Για να πάρουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες τα 534 ευρώ ή τα 300, θα πρέπει να αναρτήσουν σε εμφανή σημείο για το κοινό, έντυπο μεγέθους Α3, που να αναγράφει ότι επιδοτήθηκε. Κοινώς δηλαδή, ότι κι εγώ τα πήρα! Μιλάμε για 500 ή 300 ευρώ! Τεράστιο ποσό!

Όσοι όμως μοιράστηκαν τα 20 εκατομμύρια, δεν χρειάζεται να γνωρίζουν οι πολίτες, ποιοι τα πήραν, πόσα πήραν και με ποια κριτήρια.

Ωρύονται οι δημοσιογράφοι με το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ. Θίχτηκε η αξιοπρέπειά τους και η τιμή τους! Κατηγορούνται αδίκως ενώ κάνουν σωστά τη δουλειά τους!

Η απάντηση έρχεται από διεθνείς οργανισμούς όπου τα στατιστικά στοιχεία για την αξιοπιστία των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα, την κατατάσσουν παγκοσμίως στην τελευταία θέση. Το ίδιο και στην Ευρώπη. Στις τελευταίες θέσεις.

Αυτό το γεγονός δεν τους προσβάλει καθόλου και ούτε το σχολιάζουν. Το ότι χρεωκοπήσαμε ξαφνικά δεν το πήρε χαμπάρι κανένας δημοσιογράφος. Το ότι μπήκαμε ξαφνικά στα μνημόνια ούτε αυτό το πήραν χαμπάρι. Δεν γνώριζαν τίποτε για τη λίστα Λαγκάρντ ή για άλλες λίστες με καταθέσεις Ελλήνων σε ξένες τράπεζες και offshore.

Δεν γνώριζαν ότι τα έπαιρνε ο Τσοχατζόπουλος και πολλοί άλλοι. Δεν γνώριζαν τίποτα για τα πεταμένα εμβόλια του Αβραμόπουλου. Ούτε για το Noor 1, ούτε για τη Novartis γνωρίζουν τίποτα ούτε για τον Φλώρο της Energy. Ούτε για τις απολύσεις Μητσοτάκη γνώριζαν τίποτε ούτε για τα δωράκια της Siemens , που απλά ξέχασε να τα πληρώσει!

Γνωρίζουν όμως πολύ καλά ότι για όλα αυτά που πέρασε ο ελληνικός λαός στα 30 τουλάχιστον χρόνια, φταίει ο Τσίπρας. Και αν ο Τσίπρας έπραξε κάτι κακουργηματικά να πληρώσει κι αυτός. Στην δημοκρατία δεν απαλλάσσεται κανένας. Όταν βέβαια αυτή λειτουργεί.

Εκείνο που γνωρίζουν άριστα και το διαλαλούν διαρκώς είναι ότι ο Μητσοτάκης είναι νέος Μωυσής, ο νέος Τσώρτσιλ, ο νέος Ηρακλής…

Γνωρίζουν οι δημοσιογράφοι ότι τα διαφημιστικά σποτ για την προστασία της δημόσιας υγείας, μπορούσαν να γίνουν δωρεάν από τα μέσα ενημέρωσης, στο πλαίσια της νομοθεσίας. Σιγή ιχθύος για αυτό.

Από το πουθενά και χωρίς προεκλογική αναφορά, εξήγγειλε το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της Δυτικής Μακεδονίας. Από ενεργειακό κέντρο η Δ. Μακεδονία, την βάζει σε βάση ερημοποίησης, αφού θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, τηλεθέρμανση κ.τ.λ.

Σε ερώτηση δε, τι θα κάνουν οι άνθρωποι που θα ΄χάσουν την δουλειά τους και οι επιχειρήσεις την αγορά της ΔΕΗ, απάντησε με τη φράση που θα γίνει ιστορική ρήση. «Ας βρούνε κάτι άλλο να κάνουν»!! Σάλπιγγα σιωπητηρίου κι εδώ.

Μέχρι χθες χειροκροτούσε και επευφημούσε τους ανθρώπους με τις άσπρες και πράσινες μπλούζες . Αργότερα δήλωνε στην Ζαχαρέα «Σχεδιάζουμε ένα νέο εθνικό σύστημα υγείας, το οποίο θα δουλεύει σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και θα μπολιάζεται και όπου χρειάζεται από τις καλές πρακτικές τού ιδιωτικού τομέα». Κανένα σχόλιο κι εδώ.

Όταν ο πρωθυπουργός μιας χώρας εξηγεί ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από την εκ περιτροπής εργασία, δηλαδή την ημιαπασχόληση, καταλαβαίνουν οι πολίτες τι επακολουθεί;

Καμία αναφορά κι εδώ. Ούτε για την επιτροπή που θα διαχειριστεί τα 32 δις, τα οποία θα συνοδευτούν με μνημονιακές υποχρεώσεις. Άλλη μια επιτροπή σαν την «ΕΛΛΑΔΑ 2021»

Υ.Γ 1 Για αργυρώνητους δημοσιογράφους (το αναφέρω και στο προηγούμενο άρθρο) μίλησε μέσα στη Βουλή το 1915 ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Το 1925 ο Ιωσήφ Κούνδουρος δήλωνε κι αυτός. «τυραννία ήτις ασκείται υπό του τύπου επι πολιτικών ανδρών της χώρας είναι καταφανής.»[ Βλέπε Καραμανλής νεότερος με το βασικό μέτοχο και όχι μόνο και Τσίπρας με τις αδειοδοτήσεις των μέσων ενημέρωσης και όχι μόνο.]

Α. Παπαναστασίου 1929 στη βουλή. «Αι δημοσιογραφικαί επιχειρήσεις δύνανται ευκόλως να κατακτηθούν από κεφαλαιοκρατικά συμφέροντα.

1959 Κών/νος Μητσοτάκης στη Βουλή. Δεν είναι νοητόν εθνικά μυστικά κονδύλια να διοχετεύονται προς ελληνικά εφημερίδας ή προς Έλληνας δημοσιογράφους.

Μετά την διακυβέρνηση του 90-93 παραδέχτηκε την καταγγελία ότι δόθηκαν μυστικά κονδύλια σε Έλληνες δημοσιογράφους από το υπουργεί εξωτερικών. (Σαμαράς)

Ο Κώστας Καραμανλής μίλησε δημόσια για πέντε νταβατζήδες. Την επομένη ο Μ. Κεφαλογιάννης κατονόμασε τους τρεις με άμεση ή έμμεση σχέση με επιχειρηματίες του τύπου.

Ούτε αυτές τις δηλώσεις γνωρίζουν. Ούτε τις άκουσαν, ούτε τις διάβασαν οι άσπιλοι και αμόλυντοι δημοσιογράφοι. Το σλόγκαν το ίδιο. Για όλα φταίει ο Τσίπρας. Προφανώς μοίραζε περισσότερα στους πολίτες από ότι σ’ αυτούς.

Υ.Γ 2 Όσοι είχαν την έμπνευση να αποκαλέσουν τον Κ. Μητσοτάκη νέο Μωυσή, ίσως δεν θα τον δουν ποτέ να οδηγεί τον λαό του στην γη της επαγγελίας αλλά το Μάννα εξ ουρανού το είδαν ήδη, οι ΕΚΛΕΚΤΟΙ.( Έτσι συμβαίνει πάντα σε αυτόν τον τόπο)