Γ. Αδαμίδης: “Πληθωρισμός διευθυντών στον Όμιλο ΔΕΗ!”

8 Ιουλίου 2020
21:31

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε χθες την τοποθέτηση δύο νέων Γενικών Διευθυντών, οι όποιοι προστιθέμενοι στη Διοικητική πυραμίδα της ΔΕΗ, δίνουν το εντυπωσιακό άθροισμα των 11 Γενικών Διευθυντών (από οκτώ σε έντεκα)!

Η ύπαρξη μιας Διοικητικής πυραμίδας που αποτελείται από εννέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (δεν προσμετρώνται οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων) , έναν Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο , τρείς Αναπληρωτές Διευθύνοντες Συμβούλους , έντεκα (11) Γενικούς Διευθυντές και περισσότερους από εξήντα (60)!!! Διευθυντές, συνιστά μια πραγματική «διοικητική Βαβέλ»! Και μάλιστα χωρίς να υπολογίζονται οι βοηθοί Διευθυντές , Τομεάρχες κλπ.

Αντίστοιχη λογική και πρακτική επικρατεί στις Διοικήσεις των θυγατρικών Εταιρειών ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ Ανανεώσιμες, Λιγνιτική Μεγαλόπολης και Λιγνιτική Μελίτης!!!

Ποιοι λόγοι θα εξηγούσαν την πληθώρα στελεχών εκτός από την τακτοποίηση της κομματικής επετηρίδας;

Παράλληλα, η επιλογή της Διοίκησης να προσλαμβάνει και να αναθέτει τις θέσεις Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών σε στελέχη εκτός Ομίλου ΔΕΗ είναι προσβλητική για το στελεχιακό δυναμικό του Ομίλου. Αλήθεια, δεν υπάρχουν κατάλληλα στελέχη στη μητρική και στις θυγατρικές του Ομίλου;

Ο προϊστάμενος υπουργός θα μπορούσε να εξηγήσει τον πληθωρισμό των Διευθυντικών Στελεχών και Συμβούλων που υπερδιπλασιάστηκαν τον τελευταίο χρόνο;

Γιατί, εκτός των άλλων και μετά την απελευθέρωση του «πλαφόν» -σε αυτή την κατηγορία στελεχών υπερτριπλασιάζονται οι αποδοχές τους και αυτό χωρίς να υπολογίζονται τα bonus και οι άλλες εταιρικές παροχές!

Σύμφωνα με τον κ. Στάσση ο Όμιλος ΔΕΗ βρίσκεται σε πορεία μείωσης των λειτουργικών δαπανών.

Αλλά μάλλον αυτό δεν αφορά τα Διευθυντικά Στελέχη!

9 σχόλια

  • Τουλάχιστον οι διευθυντές έχουν προσόντα εσείς οι εργατοπατερας ντεμεκ που δεν πατάτε στην εργασία τι να πούμε και διαπλεκόμενοι μάλιστα!!

  • Έχει απόλυτο δίκαιο ο Αδαμίδης
    Πέρα από τα 9.000 χιλ.ευρώ πού παίρνει τον μήνα ο γενικός έχει και τα παρελκόμενα πού είναι και αυτά περσσότερα από 5.000 χιλ.ευρώ με 2 – 3 γραμματείες με αυτοκίνητο με οδηγούς με έξοδα παραστάσεων με συμβούλια κ.λ.π
    Η ΔΕΗ παραπαίει οικονομικά με μηδενική συμμετοχή στην παραγωγή ρεύματος και η κυβέρνηση υλοποιεί κομματικές τοποθετήσεις.
    Κρίμα

  • Η ΔΕΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ , ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΟ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΤΟΥΤΟ ΔΕ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ (ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 4000 ΑΤΟΜΩΝ ΤΟ 1990-93) ΕΠΙ ΠΑΤΡΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ -ΣΤΕΛΕΧΗ, ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΤΛ)

  • Και τι θα κανετε γιαυτο κ. Αδαμιδη? Γιατι δεν κανετε μια μυνηση στη κυβερνηση? Παρτε τις θεσεις σας μια σκαλα παραπανω…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.