Σεξουαλική σύγχυση των εντόμων – Η πρωτοποριακή μέθοδος κατά των βλαβερών εντόμων που χρησιμοποιεί η ΕΑΣ Αμυνταίου

7 Ιουλίου 2020
16:47

Μία πρωτοποριακή μέθοδο έχει επιλέξει η Ένωση αγροτικών Συνεταιρισμών Αμυνταίου Φλώρινας προκειμένου να απομακρύνει τα έντομα που προκαλούν ζημιές στις καλλιέργειες ροδάκινων αλλά και στα αμπέλια.

Η πρωτοποριακή μέθοδος ονομάζεται σεξουαλική σύγχυση των εντόμων με την οποία  αντί να χρησιμοποιούν εντομοκτόνα για να σκοτώνουν τα βλαβερά έντομα,  τοποθετούν στα δέντρα ένα σακούλι που απελευθερώνει μυρωδιά θηλυκού εντόμου. Μέθοδος που είναι μοναδική και πρωτοποριακή, όπως είπε στην ΕΡΤ Φλώρινας ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αμυνταίου Γιώργος Γιαννιτσόπουλος, και χρησιμοποιείται μόνο στην περιοχή του Αμυνταίου για να μπορέσουν να έχουν ποιοτικά προϊόντα και να μην χρησιμοποιούν εντομοκτόνα που  όχι μόνο σκοτώνουν τα έντομα αλλά προκαλούν βλάβες και στα προϊόντα.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ τόνισε ακόμα ότι με τη μέθοδο αυτή απομακρύνουν τα βλαβερά για τις καλλιέργειες έντομα ενώ διατηρούν την ποιότητα των προϊόντων τους.

ΕΡΤ Φλώρινας

Ένα σχόλιο

  • Καιρός ήταν…! Το “Κομφούζιο”, όπως ονομάζεται αυτή η μέθοδος, δοκιμάζεται συστηματικά από τους παραγωγούς ωποροκηπευτικών στην Ελλάδα κατά τα τελευταία 6 χρόνια! Και από όσο γνωρίζω οι καλλιεργητές ροδακίνων του Βελβεντού, ξεκίνησαν την εφαρμογή του πρώτοι στον Νομό μας πολύ πριν από 10 χρόνια, με τεράστια οικονομική αλλά και ποιοτική επιτυχία. Το Κομφούζιο είναι προαπαιτούμενη μέθοδος ελάχιστοποίησης των καταλοίπων των φυτοφαρμάκων στα φρούτα, προκειμένου να έχουν οι Συνεταιρισμοί τους τα σήματα ποιότητας TUV και HACP.!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.