Γ. Καραβασίλης: “Ηρθε λοιπόν ο κύριος Μουσουρουλης να μας εκτελέσει, αναπτυξιακά, οικονομικά, εργασιακά,. Να μας “τελειώσει” και να μας οδηγήσει ως περιοχή στην ερήμωση κι απαξίωση”

19 Ιουνίου 2020
07:14

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Συντονιστής λέει υπεύθυνος για την Απολιγνιτοποιηση. ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ,
θα λέγαμε εμείς, με καλές περγαμηνές, πρώην υπουργός ανάπτυξης, πρώην Γενικός Γραμματέας.

Απο την Ευρωπαϊκή Ένωση μας έρχεται, με εντολή του πρωθυπουργού κυρίου Μητσοτάκη, για να ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ τις αποφάσεις του, για Βίαιη και άμεση απολιγνιτοποίηση. Για να τα δώσουν όλα όσο, όσο στις Γερμανικές Εταιρείες, για να επενδύσουν στην ενέργεια, να βγάλουν εύκολο χρήμα και οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας ας ψάξουν άλλες δουλειές.

Ο κυνισμός στο μεγαλείο του. Ηρθε λοιπόν ο κύριος Μουσουρουλης να μας εκτελέσει, Αναπτυξιακά, Οικονομικά, Εργασιακά, να μας τελειώσει και να μας οδηγήσει ως περιοχή στην Ερήμωση και Απαξίωση.  Είναι κοινή διαπίστωση, των περισσότερων. Ότι εδώ και 10 μήνες ακούμε για Ξαφνικό Θάνατο στην περιοχή χωρίς καμία ουσιαστική πρόταση και θέση. Κλείνουν Λιγνιτικές Μονάδες Αμύνταιο, στην συνέχεια ΑΗΣ Καρδιάς, Αγίου Δημητρίου και εμείς τους ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ. Γιατί δεν υπάρχει σωστή ενημέρωση των φορέων και των πολιτών της περιοχής μας. Γιατί δεν υπάρχει ενιαία φωνή και στρατηγική. Γιατί η περιφέρεια σιγοντάρει, γιατί οι βουλευτές είναι με το κόμμα. Γιατί, Γιατί. Ως πότε, λοιπόν θα βάζουμε πλάτη στην επερχόμενη καταστροφή.. Για να μας πείσουν.

Χρησιμοποιούν Φαίδρα και αίολα επιχειρήματα, ότι δήθεν θα φέρουν ανάπτυξη στην περιοχή. Επιχειρήματα για να φέρουν σύγχυση και από προσανατολισμό….ότι δήθεν.
α. Η απολιγνιτοποιηση ξεκίνησε το 2011
β. Μα έχουμε μηδενική συμμετοχή του Λιγνίτη
γ. Είναι ζημιογόνες οι λιγνιτικές μονάδες λόγω ακριβών ρύπων….. Κλπ.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
α. Άνοιξε η αγορά Η/Ε το 2000 δόθηκαν 6 Λιγνιτικές Άδειες σε ιδιώτες παραγωγούς αλλά δεν επένδυσαν, γιατί θέλουν εύκολο και άμεσο χρήμα, έτσι κατασκεύασαν μονάδες φυσικού αερίου και ΑΠΕ.

β. Το 2010 σε αντικατάσταση του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, δημοπρατήθηκε και κατασκευάζεται, η λιγνιτική μονάδα, Πτολεμαΐδα V, η ποιο σύγχρονη στον κόσμο, αντιρυπαντικής τεχνολογίας, με καλό βαθμό απόδοσης. Θα είναι συνεχώς πρώτη στο σύστημα για 24 ώρες το 24ωρο και θα φέρει κέρδη στη ΔΕΗ. Ενας από τους σημαντικότερους λόγους που την πολεμούν και δεν την θέλουν, τα συμφέροντα.

γ. Παρά τις σκόπιμες στρεβλώσεις της αγοράς ενέργειας στην χώρα μας. Η ΔΕΗ μπορεί να έχει κέρδη από τις λιγνιτικες μονάδες ακόμα και με ακριβούς ρύπους, που είναι χρηματιστήριο και πρέπει να αγοράζεις στον κατάλληλο χρόνο…

δ. Σήμερα το 50%της Ενέργειας στη χώρα καλύπτεται από τις ΑΠΕ, ήλιος, αέρας και το υπόλοιπο να καλυφθεί από το ρυπογόνο ορυκτό φυσικό αέριο. Το σύστημα θα είναι εξαρτημένο και δεν θα παρέχει καμιά απολύτως ασφάλεια στον εφοδιασμό.

