Κλειστή η γέφυρα του Ρυμνίου από Δευτέρα 13 Ιουλίου για 5 εβδομάδες λόγω εργασιών

9 Ιουλίου 2020
13:58

 

Ξεκινούν την Δευτέρα στην γέφυρα του Ρυμνίου οι εργασίες «Συντήρησης οδοστρώματος, κιγκλιδωμάτων και αντικατάστασης στηθαίων» προϋπολογισμού 480.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα έργο που θα αναβαθμίσει κατά πολύ την ασφάλεια, την λειτουργικότητα και αισθητική της μεγάλης αυτής γέφυρας της Π.Ε. Κοζάνης αφού προβλέπονται κυρίως :

  • Ασφαλτικές εργασίες με ανακατασκευή αρμών διαστολής

  • Σκυροδετήσεις

  • Αποξήλωση υφιστάμενων και τοποθέτηση καινούργιων κιγκλιδωμάτων και στηθαίων ασφαλείας

  • Χρωματισμοί

Επειδή οι προβλεπόμενες εργασίες απαιτούν την διακοπή της κυκλοφορίας, το Περιφερειακό Συμβούλιο με την 73/2020 απόφαση του ενέκρινε προσωρινά μέτρα ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας ως εξής:

  • Διακοπή κυκλοφορίας στη γέφυρα Ρυμνίου επί του δευτερεύοντος επαρχιακού οδικού δικτύου Επ.Ο.(8) «Διασταύρωση Ε.Ο.(3) Κοζάνη-Λάρισα προς Αυλές-Ρύμνιο-Αιανή», από την Χ.Θ. 3+350 έως την Χ.Θ. 6+150 με αρχή χιλιομέτρησης Χ.Θ. 0+000 την έξοδο Αιανής προς Ρύμνιο.

Η εκτροπή της κυκλοφορίας θα γίνεται σύμφωνα με το συνημμένο χάρτη, μέσω της παρακάτω διαδρομής και αντίστροφα:

  • α) Πρωτεύον Επαρχιακό Οδικό δίκτυο Επ.Ο. (3) «Κοζάνη – Λευκοπηγή – Αιανή»

β) Τμήμα Αιανή – Καισαρειά της Δευτερεύουσας Επ.Ο. (4) «Από Ε.Ο.(3) διασταύρωση Βαθυλάκκου – Σπάρτου – Αιανή – Χρώμιο – Όρια Ν. Γρεβενών» – Δευτερεύουσα Επ.Ο «Καισαρειά – Άνω Κώμη» – Πρωτεύουσα Επ.Ο. 4α «Άνω Κώμη -Κοζάνη»

  • Εθνικό Οδικό δίκτυο Ε.Ο (3) «Κοζάνη-Κόμβος Τσελίκα – Όρια Π.Ε. Λάρισας»

  • Δευτερεύον Επαρχιακό Οδικό δίκτυο Επ.Ο (8) «Διασταύρωση Ε.Ο.(3) Κοζάνη -Λάρισα προς Αυλές – Ρύμνιο».

Η διακοπή της κυκλοφορίας θα ξεκινήσει την Δευτέρα 13 Ιουλίου (9.00 π.μ.) και θα διαρκέσει 5 εβδομάδες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης ζητά την κατανόηση των κατοίκων της γύρω περιοχής και όλων γενικά των χρηστών της γέφυρας που πρόκειται να αποζημιωθούν με την αναβάθμιση ενός τόσου σημαντικού κατασκευαστικού έργου.

8 σχόλια

  • Όταν ήταν η καραντίνα δεν μπορούσαν τώρα που θα είχε τερισσοτερο κίνηση να ταλαιπωρηθεί όλος ο κόσμος της περιοχής συγχαρητήρια μπραβο

  • Η άλλη γέφυρα των Σερβίων είναι τελικά ασφαλής;;; ήρεμα ρωτάω. Γιατί από εκεί που ήταν ετοιμόρροπη όπως μας είπανε οι επιστήμονες, τώρα θα δέχεται πάλι μεγάλο όγκο οχημάτων. Θα δώσετε σαν περιφέρεια απαντήσεις;;; γιατί από τότε που θέσατε το θέμα ακόμα περιμένουμε.

    • Έχει προβλήματα που είναι ορατά και απαιτεί παρεμβάσεις γι’αυτό και ανέθεσαν μελέτη συντήρησης.

  • “…από την Χ.Θ. 3+350 έως την Χ.Θ. 6+150 με αρχή χιλιομέτρησης Χ.Θ. 0+000 την έξοδο Αιανής προς Ρύμνιο”.
    Τι κινεζικα ειναι αυτα ρε παιδια?? Τι ΧΘ και τι 6+150 κλπ?? Πώς θα τα διαβασει ενας αγροτης που θα παει στα χωραφια περα απο τη γεφυρα?? Τι ειναι αυτα?? Καντε τα πιο απλα αυτα τα ιερογλυφικα ρε πανεπιστημονες!!

  • ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΙΛΑΡΙΟΝΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΗΠΩΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ…. ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΒΑΒΑΛΙΑΡΑ.?????

  • ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΩΝ 5 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑΠΟΜΕΝΟΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΚΟΜΒΟΥ-ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ -ΑΙΑΝΗΣ.

  • Και ο δήμος Σερβίων απλα κοιτάζει. Βλέπεις αφορά τα χωριά η γέφυρα Ρυμνίου οπότε θα έχει μεγαλύτερη κίνηση στα Σέρβια. Έτσι σκέφτονται στον δημο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.