Την Πέμπτη 25/6 κι ώρα 18:00 η κηδεία του Γιάννη Πασσαλίδη – Το συλλυπητήριο μήνυμα από τον πολιτιστικό σύλλογο Πενταβρύσου “Ο Διγενής”

24 Ιουνίου 2020
23:51
Κανένα σχόλιο

Η είδηση του πρόωρου χαμού του Γιάννη Πασσαλίδη πρόεδρου της Κοινότητας Πενταβρύσου μας αιφνιδίασε όλους!!Ένας νέος άνθρωπος νέος προέδρος του χωριού μας δραστήριος, ακούραστος , γεμάτος όνειρα και όρεξη για δουλειά ,ήθελε να γίνει το χωριό το ομορφότερο του κόσμου!!δυστυχώς όμως το νήμα της ζωής του κόπηκε πολύ νωρίς!! Όταν ο Νίκος Κοσμίδης, εμπειροτέχνης – καλλιτέχνης και εξαιρετικός τεχνίτης, του μετέφερε την ιδέα, ο Γιάννης απευθύνθηκε αμέσως στον δήμαρχο Εορδαίας, Παναγιώτη Πλακεντά, ο οποίος βοήθησε πάρα πολύ για την υλοποίηση της κατασκευής της.

Ετοιμάσανε τη μεγαλύτερη σε όλο τον κόσμο, ξύλινη Ποντιακή Λύρα, ύψους 6.65 μέτρων.Πιστό αντίγραφο της Λύρας που έφερε ο παππούς του, Χαράλαμπος Πασσαλίδης από το Μπαιμπούρτ του Πόντου στη νέα του πατρίδα και διασώζεται μέχρι σήμερα. Το έργο ξεκίνησε στα τέλη Οκτωβρίου 2019 «Το μνημείο θα αποτελεί ένα πιστό αντίγραφο σε μεγαλύτερη κλίμακα της μοναδικής λύρας που φέραμε από τον Πόντο, από το Μπαιμπούρτ. Την έχω στο σπίτι μου και την κληρονόμησα από τον πατέρα μου και τον παππού μου. Όλοι στην οικογένειά μου είναι οργανοπαίκτες» έλεγε. Τα εγκαίνια θα γινόντουσαν στις 19 Μαΐου του 2020 , αλλά αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας για το τέλος καλοκαιριού.
Ο Γιάννης ένιωθε πολύ περήφανος για το έργο αυτό, χρέος απέναντι στους προγόνους του «Στόχος μου είναι ο χώρος του μνημείο να αποτελέσει ένα σημείο ένωσης όλων των ελληνικών λυρών. Να γίνεται εδώ κάθε χρόνο ένα αντάμωμα μουσικών που παίζουν μακεδονικές, θρακιώτικες, νησιώτικες, κρητικές, ποντιακές και άλλες λύρες από διάφορα σημεία της χώρας. Όλους αυτούς θα τους ενώνει το δικό μας μνημείο και το χωριό μας». Ας είναι ελαφρύ το χώμα του χωριού που τόσο λάτρευες !!Καλό παράδεισο και καλή αντάμωση ΠΡΟΕΔΡΕ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΣΣΑΛΙΔΗ !!Εκφράζουμε τη βαθειά θλίψη μας και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του .Ο Σύλλογος μας αντί στεφάνου στη μνήμη του θα διαθέσει το ποσό στην ενορία του Ι.Ν.Αγίου Φωτίου Πενταβρύσου .

Η κηδεία θα γίνει 25 Ιουνίου και ώρα 18:00 μ.μ. Ι.Ν.Αγίου Φωτίου Πενταβρύσου.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.