Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»: Μετεγκατάσταση Ακρινής: ‘Σημείο Μηδέν’

3 Ιουλίου 2020
13:14

 

Η μετεγκατάσταση της Ακρινής έχει περάσει από πολλά κύματα τα τελευταία 10 χρόνια, χωρίς όμως επί της ουσίας να δρομολογηθεί ποτέ.

Ο διαχρονικός εμπαιγμός και η τακτική των κυβερνήσεων και της ΔΕΗ να μεταθέτουν χρονικά το πρόβλημα χωρίς να το λύνουν, πράγμα που είχαμε στηλιτεύσει πολλές φορές κατά την διάρκεια της θητείας μας ως Δημοτική Αρχή, έχει οδηγήσει την μετεγκατάσταση σε αδιέξοδο και τους κατοίκους του οικισμού σε χρόνια ανασφάλεια .

Ούτε ο Υπουργός κ. Χατζιδάκης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή περιέλαβε στην ατζέντα του το θέμα, αλλά ούτε και ο κ. Μουσουρούλης έκανε νύξη ή αναφορά.

Το άρθρο 28 του νόμου 3937/2011, ο οποίος είναι ακόμα σε ισχύ, προβλέπει την μετεγκατάσταση του οικισμού.

Επομένως και ως ένδειξη ελάχιστου σεβασμού στους ανθρώπους της περιοχής, κυβέρνηση και ΔΕΗ έχουν την ηθική ευθύνη να ανακοινώσουν άμεσα και με ειλικρίνεια ποιες είναι οι προθέσεις σχετικά με την τύχη του οικισμού και την υποχρέωση να δρομολογήσουν την μετεγκατάστασή του.

Βρισκόμαστε πλέον στο σημείο μηδέν και δεν χωράει άλλη αναβολή. Ουδείς έχει το δικαίωμα να παίζει με το μέλλον των ανθρώπων της Ακρινής.

Εμείς θα καλέσουμε τον Δήμαρχο να προγραμματίσει άμεσα ειδικό Δημοτικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα τις εξελίξεις σχετικά με την μετεγκατάσταση του οικισμού και με την παρουσία όλων των τοπικών φορέων, της Περιφέρειας, των βουλευτών του Νομού, αλλά και εκπροσώπων των κομμάτων, ώστε να ενημερωθούν οι κάτοικοι για τις εξελίξεις, αλλά και να διαμορφωθεί υπό τα νέα δεδομένα η κοινή θέση φορέων και τοπικής κοινωνίας.

Η θέση της Δημοτικής Κίνησης ‘Κοζάνη – Τόπος να ζεις’ είναι πως το ζήτημα της μετεγκατάστασης της Ακρινής πρέπει να είναι στην καρδιά των διεκδικήσεων της περιοχής.

Κοζάνη 03-7-2020

Για την Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»

11 σχόλια

    • Ο μόνος που έλεγε την αλήθεια στους κατοίκους, που δεν πουλούσε φουμαρα. Που εκραζε τότε την κυβέρνηση και τη ΔΕΗ, έφερε όλους τους βουλευτές στην Ακρινή, έκανε διακόσιες συναντησεις στην Αθήνα. Τώρα μουγκα

    • Κάποιοι τα λένε ανεξαρτήτως κυβέρνησης. Ρώτα τον πρώην πρόεδρο της Ακρινής να σου πει. Όταν εκραζε τότε την κυβέρνηση και τη δεν που ήσουν;

  • Καλά να είναι σίγουροι οι κάτοικοι της ακρινης ότι τώρα θα γίνει η μετεγκατάσταση του χωριού τους. Τώρα που κλείνουν ΑΗΣ και ορυχεία.

  • Ο μόνος που τοποθετήθηκε δημόσια στην Ακρινη για τις επιφυλάξεις που είχε ήταν ο Λευτέρης. Όλοι οι υπόλοιποι χαϊδεύετε τον κόσμο με ψέμματα. Μηδενός εξαιρουμένου ταζατε τα πάντα. Τώρα να έρθετε να πείτε την αλήθεια στον κοσμο

  • Νομιζω ουτε οι ιδιοι οι Ακρινιώτες δεν πιστευουν πλεον σε μετεγκατασταση.

    Εφυγε το τρενο, χαιρετισματα.

  • Μπράβο στην Δημοτική Κίνηση και στον Ιωαννίδη προσωπικά διότι ήταν πάντοτε παρών σε όσα συνέβαιναν στην Ακρινή και είναι ο μόνος που έλεγε πάντα την αλήθεια, άσχετα με το ποιος ήταν κυβέρνηση. Όλοι οι υπόλοιποι φούμαρα

  • Είναι πολύ σημαντικό έστω και τώρα να προχωρήσει η μετεγκατάσταση της Ακρινής !! Κάποιοι εργάζονται για το καλό του τόπου έστω και από την πλευρά της αντιπολίτευσης! Μπράβο σας που επαναφέρετε το θέμα ξανά τώρα !!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.