Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας (08/07/2020) του 9ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης

8 Ιουλίου 2020
13:34
Κανένα σχόλιο

Σήμερα, η βόλτα του 9ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης επεκτείνεται, καθώς στη διαδρομή της προστίθεται και το Πάρκο του Αγίου Δημητρίου. Ακολουθήστε τη διαδρομή και δείτε τι μπορείτε να παρακολουθήσετε και που:

17:00- Ξεκινάμε τη βόλτα μας από το πάρκο του Αγίου Δημητρίου, όπου θα βρούμε τους εφήβους της Ομάδας Ζωγραφικής του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού, να δημιουργούν μια τοιχογραφία (απέναντι από την είσοδο της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου) με τίτλο: «ΣυνΚινήσεις ενός Ταξιδιού». Αν σας προκαλεί εντύπωση και θέλετε να μάθετε περισσότερα για την τοιχογραφία, σας λέμε μόνο πως τα μέλη της Διαπολιτισμικής Ομάδας Εφήβων Χοροθεραπείας (Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιανής), αφηγήθηκαν τις ιστορίες των προσωπικών ταξιδιών τους μέσω της κίνησης και του χορού. Η κίνηση έγινε εικόνα μέσω της φωτογραφίας και της ζωγραφικής και οι εικόνες ταξίδεψαν μέσα σε μία βαλίτσα μέχρι το Βελβεντό. Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα ρωτήσετε στα ίδια τα παιδιά.

19:00- Από τον Άγιο Δημήτριο κατηφορίζουμε στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου στις τζαμαρίες των εμπορικών καταστημάτων του δρόμου αυτού, θα διαβάσουμε πόστερ με Προσωπικές Ιστορίες Καθημερινού Εγκλεισμού, τις οποίες μας έστειλαν άνθρωποι από διάφορα μέρη της χώρας, για το πως βίωσαν τον εγκλεισμό στην καθημερινότητα τους, αλλά και το πως φαντάζονται την επόμενη ημέρα.

20:00- Από την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου συνεχίζουμε τη βόλτα μας μέχρι τον Δημοτικό Κήπο Κοζάνης, για να συναντήσουμε το φωτογραφικό project του Αντώνη Θεοδωράκη, με τίτλο: Analog at Birth/Digital By Design, το οποίο επανεξετάζει την έννοια του φύλου και των στερεοτύπων γύρω από αυτό που, δυστυχώς ακόμη και σήμερα, κατατάσσουν τους ανθρώπους σε νόρμες-κουτιά, με ταμπέλες.

21:00: Η ώρα πέρασε και η τελευταία στάση της απογευματινής μας βόλτας θα είναι η Κεντρική Πλατεία της πόλης, 21:00-23:00, όπου στα μαγαζάκια κάτω από το στέγαστρο θα βρούμε μια «διαφορετική» εικαστική παρέμβαση, με τίτλο: «Ο υιός του ιού είναι υιός όλων μας», στην οποία Πανδημούντες εικαστικοί καλλιτέχνες που συνδέονται με την Σχολή Καλών Τεχνών της Φλώρινας, αλλά και τοπικοί φωτογράφοι επιχειρούν μια αναμέτρηση με τον πανδημούντα εαυτό μας σε υποταγή.
Παράλληλα, θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε το «Ημερολόγιο Βάρδιας» με εμπειρίες που άκουσαν και βίωσαν οι εργαζόμενοι της ΕΨΥΚΑ, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, από την Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306 για τον κορωναϊό.

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί πως η σημερινή ημέρα ολοκληρώνεται με το διαδικτυακό εργαστήριο: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» όταν η έκφρασή μου πνίγεται, στο δημόσιο χώρο, στα ΜΜΕ και στο σχολείο, όπου ο Γιώργος Μόσχος και μέλη της ΠΡΩΤΑ.12 θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ZOOM, με νέους και νέες για όσα μας κάνουν να ασφυκτιούμε και θα ανταλλάξουν ιδέες για όσα θα θέλαμε να συμβούν σε μια κοινωνία που θα μας σέβεται και θα μας υπολογίζει.

*Το 9ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης, σύμφωνα και με τη διακήρυξη του προσάρμοσε όλες τις δράσεις του, με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφεύγεται ο ανεξέλεγκτος συνωστισμός και έλαβε όλα τα μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης του κορωναΐου.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.