Δύο παιδιά από χωριά της Εορδαίας (Αναρράχη – Εμπόριο) και δύο φίλοι τους από Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο συνδύασαν τη ρομποτική με το γέλιο, τη διασκέδαση και τη λαϊκή παράδοση (Βίντεο)

17 Ιουνίου 2020
22:47
Κανένα σχόλιο

 

Ποιος θα ήταν αυτός που θα χόρευε στους ρυθμούς της Άνοιξης; Και φυσικά ο Καραγκιόζης!

 

Τέσσερις φίλοι οι δύο από χωριά της Εορδαίας Κοζάνης (Αναρράχη – Εμπόριο), ο ένας από το Ηράκλειο Κρήτης και το κορίτσι της παρέας από τη Θεσσαλονίκη επέλεξαν τον Καραγκιόζη και συνδύασαν τη ρομποτική με το γέλιο, τη διασκέδαση και τη λαϊκή παράδοση. Ο Καραγκιόζης είναι ένα στοιχείο του ελληνικού πολιτισμού που κρατάει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. Γι’ αυτό και το project τους το ονόμασαν «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΧΟΡΕΥΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ». Οι στίχοι γράφτηκαν από τους τέσσερις φίλους και αναφέρουν ότι ο Καραγκιόζης και τα δυο του τα μεγαλύτερα παιδιά, το Κολλητήρι και ο Κοπρίτης ψάχνουν τον μικρότερο αδερφό τους, τον Πιτσικόκο. Ξαφνικά ο αδερφός τους εμφανίζεται με μία κοπέλα και τότε ο Καραγκιόζης με το μεγάλο του χέρι τον μαδάει, τον τσουρουφλάει όπως συνηθίζει να κάνει αυτή τη χαρακτηριστική κίνηση σε κάθε παράσταση. Το αποτέλεσμα; Να του φύγει η μασέλα όπως λένε και οι στίχοι του μουσικού κομματιού. Οι τέσσερις φίλοι χρησιμοποίησαν τρία bee- bot robot. Τα δύο παριστάνουν τα μεγαλύτερα αδέρφια της οικογένειας, το Κολλητήρι και τον Κοπρίτη και είναι από τη δεξιά πλευρά του Καραγκιόζη και το τρίτο robot είναι ο μικρότερος αδερφός, ο Πιτσικόκος με την κοπέλα του από την αριστερή πλευρά. Οι φιγούρες φτιάχτηκαν από τα ίδια τα παιδιά καθώς και ο προγραμματισμός.

Ο προγραμματισμός παρατίθεται παρακάτω:

1ο robot – Koλλητήρι

2o robot – Κοπρίτης

3οrobot – Πιτσικόκος & η Κοπέλα του

Τη μελωδία την έγραψε μουσικός λαϊκού τραγουδιού, ο Παύλος Αθανασιάδης. Οι στίχοι γράφτηκαν από τους τέσσερις φίλους: Βελισσάριος Μυλωνάς, Περικλής Κωτσίδης, Αθανάσιος Άψης και Θεοδώρα Κλιάφα. Τη φωνή του Καραγκιόζη μας χαρίζει ο Παύλος Αθανασιάδης.

 

Mη κερδοσκοπικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης WRO Hellas

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.