Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Δεύτερη συνάντηση εμπλεκομένων μερών του έργου Interreg Europe E-MOB.

6 Ιουλίου 2020
10:42

 

Την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020, πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας η δεύτερη Τεχνική Συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Εμπλεκομένων Μερών του Ευρωπαϊκού έργου E-MOB. Η συνάντηση έγινε δια ζώσης, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον COVID-19 και τις σχετικές επίσημες οδηγίες του Πανεπιστημίου.

Ο γενικός στόχος του έργου είναι η προώθηση νέων ολοκληρωμένων δράσεων και η βελτίωση υπαρχουσών στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, καθώς και η προώθηση της ηλεκτροκίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως και στις συγκοινωνίες της περιφέρειας γενικότερα.

Το έργο αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, στην οποία εξελίσσεται σταδιακά η απολιγνιτοποίηση και το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος επιδιώκει μέσω ειδικών φορολογικών κινήτρων να προσελκύσει επενδύσεις που συνδέονται με τον κλάδο της ηλεκτροκίνησης στην περιφέρειας.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων που έλαβαν μέρος (Περιφερειακή Ένωση ΑμεΑ, Δήμος Νεστορίου, ΔΕΔΔΗΕ, κ.α.), κλήθηκαν να ορίσουν τον κύριο θεματικό άξονα στον οποίο θα επικεντρωθεί το έργο στην Περιφέρεια και συμφώνησαν ότι αυτός θα είναι «η αύξηση των σταθμών φόρτισης, με ειδική μέριμνα και στην προσβασιμότητα από άτομα με ειδικές ανάγκες».

Με έμφαση στον άξονα αυτό, θα ακολουθήσει μέσα στο επόμενο διάστημα η αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης προόδου σε θέματα ηλεκτροκίνησης στις συμμετέχουσες στο έργο περιφέρειες, από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες και θα προκύψουν προτάσεις βασισμένες πρωτίστως σε καλές πρακτικές του εξωτερικού, ώστε να καταρτιστεί το σχέδιο δράσης της περιφέρειας στην ηλεκτροκίνηση και να δοθούν επιστημονικές κατευθύνσεις προς την αξιοποίηση εν δυνάμει χρηματοδοτήσεων τόσο του ΠΕΠΔΥΜ, όσο και του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με συνεχείς προσπάθειες δραστηριοποίησης στα επιστημονικά πεδία που αφορούν στην περιφέρειά του και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, συμμετέχει διεκδικώντας δυναμικά και μεθοδικά τη συνεχή δραστηριοποίηση του σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο κοινών πρωτοβουλιών.

2 σχόλια

  • Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας αποδείχτηκε πολύ κατώτερο των περιστάσεων . Την εποχή που υπήρχε μέγα πρόβλημα με τις μάσκες λόγο COVID-19 ακόμα και το ΕΠΑΛ Καστοριάς έκανε μάσκες και δώρισε στα νοσοκομεία τις περιοχής. Δεν υπήρχε ακόμη Ελληνικό η Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που να μοιράζει χρήματα για τον COVID-19 και μόνο κατόπιν εορτής αναγκάστηκε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας κα έκανε μερικές μάσκες
    ΥΓ Συγχαρητήρια στο ΕΠΑΛ Καστοριάς , διευθυντή , υποδιευθυντή και εργατικό προσωπικό που πήραν αυτή την αξιέπαινη πρωτοβουλία . Δεν θέλω να τους μειώσω γράφοντας ` ακόμα και το ΕΠΑΛ Καστοριάς ` απλά να αναδείξω την αντίθεση πως ολόκληρο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας διαθέτοντας πολύ περισσότερα μέσα δεν έκανε κάτι αντίστοιχο

    • Αγαπητέ/ή
      Μάλλον σας διαφεύγουν ανακοινώσεις του πανεπιστημίου που έχουν δημοσιευτεί στον τύπο σχετικά με την προσφορά του κατά τις κρίσιμες ημέρες της πανδημίας. Στις ημέρες εκείνες το πανεπιστήμιο όχι μόνο εκτύπωσε μάσκες στα εργαστήρια της Πολυτεχνικής Σχολής αλλά ανέλαβε και το κόστος αγοράς μασκών που διατέθηκαν στα νοσοκομεία της περιοχής.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.