ε. Για εμάς η ΔΕΗ αποτελεί επιχείρηση στρατηγικής σημασίας για την χώρα και έτσι πρέπει να παραμείνει.

στ. Ενοχοποιούν με σκανδαλώδη τρόπο τις λιγνιτικές μονάδες και ενισχύουν του φυσικού αερίου, οι λόγοι συγκεκριμένοι, τους είπε ο πρωθυπουργός, να φέρουν τις Γερμανικές εταιρείες στη χώρα μας.

ζ. Άλλωστε οι Γερμανοί εξασφάλισαν Λιγνίτες έως και το 2038, όπως και η Τσεχία και Πολωνία έως το 2050. Μάλλον οι εκεί πολίτες αγαπούν περισσότερο από εμάς την χώρα τους.

ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ 2020…..

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ, στην Δυτική Μακεδονία,γιατί δεν μας το λένε,,,,,,,

Γιαυτό ξεκάθαρα λέμε όχι και δεν θα τους επιτρέψουμε να εφαρμόσουν τα επικίνδυνα σχέδια τους, πρέπει να τους ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ…

Εμείς είμαστε παρόντες με θέσεις και τις προτάσεις μας…

α. Παράταση χρόνου με ορίζοντα το 2050 όρος ΕΕ, για να προσαρμοστούμε ως χώρα και περιοχή στην μεταλιγνιτική εποχή, με σύγχρονες τεχνολογίες που θα προκύψουν με διάλογο από την ερευνητική επιστημονική κοινότητα και τους φορείς, της χώρας μας. Ήδη η Ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Εορδαίας τον Δεκέμβριο 2019 έφερε τέτοιες προτάσεις και εφαρμογές μικτής καύσης με λιγνίτη και άλλα καύσιμα…

β. Λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων 5 ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, 5 Πτολεμαΐδα υπό κατασκευή, Μελίτη και Μεγαλόπολη.

γ. Λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων που συνδέονται με τηλεθερμάνσεις έως την σύνδεση με Πτολεμαΐδα 5.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΦΙΚΤΕΣ υλοποιήσιμες, χωρίς κομματικές σκοπιμότητες.

Σας καλούμε όλους σε ετοιμότητα και κάθε μορφής αγώνα για να αποτρέψουμε την καταστροφή της περιοχής μας…..

9 σχόλια

  • ρε κακομοίρη δυτικομακεδόνα αφού ο μεσσίας Μητσοτάκης στο είπε ξεκάθαρα, βρες κάτι άλλο να κάνεις ….τι θα είναι είναι αυτό ούτε ο Μεσσίας ξέρει αλλά πρέπει να βρεις κάτι άλλο να κάνεις.

  • Ενωθειτε οι Δημαρχαιοι της περιφερειας και στειλτε τον απο εκει που ηρθε. Τι εστι Μουσουρουλης υπουργος στην περιοχη μας; δρομο.

  • Συριζαιοι ειστε σε απογνωση σας καταλαβαινω,το καραβι του τσιριζα βυθιζεται αυτανδρο και στις επομενες εκλογες θα εξαφανιστειτε απο τον πολιτικο χαρτη!!!! Ευτυχως ο λαος σας ειδε ποσο καταστοφικη κυβερνηση ησασταν και δεν θελει να σας ξερει!!!!

  • Ποιος σου ειπε εσενα πως θα καταστραφει η περιοχη μας;Αν κλεισει η ΔΕΗ θα ζησουν καλυτερα και οι φτωχοι που ειναι και οι περισσοτεροι.Αμεσα να κλεισει η ΔΕΗ με καυσιμο το λιγνιτη.

  • Πάτε να δείτε τα ορυχεία, τους εργαζόμενους,
    τους ιδιοκτήτες των χωραφιών, τους εκπατρισμένους
    κατοίκους των χωριών, που τους έλαχε η κατάρα
    του λιγνίτη ,Δείτε το πριν και το μετά και ύστερα
    κάντε το λογαριασμό .
    Θεωρούσαμε (τε), ανάπτυξη την καταστροφή,με
    αντάλλαγμα τα πρόσκαιρα μεροκάματα , γιατί ο
    λιγνίτης είναι μη ανανεώσιμος , η ζημιές όμως
    στο περιβάλλον και στην υγεία των ανθρώπων ,είναι
    οριστικές .

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι