To foodaholics.gr προτείνει γαλατόπιτα με καραμελωμένα φύλλα

26 Ιουνίου 2020
17:40
Κανένα σχόλιο

Συστατικά0/12 συστατικά
8 φύλλα κρούστας
Κανέλα
4-5 κουταλιές καστανή ζάχαρη
100 γρ βούτυρο
1 κρόκο αυγού
Κρέμα
1½ λίτρο γάλα
260 γρ ζάχαρη
250 γρ σιμιγδάλι ψιλό
5 αυγά
50 γρ βούτυρο
3 βανίλιες

Οδηγίες0 από 12 βήματα ολοκληρώθηκαν
Αναμειγνύουμε το γάλα με την ζάχαρη, τα αυγά και το σιμιγδάλι.
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε να γίνουν κρέμα.
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
Βουτυρώνουμε φόρμα 26 εκατοστών και βάζουμε δύο φύλλα κρούστας.
Βουτυρώνουμε πασπαλίζουμε λίγη καστανή ζάχαρη, κανέλα και σκεπάζουμε με ακόμα δύο φύλλα.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία ακόμα δύο φορές.
Σκεπάζουμε με δύο φύλλα και απλώνουμε την κρύα κρέμα.
Κόβουμε τα φύλλα που περισσεύουν και αλείφουμε με κρόκο αυγού την κρέμα.
Γυρνάμε τα φύλλα προς τα μέσα και τα βουτυρώνουμε.
Προαιρετικά πάνω από τα φύλλα βάζουμε αμύγδαλο φιλέ.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και να ψηθούν τα φύλλα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι