kozan.gr: Επίσκεψη του προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου στην Πτολεμαΐδα (Φωτογραφίες & Βίντεο)

23 Ιουνίου 2020
14:25

 

Στο Δημαρχείο Εορδαίας ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α.. Σύσκεψη με φορείς του αγροτικού κόσμου.

Τον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. Ανδρέα Λυκουρέντζο υποδέχθηκε, σήμερα το μεσημέρι, στο γραφείο του ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς. Τον κ. Λυκουρέντζο συνόδευε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης, ενώ κατόπιν ακολούθησε σύσκεψη με εκπροσώπους αγροτικών φορέων, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Παναγιώτης Πλακεντάς έθεσε προς τον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. θέματα τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού και που ταλανίζουν πολύ καιρό τον αγροτικό κόσμο της περιοχής του λεκανοπεδίου της Εορδαίας. Πιο συγκεκριμένα τέθηκαν ζητήματα όπως:

  • H άμεση αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να εξασφαλίσει την αναγκαία και επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.

  • Κατάργηση των αυξήσεων των τελευταίων χρόνων στις ασφαλιστικές εισφορές.

  • Άμεση και χωρίς καθυστερήσεις καταβολή αποζημιώσεων προς τους παραγωγούς.

  • Καταβολή αποζημιώσεων για ακαρπία σε δενδροκαλλιεργητές.

  • Χρηματοδότηση στο σύνολό τους των έργων υποδομής για την ασφάλεια της παραγωγής από φυσικούς κινδύνους.

Από πλευράς του ο κ. Λυκουρέντζος διατύπωσε την πρόθεση για καταβολή του 35% των αποζημιώσεων που εκκρεμούν και σημείωσε την ανάγκη συχνής επικοινωνίας μεταξύ ΕΛ.Γ.Α. και φορέων, προκειμένου να αντιμετωπίζονται αμεσότερα τα προβλήματα που προκύπτουν.

 

4 σχόλια

  • Κανείς δεν πάει χαμένος

    Και που να μην ήταν το κράτος των Άριστων, και να ήταν το κομματικό κράτος των κρατιστων

    • Συμφωνώ μαζί σου ότι οι αποτυχόντες πολιτευτές δεν πρέπει να στελεχώνουν τον κρατικό μηχανισμό, αλλά μην μου πεις ότι είναι “πετυχημένοι” κάποιους που εκλέξαμε, με μοναδικό προσόν, την αναγνωρισιμότητα του Βόθρου της τηλεόρασης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.