια της χώρας .

Δεχόμαστε μία στείρα πολιτική και μία επιχειρηματολογία αβάσιμη, στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις και την περιοχή μας.

Θέσαμε έναν στόχο όπως προανέφερα, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε όλους τους τομείς.

Η προσπάθειά μας να πετύχουμε τον αρχικό μας στόχο θα συνεχιστεί γιατί δώσαμε το λόγο μας στους επιχειρηματίες και τους πολίτες. Αυτοί που στέκονται εμπόδιο στην υλοποίηση δράσεων που θα δώσουν ανάσα πνοής στον τόπο μας και τις επιχειρήσεις ας απολογηθούν στους πολίτες κι ας αναλάβουν την ευθύνη των πράξεων τους».

4 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.