Μήνυμα για την ημέρα της Γιορτής του Πατέρα από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Εορδαίας Μαρία Αντωνιάδου

19 Ιουνίου 2020
13:17
Κανένα σχόλιο

.

Η γιορτή που αφορά την πατρότητα και την συνεισφορά των μπαμπάδων στο κοινωνικό σύνολο.

Επισημοποιήθηκε το 1966 από τον πρόεδρο των Η.Π.Α. Λίντον Τζόνσον, ο οποίος εξέδωσε το πρώτο Προεδρικό διάταγμα που τιμούσε επισήμως τους πατεράδες.

Γιορτάστηκε για πρώτη φορά στις 19 Ιουνίου 1919 και έκτοτε γιορτάζεται κάθε Τρίτη Κυριακή του Ιουνίου, με εμπνεύστρια την Αμερικανίδα Σονόρα Σμάρτ Ντόντ. Φέτος αυτή η ημέρα είναι την Κυριακή 21 Ιουνίου.

Συνιστά μια αφορμή και υπόμνηση της σημασίας της πατρότητας, ένα φόρο τιμής και σεβασμού στους «στυλοβάτες» του θεμελιώδους θεσμού της οικογένειας.

Οφείλουμε να εκφράσουμε τον απεριόριστο θαυμασμό μας στο πρόσωπο κάθε πατέρα, που ανά γενιά είχε το καθήκον και το χρέος της ανατροφής των παιδιών του με αρχές και αξίες σε καιρούς διαχρονικά δύσκολους, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διαμόρφωση προτύπων.

Η ασφάλεια, η αγάπη και η προστασία που εμπνέει ο πατέρας στην οικογένεια δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης και φιλίας μεταξύ των μελών της.

Σε αυτούς τους «ήρωες» της καθημερινότητας που είναι παρόντες και καθοδηγητές με κάθε τρόπο και μέσο, επιτελώντας ένα πολλαπλό και σύνθετο ρόλο, οφείλουμε ευχαριστίες για την ανιδιοτελή προσφορά και την αφοσίωση τους.

Από πλευράς μας ευχόμαστε σε όλους υγεία, δύναμη ώστε να ανταπεξέλθουν επιτυχώς στο ρόλο τους ως προστάτες της οικογένειας.

Πιστεύω πως ότι γινόμαστε βασίζεται σε αυτό που

οι πατεράδες μας, μας δίδαξαν όταν δεν προσπαθούσαν

και να μας διδάξουν κάτι.

Είμαστε φτιαγμένοι από μικρά θραύσματα σοφίας

ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.