H Παθολογική κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας θα συμμετέχει στοερευνητικό πρωτόκολλο μελέτης της πρόληψης της λοίμωξης από COVID -19 με την χρήση του εμβολίου της φυματίωσης BCG

16 Ιουνίου 2020
12:58

Η Διοίκηση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους πολίτες της Εορδαίας και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας ότι η Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου θα συμμετέχει στο εγκεκριμένο από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων ερευνητικό πρωτόκολλο μελέτης της πρόληψης της λοίμωξης από COVID -19 με την χρήση του εμβολίου της φυματίωσης BCG.

Η δυνατότητα ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος έναντι λοιμώξεων κυρίως του αναπνευστικού συστήματος και πιθανόν και της λοίμωξης από τον ιό COVID 19 με τη χρήση του εμβολίου της φυματίωσης BCG αποτελεί στόχο έρευνας που διεξάγεται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Μελέτης της Σήψης. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχει και η παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας απευθυνόμενη στον πληθυσμό της Εορδαίας και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας.

Στην μελέτη μπορούν να συμμετέχουν άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω με παθήσεις όπως:

  • η στεφανιαία νόσος
  • η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ)
  • άλλα συνοδά χρόνια νοσήματα (πχ σακχαρώδης διαβήτης, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, παθήσεις ήπατος, καρδιακή ανεπάρκεια, αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, άνοια, καρκινοπαθείς)

Όσοι ανήκουν στις συγκεκριμένες ομάδες και θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα μελέτης και να εμβολιαστούν μπορούν να επικοινωνήσουν για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2463351536 κατά το πρωινό ωράριο.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ»

Ένα σχόλιο

  • ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ.ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.