Και δεύτερη σύλληψη σε 3 ημέρες από τους θηροφύλακες των Κυνηγετικών Οργανώσεων
Μετά τη σύλληψη του αλλοδαπού βοσκού στις 16 Ιουνίου, η θηροφύλακες των Κυνηγετικών Οργανώσεων προέβησαν σε άλλη μία σύλληψη για νυχτερινή λαθροθηρία αγριόχοιρου στο χώρο ευθύνης του Κυνηγετικού Συλλόγου Κοζάνης.

Το συμβάν εξελίχθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 18 Ιουνίου προς ξημερώματα Παρασκευής. Ο θηροφύλακας του Κυνηγετικού Συλλόγου Κοζάνης και ο ομοσπονδιακός θηροφύλακας με έδρα τον Κυνηγετικό Σύλλογο Πτολεμαΐδας, με δύο οχήματα επιτηρούσαν από αμφιθεατρικό σημείο την περιοχή όταν αντιλήφθηκαν αυτοκίνητο να κινείται εντός αγροτικού δρόμου και να σαρώνει την γύρω περιοχή με προβολέα. Ο ήχος του πυροβολισμού σήμανε την έναρξη της επιχείρησης. Οδηγώντας με σβηστά φώτα και από ένα σημείο και μετά κινούμενοι πεζοί, προσέγγισαν το σημείο από διαφορετικές κατευθύνσεις. Τα δύο άτομα αντιλήφθησαν την παρουσία των θηροφυλακών μόνο όταν το φως του προβολέα έπεσε επάνω τους. Τράπηκαν σε φυγή αλλά πλέον είχαν αναγνωριστεί. Ο ένας εκ των δύο συνελήθφει και παραδόθηκε στους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας που άμεσα κατέφθασαν στο σημείο. Ο δεύτερος διέφυγε πεζός με το λειόκαννο πυροβόλο όπλο. Ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα. Κατατέθηκε μήνυση και για τους δύο εμπλεκόμενους και η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Κατασχέθηκαν επίσης ο κυνηγετικός σκύλος, μία φυσιγγιοθήκη, ο προβολέας και περισυνελέχθη ο πυροδοτημένος κάλυκας. Με τη συσκευή ανίχνευσης ηλεκτρονικής σήμανσης που φέρουν οι θηροφύλακες σαρώθηκε ο κυνηγετικός σκύλος και θα γίνει ο τυπικός έλεγχος ταυτοποίησης του κατόχου του.

Δυστυχώς για την κυνηγετική οικογένεια, αυτή τη φορά πρόκειται για δύο ενεργά μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Κοζάνης.

Είναι λυπηρό και προκαλεί αγανάκτηση, όταν οι πράξεις μεμονωμένων ατόμων επισκιάζουν και αμαυρώνουν την εικόνα του συνόλου των μερακλήδων κυνηγών. Στο χώρο ευθύνης μας άλλωστε, είναι εξαιρετικά σπάνια τέτοια περιστατικά και αυτού του είδους η άθλια νοοτροπία ορισμένων είναι καταδικαστέα.

Οι κυνηγοί και οι κυνηγετικές τους οργανώσεις αποδεικνύουν έμπρακτα για άλλη μια φορά, ότι είναι οι θεματοφύλακες της φύσης. Το φυσικό περιβάλλον και η επαφή μας με αυτό, είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Παραβατικές συμπεριφορές τέτοιου είδους, από όπου και αν προέρχονται, δεν είναι ανεκτές.

Ευχαριστούμε θερμά για άλλη μία φορά τους δύο θηροφύλακες για τον ζήλο που επιδεικνύουν και για την προσήλωση τους στο καθήκον. Οι συνθήκες εργασίας τους είναι δύσκολες και πολλές φορές επικίνδυνες καθώς επιχειρούν, ελέγχοντας κατά βάση άτομα που φέρουν όπλα.

Ευχαριστούμε επίσης το ΑΤ Κοζάνης που πάντοτε μας συνδράμει.

Το κατηγορητήριο που σχηματίστηκε είναι βαρύ, αλλά όπως για κάθε πολίτη έτσι και για τους δύο φερόμενους ως παραβάτες ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας.

Το ΔΣ του Κυνηγετικού Συλλόγου Κοζάνης