«ΑπόΔημος»: Στον “αέρα” ο ιστοχώρος για τη δικτύωση των Κοζανιτών του εξωτερικού – Στόχος η άμβλυνση των επιπτώσεων της απολιγνιτοποίησης

9 Ιουλίου 2020
12:22

 

Ο Δήμος Κοζάνης και η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας βιώνουν μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, λόγω της βίαιης μετάβασης στην απολιγνιτοποίηση.

Στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της περιοχής είναι απαραίτητη η ύπαρξη καινοτόμων ιδεών και δράσεων, η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, καθώς και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε αναδυόμενους τομείς της οικονομίας.

Στόχος του Δήμου Κοζάνης είναι η δημιουργία ενός αποτελεσματικού δικτύου συνεργασίας με νέους, που κατάγονται από την περιοχή και εργάζονται σε άλλες χώρες, αλλά θέλουν να διατηρήσουν ζωντανή την επαφή με την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Με δεδομένο ότι η Κοζάνη και η γύρω περιοχή δεν αποτέλεσαν εξαίρεση στον κανόνα της διαρροής επιστημονικού προσωπικού νέων, που αναζήτησαν ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό, η συμμετοχή όλων στην προσπάθεια αυτή θα λειτουργήσει ως γέφυρα γνώσεων.

Η προσφορά των νέων του εξωτερικού σε τεχνογνωσία και εμπειρία σε σύγχρονους τρόπους παραγωγής και διοίκησης, καθώς και σε επιστημονικά πεδία αιχμής, δύναται να αποφέρει σημαντικά οφέλη στην ανάπτυξη της περιοχής, αμβλύνοντας τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Είναι εφικτό μέσα από δράσεις και συνεργασία προς την κατεύθυνση αυτή, να ανασχεθεί η φυγή νέων υψηλών προσόντων στο εξωτερικό, καθώς και να υπάρξει παρακίνηση επιστροφής στον τόπο καταγωγής τους. Η παρούσα ιδέα προωθείται μέσω του δικτύου «απόΔημος». Επισκεφθείτε τον ιστοχώρο του δικτύου μεταβαίνοντας στον ακόλουθο σύνδεσμο http://apodimos.cityofkozani.gov.gr/.

2 σχόλια

  • Έτσι και μπουν οι νέοι επιστήμονες στις τεχνολογίες αιχμής και μπουν να δουν τη σελίδα σας δεν ξέρω πόσες μέρες θα γελάνε

  • Σταματήστε να ρωτάτε τους νέους με ποιο κόμμα είναι ή με ποιο βολευτή είναι κι η Ελλάδα θα κάνει θαύματα. Αλλά δεν το αντέχετε! Μόνο ο Μαυρογιαλούρος είχε φιλότιμο και τα φασκέλωσε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.