kozan.gr: H υποψήφια για τη θέση του Καλλιτεχνικού/ης Διευθυντή/ιας του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, Γωγώ Ατζολετάκη, δεν υπέβαλε ένσταση, όμως απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας, προς τα μέλη του Δ.Σ., σχετικά με το διαγωνισμό – Διαβάστε στο kozan.gr το περιεχόμενο της επιστολής

5 Ιουλίου 2020
13:53

 

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

της Γωγώς Ατζολετάκη (ηθοποιού, συγγραφέως, μεταφράστριας)

προς τα μέλη του Δ.Σ του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, σχετικά με την διεξαγωγή του διαγωνισμού για τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντού του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. Επιστολή που εστάλη μέσω mail στο ΔΗΠΕΘΕ, στις 30 Ιουνίου 2020.

ΠΡΟΣ τον Πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

ΠΡΟΣ τις κυρίες και κυρίους του Δ.Σ του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.

Αγαπητοί κ.κ. του Δ.Σ του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

Μόλις έλαβα εκ μέρους σας την ενημέρωση (μέσω mail) για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για την πλήρωση της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντού Κοζάνης.

Αποτελέσματα που, ομολογώ, με εξέπληξαν. Δυσάρεστα, δυστυχώς.

Και δεν αναφέρομαι στο όνομα του κ. Μυριανθόπουλου, τον οποίον δεν γνωρίζω προσωπικά, αλλά έχω γνώση – σε ικανοποιητικό βαθμό- της καλλιτεχνικής του πορείας.

Αναφέρομαι στους κυρίους και στην κυρία, που προηγούνται της 6ης θέσης, την οποία κατέλαβα εγώ βάσει της ψηφοφορίας σας.

Αλήθεια, οι φάκελοι με την πορεία τους, την εμπειρία τους, τις σπουδές τους, και την εν γένει τεχνογνωσία τους πάνω στο αντικείμενο ΘΕΑΤΡΟ, είναι πιο σημαντικοί από τον φάκελο που υπέβαλα εγώ ;… Πολύ θα ήθελα να μάθω.

Ειλικρινά, εάν κατείχα μια θέση στο υπουργείο Πολιτισμού, θα φρόντιζα να εξεταστούν όλοι οι φάκελοι των υποψηφίων από μια επιτροπή του Υπουργείου. Να έρθει στο φως όλη η εν τοις πράγμασι εμπειρία των υποψηφίων και η τεχνογνωσία τους. Να πληροφορηθούν κι αυτοί με τι κριτήρια, τέλος πάντων, αποφασίζεται η θέση του Προέδρου ενός ΔΗΠΕΘΕ και οι επιλαχόντες φυσικά.

Προσωπικά, θα ήθελα κι εγώ να μάθω αυτά τα κριτήρια που, προς το παρόν, μόνο εσείς τα γνωρίζετε. Όμως, είναι πραγματικά λυπηρό το ότι – με την Προκήρυξή σας- βάλατε ανθρώπους να τρέχουν να ετοιμάσουν φάκελο. Να συγκεντρώσουν τόσα απαραίτητα έγγραφα, πιστοποιητικά, υπεύθυνες δηλώσεις, αποδεικτικά καλλιτεχνικής δραστηριότητας… και όλα αυτά που ζητούσατε με την Προκήρυξη. Για ποιο λόγο, αλήθεια ; Για να απορριφθούν ;… ΑΥΤΟ, κύριοι και κυρίες, είναι ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ !

Μην παίζετε με τα όνειρα και με τους στόχους των ανθρώπων.

Και δεν μιλώ με την πικρία του ανθρώπου που απέτυχε να κατακτήσει μια θέση που διεκδίκησε. Μιλώ με το θάρρος μιας γυναίκας, που πάντοτε πολεμούσε και πολεμά για ορθοκρισία, δικαιοσύνη και αξιοκρατία.

Ξεχνώ, βεβαίως, συχνά ότι βρισκόμαστε στην Ελλάδα…

Σας εύχομαι Καλή Συνέχεια στο έργο σας.

Φιλικά

Γωγώ Ατζολετάκη

ΥΓ. Και, παρακαλώ, μην σπεύσετε να μου υποδείξετε να υποβάλω ΕΝΣΤΑΣΗ. Για ποιο λόγο ; Για να ταλαιπωρηθώ άσκοπα ;… Ο χρόνος μου είναι πολύτιμος αφ’ ενός… και αφ’ ετέρου (από θέσεις σε επιτροπές που κατείχα στο παρελθόν και έκανα ακριβώς τη δουλειά που κάνετε κι εσείς τώρα κύριοι και κυρίες) γνωρίζω πως είναι πολύ εύκολο να δικαιολογηθεί η απόρριψη μιας υποψηφιότητας.

Το αποτέλεσμα δεν πρόκειται ν’ αλλάξει.

Θα άλλαζε, αν μία επιτροπή, με ΓΝΩΣΗ, εξέταζε έναν προς ένα και εξονυχιστικά κάθε φάκελο υποψηφίου. Κάτι που έκανα εγώ με απόλυτη διαφάνεια και δικαιοσύνη στο υπουργείο Παιδείας, όταν (επί τρία χρόνια) ήμουν τακτικό μέλος της Επιτροπής για τα Καλλιτεχνικά Σχολεία (υπεύθυνη για την κατεύθυνση ΘΕΑΤΡΟ).

12 σχόλια

  • Μετά την ένσταση του Στέλιου Αμανατίδη και τα στοιχεία που παραθέτει, και έπειτα με την επιστολή διαμαρτυρίας της κυρίας Ατζολετάκη, ο Δήμος οφείλει να πάρει υπεύθυνη θέση, και όχι να κάνει τα στραβά μάτια. Φαίνεται ότι στραβός είναι ο γυαλός τελικά!

  • Δηλαδή για να καταλάβουμε εάν ερχόταν δεύτερη η τρίτη η τεταρτη δεν θα έστελνε την επιστολή? Ο Πρόεδρος αποφάσισε ΜΥΡΙΑΝΘΟΠΟΥΛΟ τα άλλα περιττεύουν

      • Φυσικά έγινε προσπάθεια να μην είναι αυτός. Έτσι άνοιξε η πόρτα για τον επόμενο καλλιτεχνικό διευθυντή όταν λήξει η θητεία του κυρίου Μυριανθόπουλου που είναι η 31η Δεκεμβρίου..ποιος θα είναι; Δεν έχουμε αγωνία…τον γνωρίζουμε ήδη..είναι για γέλια και για κλάματα…

  • ΚΥΡΙΑ ΑΝΤΖΟΛΕΤΆΚΗ,
    ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΏΝΗΣ ΣΑΣ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΥ ΕΣΤΩ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΣΑΣ.
    ΚΑΙΡΟ ΕΙΧΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΣΩ.
    ΕΙΣΘΕ ΜΙΑ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ
    ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

  • Ρε παιδιά κλείστε το δηπεθε Κοζάνης να τελειώνουμε

    Θα γλιτώσουμε και πολλά λεφτά.

    Τέχνη γίνεται και με πολύ λιγότερα χρήματα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.